Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 867
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Заквасена сметана кога се дава искам да направя някакво десертче за сз....(на 1г и1м сме)

# 646
Аз знам,че може на тази възраст сметана.

# 647
Извинявам се, че пак се връщам на темата, но ако още някой може да се включи ще съм благодарна. Да разбирам, ли че не може да се прибави затоплена месна заготовка (като тези на хипп и на плазмон) към пасирани зеленчуци, да се налее в бурканче и да се обърне, за да може да има готови пюренца за 2-3 дни напред, а трябва месната заготовка да я добавям към зеленчуците единствено непосредствено преди храненето на детето? Благодаря предварително Simple Smile

Аз от скоро правя следното - взимам телешко и го сварявам, после го нарязвам на парчета, които тежат 30 грама (за деца по-малки от 1 годинка е по-малък грамаж), прибирам в пликчета. Като дойде време за ядене, взимам парче  месо, размразявам - става бързо, и пасирам със зеленчуци.
Също така си направих заготовки от пиле - сварих едно цяло био пиле, после махнах костите, пасирах с малко от пилешкия бульон и сложих в кубчета за лед в камерата
Не знам дали това е добър вариант, но на мен ми върши работа

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 21:04 от Little heart

# 648
  • На брега на реката
Здравейте момичета,

Надявам се, да не изтрият въпроса ми.
Снаха ми, започна да захранва внучето и чат-пат, ползва пюрета на Хип.
Пробвали ли сте, да консервирате нещо в тях и дали стават?
Струват ми се много удобни, да правя нещо за бебчо, но капачката ми се струва мека и не зная, дали би издържала за консервиране?

# 649
Не, не стават, заради самият винт. Започва да пропуска.

# 650
  • На брега на реката
Благодаря, така си и мислех, но все пак, питах!  Flowers Hibiscus

# 651
Коя риба е подходяща за първа за захранване?

# 652
Момичета, купих безглутенова каша от просо и царевица но инструкциите за приготвяне са само с мляко. Някой опитвал ли е с вода, дали ще се получи?

# 653
с вода ще е по-безвкусно, защо не ползваш мляко?

# 654
Изцяло на кърма сме, но нямам много за изцеждане, а не ми се купува адаптирано само за кашата. На 6+++ сме.

# 655
Извинявам се, че пак се връщам на темата, но ако още някой може да се включи ще съм благодарна. Да разбирам, ли че не може да се прибави затоплена месна заготовка (като тези на хипп и на плазмон) към пасирани зеленчуци, да се налее в бурканче и да се обърне, за да може да има готови пюренца за 2-3 дни напред, а трябва месната заготовка да я добавям към зеленчуците единствено непосредствено преди храненето на детето? Благодаря предварително Simple Smile

Аз от скоро правя следното - взимам телешко и го сварявам, после го нарязвам на парчета, които тежат 30 грама (за деца по-малки от 1 годинка е по-малък грамаж), прибирам в пликчета. Като дойде време за ядене, взимам парче  месо, размразявам - става бързо, и пасирам със зеленчуци.
Също така си направих заготовки от пиле - сварих едно цяло био пиле, после махнах костите, пасирах и сложих в кубчета за лед в камерата
Не знам дали това е добър вариант, но на мен ми върши работа

От къде взимаш телешкото?

# 656
Извинявам се ако не е по темата, но ползвате ли уред за затопляне на храна. Обмислям да си купя, защото ми изглежда удобно и харесах този на Авент, но 70лв не са малко и се колебая да не ми седи само в кутията?

# 657
Имах уред на Авент,но по-скъпия вариант от 120лева който е със сензор.
За мен беше абсолютно излишна покупка.Така си остана нов.

# 658
И аз се чудя като дойде време за пюрето дали няма да е по-бързо да стопля бурканче в такъв нагревател?
Като мине периода мисля да си топя шоколад с него на водна баня Grinning или все нещо ще си претоплям в бурканче (я кафе, я мляко, по-добре е от микровълнова) но ако взимам ще е някой евтин. От сорта на kikka boo за 40лв.

# 659
И аз се чудя като дойде време за пюрето дали няма да е по-бързо да стопля бурканче в такъв нагревател?
Като мине периода мисля да си топя шоколад с него на водна баня Grinning или все нещо ще си претоплям в бурканче (я кафе, я мляко, по-добре е от микровълнова) но ако взимам ще е някой евтин. От сорта на kikka boo за 40лв.
Здравей те.
Аз искам да попитам вие от каква възраст на бебчето започнахте със пюренцатата.
И със какво пюренце почнахте.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт