Изпитани сайтове за парфюми (декември 2020) - тема 36

• 99 319
  • 1 575
  •   1
Отговори
# 1 365
  • вкъщи
Всичките ми парфюми от сайтове са трайни,а този който получих от Дъглас подарък -Линтерди е супер нетраен, колкото и да пръскам. Пазаруваме от признати сайтове и странно нечие възмущение.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 18:05 от лелка

# 1 366
Имам l'interdit  от Парфимо и L'Interdit Intense от Нотино. И двата са с превъзходна трайност. (+още куп други без забележки)
Явно заводът за източноевропейски ментета е бил затворен в дните на поръчките ми 😀

# 1 367
  • вкъщи
Не знам аз защо не го усещам,а го харесвам страшно. Много странно и много ме е яд..

# 1 368
Аз съм забелязала, че парфюми, които харесвам много, е най-вероятно да спра да усещам силно. Не всички, но определени парфюми имам такива. За околните не е така обаче.

# 1 369
Парфюмите вече просто не са това, което бяха.Много от съставките, които помним от едно врене са забранени за употреба.Много от естествените съставки се заменят с изкуствени съединения, с цел щадене на природата.Муска вече е изцяло изкуствено създаден/ не може дс се избиват ценни животни, за да си начешем крастата и да оставяме трупове след себе си.Избора вече е прекалено голям, можем да си се поливаме ката час .....
Купувам парфюми от цял свят, вкл. и България....ами парфюмът няма ли си мощ и от Юпитер да го доставят, все ще си стои близо до кожата .Като си усещам Табако Ванилията 2 часа на кожата и съм го купила от Делириум за менте ли да го обява или Sunshine, който е от Венера и си го усещам цял ден....Всичко е толкова индивидуално......Но в едно съм се убедила-разлика между парфюм, купен от Бг-Сайт и парфюм , купен от бутик в Риад /визирам Амуаж/, няма !

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 18:32 от macadamia

# 1 370
А дали прочетохте, че има хора тук, които от някои парфюми и в носа да си пръснат, пак не ги усещат? От същата бутилка, от която собственичката ѝ се пръска и усеща аромата на парфюма цял ден! Някаква теория за това дали имате?

# 1 371
Имам една колежка, която се пръска с разни наливни парфюми. Е, 1 час вони след нея. Та ето идея за тези, които не искат да се набутват с български ментета 😄 Хем пари ще спестят, хем гарантирано на всички около тях ще им залюти на очите.

# 1 372
Мисля, че първоначално въпросът беше за цените тук и там, а не колко са оригинални парфюмите по източните сайтове. За мен като потребител първото така и не се изясни, но пък няма да спра да се кефя на офертите, които намирам из сайтовете на страница 1.

# 1 373
Мисля, че първоначално въпросът беше за цените тук и там.
Да питат търговците.
 Защо ние тук да сме длъжни да отговаряме на тези въпроси през 10 страници?

# 1 374
Има доста примери с легитимни чужди сайтове, които продават по-евтино от родните търговци. Та и този въпрос отпада като повод за съмнение.

# 1 375
Различни са цените, защото производствените разходи при парфюмите са с нисък дял спрямо крайната цена. Основното се пада на имиджа на марката, разходите за дистрибуция и реклама и т.н. Така според платежоспособността на пазара и различните канали за дистрибуция може да се формират цени в широк диапазон за един и същи продукт.
Това не самун хляб, че да се търгува през 5-10 ст.

# 1 376
Освен че не е самун хляб, както удачно вметна Баш-татко, отчитат се възможностите на пазара. Представете си, че надценката за бранд парфюм е по принцип 100-150% във физически магазин. Ако си онлайн търговец, ти ще си готов да намалиш тази надценка до 20-30% дори, ако имаш добър оборот. Така че – дишайте, купувайте, парфюмирайте се от изпитани сайтове и не търсете под вола 3 телета.

# 1 377
  • by the sea
acer по темата с нетрайния парфюм

Скрит текст:
На Ваше място бих направила следните неща и после да споделя по форумите.
Бих тествала парфюма в мол или магазин или да си поръчам мостра, а може и да имате приятелка която го ползва, доста е популярен - тествайте нейния.
Също ако знаете английски прочетете коментарите във фрагрантика и basenotes, аз го направих отне ми 2минути с ctrl+F да се поровя имало ли е  reformulation и много (западни) хора  споменават, че вече не е траен и мирише по-остро и мъжествено от през 90те.
Бих проверила батч кода за да видя кога е произведен за да се ориентирам евентуално коя версия имам.
Ако е тестер може би (не е много вероятно, но може би...) е стоял изложен на атмосферни условия и е пострадало качеството.
Бих сравнила бутилката с такава в нета, и бих споделила снимки и комнтари в групи, където се обсъждат ментета.

съжалявам за спама, това не е тема за ментета, но не се сдържах.

# 1 378
  • Пловдив
По принцип е така, Бащатко. Цената на течността е най-евтината част от парфюма. В последно време ползвам чисти масла. Не за парфюмиране. С друга цел. За 10 мл цената е 50 лева и нагоре. Трайност никаква. Но така и трябва да бъде. Няма как 100 мл да струват 50-60-70, дори 100 лева, ако има нещо истинско вътре. Въобще днес парфюмите са синтетика, маркетинг и реклама. Евтини, достъпни и.....много. Всичките с претенции за уникалност. А тези, които са скъпи. Ами, скъпа рекама. Аз съм подозрителна към евтиното. Скоро новоизлязъл парфюм не съм купувала. Ползвам непопулярни бабички. И за моя изненада постоянно ме питат за парфюма.

# 1 379
Добре, защо с този назидателен тон? Защо пък си мислите, че само вие сте прави? Защо да не може човек да се оплаче и да сподели своите съмнения?
Аз съм попадала на разредени парфюми от парфимо и престанах да пазарувам от тях.
От други сайтове съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт