Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 900
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • Несебър
Докато се научат как да боравят с език и да прехвърлят храната от едната буза към другата, за да я стрият между зъбите или венците, е нормално да се проявава рефлекс на догаждане. Това е с цел да не се задавят.

# 556
Зная, трябва му време ама иначе е гладен. Ама пък като кара само на каши как ще свикне с по твърдите не знам....

# 557
Кога могат да се въведат подправки различни от копър и магданоз? Кога започва да се добавя по малко сол?

# 558
Давах бисквитки да дъвче тя налапва половината и бъркам да я вадя че се дави...около8м беше после стана със солети и хляб на хапки вече и добре си яде бисквити

# 559
Когато е въведена вечерята, може ли да се дава всеки ден месо или два пъти на ден месо?
Мисля че два пъти на ден не е добре особено за вечеря че е трудно смилаемо,по скоро супичка за вечеря зеленчукова
и до кога така?
Детето ми е на 11 месеца

# 560
Не следя стриктно кой ден постно или месно давам.Сигурно давам поредни дни месо, или даже два пъти дневно.2,7м и 11++ м .Знам само, че риба имат в кухнята и яслата веднъж седмично.Толкоз

# 561
Закуска за 8м според мен трябва да е мляко /кърма, АМ/. А тези примери съдържат доста млечни, които се въвеждат към 10м.
Подправки започнах да давам около 10м, когато започнах да приобщавам към обща храна, до към 12 м беше свикнал с общата и спрях да му отделям безсолно може би към 1,2-1,3г, но ние ядем с малко сол по принцип. Пак около годинката спрях да следя по колко пъти яде месни неща. Давам и на обяд, и на вечеря, зависи какво имаме сготвено.

# 562
Момичета, знам че месото трябва да е 20гр, добавено към зеленчуковото пюре. Но тези 20гр са сварено чисто месо или пасирано месо с вода? С готовите заготовки как се ориентирате, защото там освен вода има и ориз?

# 563
Заготовката на Пласмон мисля,че е само месо.Не съм мерила грамове,почнах с две лъжички месна заготовка и увеличавах до половин бурканче Пласмон.После давах месни пюрета,домашно месо нямам и не съм варила .

# 564
Мая, аз закуска в 6-7ч. давам АМ, ама се чудя дали да не заменя яденето в 9-10ч. с попарка.

Бобчи, на Плазмон пак са 30% месо, което е около 24гр на бурканче (скоро ги смятах). Аз слагам цяло за нашата възраст.

# 565
За месото...въвеждах го от купено бурканче с някакви зеленчуци естествено въведени следях да са (Хип,Гербер)

# 566
На колко навършени месеца въведохте глутен?А месо?

# 567
Здравейте! Днес захраних дъщеря си,която е на 4+++ с картоф. Дадох 3 лъжички към 12 часа. Не спа добре на обяд. С рефлукс сме и отдавна не беше повръшала,но от яденето в 15 часа започна пак да връща. Сега намерих и слуз в акото. Случвало се е и друг път,но еднократно. Няма промяна в цвета. Мъчат ни и зъбки. Лигави се адски много и си пъха всичко до гърлото чак.Възможно ли е да е реакция от картофа или просто кофти ден ? Знам,че при деца с рефлукс дори е препоръчително захранването.

# 568
Здравейте!
Моето дете също е с рефлукс и педиатъра ни предупреди да избягваме картофи.
Захраних с тиква, пъщарнак, морков отначало. Успех!

Здравейте! Днес захраних дъщеря си,която е на 4+++ с картоф. Дадох 3 лъжички към 12 часа. Не спа добре на обяд. С рефлукс сме и отдавна не беше повръшала,но от яденето в 15 часа започна пак да връща. Сега намерих и слуз в акото. Случвало се е и друг път,но еднократно. Няма промяна в цвета. Мъчат ни и зъбки. Лигави се адски много и си пъха всичко до гърлото чак.Възможно ли е да е реакция от картофа или просто кофти ден ? Знам,че при деца с рефлукс дори е препоръчително захранването.

# 569
Здравейте!
Моето дете също е с рефлукс и педиатъра ни предупреди да избягваме картофи.
Захраних с тиква, пъщарнак, морков отначало. Успех!

Не го знаех това. Благодаря, ще опитам с друго.

Общи условия

Активация на акаунт