Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 825
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Много ви благодаря за споделеното! Дисега съм имала 2 стимулации без противозачатъчни. Никога не съм имала задържан фоликул след тях. За жалост неуспешни. Сега обмислям трета при друг лекар, но той предлага месец преди процедурата притивозачатъчни. Чела съм от други момичета, че понякига се получава обратния ефект- такова приспиване на яйчниците, че с мъка вадят по 1-2 фоликула. По- скоро ме интересува как ви се отразиха и постигнаха ли желания ефект?
Здравейте! И аз съм от тези жени, при които след противозачатъчни едвам по 1 антрален излиза, яйчниците ми са като блокирали. Сега съм решила да пия билки при задържани фоликули. Но пък при вас може да не стане по този начин, така че трябва да опитате. Може при вас противозачатъчните да подействат в положителна посока.

# 181
Много ви благодаря за споделеното! Дисега съм имала 2 стимулации без противозачатъчни. Никога не съм имала задържан фоликул след тях. За жалост неуспешни. Сега обмислям трета при друг лекар, но той предлага месец преди процедурата притивозачатъчни. Чела съм от други момичета, че понякига се получава обратния ефект- такова приспиване на яйчниците, че с мъка вадят по 1-2 фоликула. По- скоро ме интересува как ви се отразиха и постигнаха ли желания ефект?
Здравейте! И аз съм от тези жени, при които след противозачатъчни едвам по 1 антрален излиза, яйчниците ми са като блокирали. Сега съм решила да пия билки при задържани фоликули. Но пък при вас може да не стане по този начин, така че трябва да опитате. Може при вас противозачатъчните да подействат в положителна посока.

Здравейте, какви противозачатъчни приемахте?

# 182
Готин е Карликая, спор няма. Много жени се прехласват по чара му 😂
На мен противозачатъчните хич не ми повлияха добре. Освен че кървих две седмици, цикълът ми беше два дни.  Мисля, че имах и по малко антрални. Зарекох се, никога повече да не вземам такова нещо.

# 183
Аз също съм една от жените с противозачатъчните преди стимулация ! Имах 26 яйцеклетки, от които 25 оплодени. Но, ние сме с мъжки фактор и аз никога не съм имала проблем с антралните фоликули, винаги съм имала по толкова! Друг е въпроса че Карликая успя да ги отгледа и извади всички, тук в Лондон при същите антрални съм имала само по 7 извадени яйцеклетки и двата пъти! Няма универсално лечение за нас момичета, трябва си и късмет! Пожелавам го на всяка една от вас! Успех!

# 184

Здравейте, какви противозачатъчни приемахте?
При д- р Карликая, когато съм била- Ясмин. Мога да ги опиша с една дума- ужас. Като се мине през световъртежа, болките в яйчниците и накрая една канселирана стимулация и една провалена след това. Сега при новия лекар- Фемоден, междупрочем той ми предписва 10 дни по 2 таблетки. Така са по- силни, но пък стимулацията не е от 2 ден, така че яйчниците ми не са форсирани, както обикновено от 2 ден.

# 185
Аз също пих противозачатъчни "Ясмин",странични ефекти нямах,чувствах се добре.След като изпих последното 21во хапче още на следващият ден взе да ме напира,но ми дойде на 3 ден.

# 186
аз когато щях да почвам при Карликая ( бях на 26 ) с перфектен цикл и овулация , също пих два месеца ясемин , каза ми тогава за да си починат яичниците преди стимулация , аз ги пих но после не нправих стимулация при него защото почнах да имам стомашни проблеми , то стана една каша , оказа се че имам лактозна непоносимост и съм я засилила и с тия противозачатъчни ( че в тях има ) и сега като имах стимулация в мемориал такова нещо не ми е назначавано нито преди стимулаци ни о пркди хистероскопия

# 187
Скрит текст:

Зависи и от състоянието. На мен лично ми изписаха противозачатъчни заради поликистозните яйчници, като целта беше да изчистят яйчниците от стари недоразвити фоликули. Simple Smile

А това колко фоликула ще извадят, според мен ( лично) не се повлиява от противозачатъчните с негативен ефект, напротив, би трябвало да има "рестартиращ ефект", но пак казвам зависи какъв е проблема. При всеки е индивидуално и не мога да твърдя, че се отнася на 100% за всички.

Успех!

Колкото до Д-р Карлъкая - аз мога да кажа само хубави неща. Първи опит беше при нас. До сега не сме били в друга клиника. Надявах се да пробваме със инсеминация, но той ни каза, че успеха ще е около 15%, докато с инвитро от първи опит ни даде 80% шанс. Послушахме го.
И аз бях с противозачатъчни, както вече обясних, и замразен трансфер, заради опасност от OHSS.
При пункцията извадиха 38 фоликула, от които 34 бяха зрели яйцеклетки, 29 оплодени и 19 замразени на 3-ти и 5-ти ден.
На трансфера ( който беше доста след пункцията, защото хванахме първата вълна на Ковид и съответно затвориха границите) имахме бластоцист  и вчера разбрах, че ще си имаме момченце! Simple Smile

Това е общо-взето моята история.
Исках просто да отбележа, че д-р Карлъкая е голям специалист и въпреки, че в клиниката е много натоварено и понякога може да ти се струва, че се опитват да "претупат" нещата, защото има още много чакащи, то аз съм на мнението че за отделените минути, човека си припомня случая и има желанието да помогне на всички ( до колкото е възможно с лекарска намеса, разбира се).

Пожелавам успех на всички ходещи натам и дано скоро има повече такива новини! Simple Smile

Здравейте LittleCrickets, аз съм на същото мнение за др. Кърлакая - много спокоен и уравновесен човек. Вярвам в него и съм спокойна като правим сега тази крачка. Може ли да попитам в кой месец сте? Пожелавам ви една спокойна бременност и скоро да прегърнете вашето бебче. Simple Smile

Абсолютно съм съгласна с вас момичета. Щастлива съм, че съм негова пациентка ! Simple Smile

Преполових 5-тия месец Simple Smile Благодаря! Дай Боже за всички така!

*** Това е за друг коментар, сори, че го вмъквам тук***

Колкото до прехвалването - всеки си има лично мнение и го изразява без значение дали е положително или отрицателно, а вече от вас зависи дали ще си направите изводите предварително или ще пробвате и ще прецените сами за себе си след преглед. За другите лекари съм напълно съгласна - има и други в лекари в тази клиника, които не се и съмнявам, са също много добри, но как мога да ги коментирам при все че не съм се лекувала при тях... Аз споделям само от личен опит - била съм при него, за него мога да кажа. Не съм била при никой друг, не мога да сравня, да дам препоръка за др. клиника или за друг доктор в същата...

Колкото до питащите за Пролутон Депо / Пролутекс - имам останали, които вече няма да ми трябват.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 13:12 от AnMary

# 188
Скрит текст:

Зависи и от състоянието. На мен лично ми изписаха противозачатъчни заради поликистозните яйчници, като целта беше да изчистят яйчниците от стари недоразвити фоликули. Simple Smile

А това колко фоликула ще извадят, според мен ( лично) не се повлиява от противозачатъчните с негативен ефект, напротив, би трябвало да има "рестартиращ ефект", но пак казвам зависи какъв е проблема. При всеки е индивидуално и не мога да твърдя, че се отнася на 100% за всички.

Успех!

Колкото до Д-р Карлъкая - аз мога да кажа само хубави неща. Първи опит беше при нас. До сега не сме били в друга клиника. Надявах се да пробваме със инсеминация, но той ни каза, че успеха ще е около 15%, докато с инвитро от първи опит ни даде 80% шанс. Послушахме го.
И аз бях с противозачатъчни, както вече обясних, и замразен трансфер, заради опасност от OHSS.
При пункцията извадиха 38 фоликула, от които 34 бяха зрели яйцеклетки, 29 оплодени и 19 замразени на 3-ти и 5-ти ден.
На трансфера ( който беше доста след пункцията, защото хванахме първата вълна на Ковид и съответно затвориха границите) имахме бластоцист  и вчера разбрах, че ще си имаме момченце! Simple Smile

Това е общо-взето моята история.
Исках просто да отбележа, че д-р Карлъкая е голям специалист и въпреки, че в клиниката е много натоварено и понякога може да ти се струва, че се опитват да "претупат" нещата, защото има още много чакащи, то аз съм на мнението че за отделените минути, човека си припомня случая и има желанието да помогне на всички ( до колкото е възможно с лекарска намеса, разбира се).

Пожелавам успех на всички ходещи натам и дано скоро има повече такива новини! Simple Smile

Здравейте LittleCrickets, аз съм на същото мнение за др. Кърлакая - много спокоен и уравновесен човек. Вярвам в него и съм спокойна като правим сега тази крачка. Може ли да попитам в кой месец сте? Пожелавам ви една спокойна бременност и скоро да прегърнете вашето бебче. Simple Smile

Абсолютно съм съгласна с вас момичета. Щастлива съм, че съм негова пациентка ! Simple Smile

Преполових 5-тия месец Simple Smile Благодаря! Дай Боже за всички така!

*** Това е за друг коментар, сори, че го вмъквам тук***

Колкото до прехвалването - всеки си има лично мнение и го изразява без значение дали е положително или отрицателно, а вече от вас зависи дали ще си направите изводите предварително или ще пробвате и ще прецените сами за себе си след преглед. За другите лекари съм напълно съгласна - има и други в лекари в тази клиника, които не се и съмнявам, са също много добри, но как мога да ги коментирам при все че не съм се лекувала при тях... Аз споделям само от личен опит - била съм при него, за него мога да кажа. Не съм била при никой друг, не мога да сравня, да дам препоръка за др. клиника или за друг доктор в същата.
Да, подчертала съм всеки има право да изказва мнение!Но моля, Ви, има разлика в мнение и прехласване!Лично на мен така ми звучи! Едно е мнетието и това да изразиш задоволство  от даден лекар, друго е да го изкарваш едва ли не господ!

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 13:13 от AnMary

# 189
Момичета наистина е труден пътят ни. Аз като направила опити и в Мемориал и в Аджибадем имам бременности единствено в Бахчеджи. Ако не ви харесва Карлъкая запишете си час при др Ремзи Абалъ. Когато той трябваше да го замества попита сестрата защо не са ми правени никакви изследвания и тя каза ами доктора така реши.  Не ми се пише по тези форуми, но наистина искам да съм полезна. Ембриологията им е над всички други клиники.

# 190
  • София
Моля избягвайте огромните цитати.

# 191
Здравейте, след дълги години неуспешни опити и 2 неуспешни инвитро процедури в БГ, реших да се заинтересувам за Турция. С намален яйчников резерв съм на почти 41 години, без деца. АМХ имам изследвано няколко пъти в различни лаборатории като се движи между 0.3 и 0.9 (имам едно 0.56, на което вярвам най-много)
И 2-та опита са миналата година. Първата стимулация при 150 единици даде 4 фуликула и една яйцеклетка. Трансфер на 3-ти ден и неуспех. Втората с 300 единици и само един недоразвит фоликол + 3 в начална фаза.
И на 2-те места ми препоръчаха да не правя повече опити, а да се замисля за вариант с донорска. В първата ми бяха дали надежди за вадене на яйцеклетки на естествен цикъл, но преди месец след цикъла нямаше нищо, който се явява 2-ри цикъл след стимулацията. И сега съм отчаяна. Уж не съм с изчерпан резерв, а на 2-те места ме съветват за донорска. Усещам, че лекарят вече не иска на естествен цикъл, а колегите му ми дадоха някакви надежди само 2-3 дена преди това. Та сега се чудя по кой път да поема. Времето ме притиска и знам, че нещата няма да се подобряват. Днес съм втори ден от цикъла.
Оставих телефон на сайта за консултация с Бахчеджи преди седмица, но отговор няма. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми даде съвет и някаква информация как да се свържа с Бахчеджи, може ли веднага да се направят прегледи и процедури или евентуално т.н. "подмладяване" и как стои въпросът с пътуването в момента?

# 192
Здравейте, след дълги години неуспешни опити и 2 неуспешни инвитро процедури в БГ, реших да се заинтересувам за Турция. С намален яйчников резерв съм на почти 41 години, без деца. АМХ имам изследвано няколко пъти в различни лаборатории като се движи между 0.3 и 0.9 (имам едно 0.56, на което вярвам най-много)
И 2-та опита са миналата година. Първата стимулация при 150 единици даде 4 фуликула и една яйцеклетка. Трансфер на 3-ти ден и неуспех. Втората с 300 единици и само един недоразвит фоликол + 3 в начална фаза.
И на 2-те места ми препоръчаха да не правя повече опити, а да се замисля за вариант с донорска. В първата ми бяха дали надежди за вадене на яйцеклетки на естествен цикъл, но преди месец след цикъла нямаше нищо, който се явява 2-ри цикъл след стимулацията. И сега съм отчаяна. Уж не съм с изчерпан резерв, а на 2-те места ме съветват за донорска. Усещам, че лекарят вече не иска на естествен цикъл, а колегите му ми дадоха някакви надежди само 2-3 дена преди това. Та сега се чудя по кой път да поема. Времето ме притиска и знам, че нещата няма да се подобряват. Днес съм втори ден от цикъла.
Оставих телефон на сайта за консултация с Бахчеджи преди седмица, но отговор няма. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми даде съвет и някаква информация как да се свържа с Бахчеджи, може ли веднага да се направят прегледи и процедури или евентуално т.н. "подмладяване" и как стои въпросът с пътуването в момента?

Имам телефон на Хафизе Солмазова от Бахчеджи, можете да й пишете на вайбър +905395831839

# 193
Здравейте, ако под "подмладяване" имате предвид PRP процедура и искате повече детайли, пишете ми лично съобщение. Аз си направих PRP в Бахчеджи и мога да Ви разкажа от първо лице. Писала съм и по-назад в темата.

# 194

Здравей, 05395831839 Хафизе Солмазова се казва координаторка е на българските пациенти има вайбър и ватсап можете да се свържете с нея.Аз бях пациентка на бахчеджи при др Карликая и сега съм бременна очакваме момиченце...

Общи условия

Активация на акаунт