Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 718
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, започнахме стимулация вчера, днес се върнах в София за няколко дни, докато дойде време за контролния преглед.
Малко актуална информация за тестовете на всички, които ще пътуват скоро: PCR теста за влизане може и да не е на хартия, а да го покажете на телефона. Март задължително го искаха на хартия, сега явно вече не.

За влизане обратно в България вече освен тест признават и сертификат за ваксинация, като трябва да са минали поне 14 дни от втората доза.

# 406
Здравейте, започнахме стимулация вчера, днес се върнах в София за няколко дни, докато дойде време за контролния преглед.
Малко актуална информация за тестовете на всички, които ще пътуват скоро: PCR теста за влизане може и да не е на хартия, а да го покажете на телефона. Март задължително го искаха на хартия, сега явно вече не.

За влизане обратно в България вече освен тест признават и сертификат за ваксинация, като трябва да са минали поне 14 дни от втората доза.

А какво се случва с преболедувалите? Те имат ли някакви права ...?
Да разбирам ли, че те не се освобождават от ПСР , а само тези с ваксината, защото това ще е поредната глупост Sad

# 407
Моето инфо е, че ако сте преболедували в рамките на 6м трябва да се издаде дикумент от рзи и няма карантина.
Отделно антигенен тест също вече важи, не е задължително да е pcr.

# 408
Моето инфо е, че ако сте преболедували в рамките на 6м трябва да се издаде дикумент от рзи и няма карантина.
Отделно антигенен тест също вече важи, не е задължително да е pcr.
Може ли линк към инфо, заповед? И това за Турция или България се отнася?

# 409
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-1-maj-dejstva … vlizane-v-blgari/

За влизане в Турция знам, чe важи само pcr.
За влизане в Бг поотпуснаха малко.

# 410
Тоест разбирам, че влизаме в БГ с ПСР направен 72 часа и
а антигенен направен 48 часа?

И не мога да не се възмутя от простотията....
Поствам кои лица могат да влизат в БГ без да си правят ПСР-а, антигенни или да не нужно да са ваксинирани Sad
Ние лекуващите се не влизаме в това число!!!

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/04/29/zabra … _29_04_2021-9.pdf
9. На територията на Република България могат да влизат, без да е необходимо да
представят документ по т. 5 или 6
лица, независимо от тяхното гражданство и от
държавата, от която пристигат, които са:

а) водачи на автобуси, извършващи международен превоз на пътници;
б) водачи на товарни автомобили, които извършват или приключват международен
превоз на товари и стоки при влизане на територията на Република България;
 в) членове на екипажите на плавателни съдове и лицата, ангажирани с
поддръжката на плавателните съдове, които при влизането си на територията на
Република България изпълняват служебните си задължения;
г) членове на екипажа на въздухоплавателно средство, което извършва полети от
и до летища за обществено ползване на територията на Република България и лицата,
ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства;
д) погранични работници (лица, които живеят в Република България и пътуват
всекидневно или най-малко веднъж седмично до държава-членка на Европейския съюз,
Република Турция, Република Сърбия или Република Северна Македония, с цел
упражняване на дейност като наето или като самостоятелно заето лице, както и лица,
които живеят в посочените държави и пътуват всекидневно или най-малко веднъж
седмично до Република България с цел упражняване на дейност като наето или като
самостоятелно заето лице);
е) ученици и студенти, които живеят в Република Гърция, Република Турция,
Република Сърбия, Република Северна Македония и Румъния
и пътуват всекидневно или
най-малко веднъж седмично до Република България с цел обучение, както и ученици и
студенти, които живеят в Република България и пътуват всекидневно или най-малко
веднъж седмично до Република Гърция, Република Турция, Република Сърбия,
Република Северна Македония и Румъния с цел обучение;
ж) лица, които преминават транзитно през територията на Република България

# 411
Не е задължително да правиш 48 или 72 часа преди излизане от Турция.
Има възможност СЛЕД влизане в Бг да се направиш антигенен тест, не е задължително да е pcr, но трябва до 24 часа да се предостави отрицателен резултат на рзи, за да отменят 10 дневната карантина.
Така ми казаха от рзи като им звънях да се информирам за новостите.

# 412
Ходилите наскоро към Турция, дайте моля инфо какви са условията за ПСР в софийските лаборатории, съответно от коя сте доволни като организация, бързина на излизане на резултата, цена? За антигенните на връщане не виждам в заповедта да има описани кои важат ( както направиха за Гърция)?

# 413
Здравейте, дами!
Моля за вашето съдействие. Обмисляме да посетим Истанбул за преглед и консултация, двуомя се между др. Е. Тургут и др. Г. Карлъкая. По мнения на тукашни лекари съм с лека форма на поликистоза, като никакво лечение не са ми прилагали (не било нужно, да съм пиела витамини, даже не казаха какви...), е  1 година не мога забременея. Имах повишен пролактин, който нормализирах с Достинекс. На партньора ми не са правени никаки изследвания, ще ги направим в Турция за по-сигурно. Ще съм благодарна, ако споделите вашето мнение за посочените лекари. 💐☘

# 414
Ходилите наскоро към Турция, дайте моля инфо какви са условията за ПСР в софийските лаборатории, съответно от коя сте доволни като организация, бързина на излизане на резултата, цена? За антигенните на връщане не виждам в заповедта да има описани кои важат ( както направиха за Гърция)?

Здравейте, аз ползвам Геника за PCR-a, пробите се взимат или на Плиска, или имат безплатно посещение на адрес в някои квартали. Ако пробата е взета преди 12 на обяд, теста излиза същия ден. Струва 100лв. Имат възможност за записване на час през сайта им и така не се чака на опашката в лабораторията. За връщащите се в България по въздух имат и офис на летището, ако нямате сертификат за ваксина, там можете да си направите тест, резултати същия ден и можете да ги пратите по мейл на РЗИ.

# 415
Здравейте група, живот и здраве юни месец ни предстои инвитро лечение и операция в Бачеджи. Направиме онлайн консултация с др Гювенч Карликая, По време на онлайн консултацията имаше и още една лекарка която говореше на български език др Шюкрие мисля, че се казваше. Останах впечетлена от политиката на клиниката, спрямо как искат да задоволят пациентите си. Браво много добре са го измислили. Дали има някой от вас да са е запознала с нея на живо в клиниката?

# 416
Да тя присъстваше на прегледа ми миналата седмица , аз не разбрах точно защо тя беше там 🧐, май само гледа и се учи , не каза и дума .
Здравейте група, живот и здраве юни месец ни предстои инвитро лечение и операция в Бачеджи. Направиме онлайн консултация с др Гювенч Карликая, По време на онлайн консултацията имаше и още една лекарка която говореше на български език др Шюкрие мисля, че се казваше. Останах впечетлена от политиката на клиниката, спрямо как искат да задоволят пациентите си. Браво много добре са го измислили. Дали има някой от вас да са е запознала с нея на живо в клиниката?

# 417
Здравейте,

Искам да попитам - някоя от вас, дали си е правила фоликулометрия и хормонални изследвания - направо в клиниката в Турция? И ако да, как се процедира в такъв случай? Препдолагам, трябва да се отиде преди 3-ти ден от МЦ и да се направят на място необходимите изследвания?

# 418
Момичета, някой от пътуващите с цел лечение да е пробвал наскоро да се освободи от карантина/ тест с документ от болницата?
И ако все пак се наложат тестове, четейки заповедта, стигам до извода, че след завръщането в БГ може да се освободиш от карантина само с ПСР, ако не си преболедувал, не с бърз антигенен?

# 419
След връщането в България може до 24 часа и бърз антигенен за освобождаване от карантина, не само PCR.

Момичета, някой от пътуващите с цел лечение да е пробвал наскоро да се освободи от карантина/ тест с документ от болницата?
И ако все пак се наложат тестове, четейки заповедта, стигам до извода, че след завръщането в БГ може да се освободиш от карантина само с ПСР, ако не си преболедувал, не с бърз антигенен?

Общи условия

Активация на акаунт