Изпитани сайтове за парфюми (декември 2020) - тема 36

• 99 343
  • 1 575
  •   1
Отговори
# 1 395
  • ново
За мен е нормално стоката да е смесена.
Това само за онлайн магазините ли важи?
Имам Гучи премиер, купен от парфюмерия в Бостън, който не мирише на нищо, нещо като чиста утринна роса. Явно магазинът е бил от смесените.

# 1 396
Колкото и малък да е пазарът в БГ, оборотът на Нотино е няколко милиончета месечно, особено в някои определени месеци от годината.

Също пазарувам онлайн парфюми, и няма никаква разлика с тези в "ритейл" магазините, бутици, било тук в БГ, или навън.
Цените са близки в ЕС.
А в Щатите е по-скъпо, особено ниш брандове, като Mancera, да кажем.

# 1 397
А и преди време написах, че цените на парфюмите (и козметиката) за служителите в големите вериги са 50% от цената на щанда, която е за клиентите. А фирмата не губи пари, за да ги радва служителите си, заклевам се. 😁

# 1 398
  • BG-DE
С риск да ме линчувате ще ви разкажа какво видях преди 10-на дни в магазина на ул. Париж 4. Докато чаках на стълбището да ми дойде реда и да вляза една от продавачките излезе и отиде в срещуположния апартамент, който се оказа, че им е склад, и довлече един по един два доста големи кашона пълни с "тестери", видях, че са тестери, защото бяха отворени и пълни с еднакви бели кутии, които се виждаха. Във въпросния склад беше пълно със странно еднакви на вид кашони. Не знам защо но тази гледка рязко ме отказа да пазарувам от тях и си тръгнах.

# 1 399
Как ставаше намаляването на цената в Мейкъп при рожден ден?
Трябва да си отметнала в настройки - управление на абонаментите отметката за РД, както и да си въвела дата на РД. Намалението би трябвало да се отрази веднага в кошницата.

# 1 400
  • BG-DE
Това, което ме смути беше голямото количество еднакви "тестери", все пак в кашона имаше поне 50-на, а може и повече кутии, откъде ще вземеш 100-на тестера (само за тези 2 кашона, които аз видях) на един парфюм, ако са истински 🤔

# 1 401
  • Седмото небе
Не винаги е равнозначно, че като е тестер продукта е пипан и ползван от други хора. Тестера е предвиден за тестване-да, но доста рядко мисля се предлагат за продаване по складове, апартаменти, малки магазинчета или онлайн магазини такива, от които е пръскано. Разбира се съфорумци са споделяли и за покупки без празен ход. А това, че парфюмите са в почти еднакви бели да речем кутии и са в кашони, мисля не е нещо страшно. Те кутиите може и да изглеждат приблизително еднакви, а продуктите вътре да са различни. Те и запечатаните парфюми са с еднакви кутии и пак в кашони. А вече защо, как е възможно така, че се продават тестерите и за мен винаги е било странно. Но факт, че цените са по-ниски и когато човек това го устройва (аз лично държа дори и да е тестер, само да има капачка, че инак са ми някак “голи и без глави” бутилките) защо да не купува и такива. Притежавам тестери купувани от реални и онлайн търговци, опаковани парфюми купувани от магазини и/ли бутици, а някои еднакви и от различните места (имам предвид продукт от бутик и тестер от сайт, при които разлика няма).
Разбира се човек трябва да е сигурен в продавача и в това, че някъде по веригата някой не му е разредил парфюма... Това последно на шега в духа на последните постове. Иначе за всичко друго съм абсолютно сериозна.

# 1 402
В реда на казаното от * SUPERGIRL * подкрепям с два примера. Пресния тестер на любимия Valentina Oud Assoluto си е с валиден бач код, дойде в кутия от друг парфюм от ivis.bg. Същия парфюм преди 6 години, поръчан от близък приятел от Пловдив, който се занимаваше с внос на парфюми, дойде с оригинална тестерна кутия - бяла, но брандирана с името на парфюма. Никаква разлика в трайността и в аромата. Bottega Veneta, купен от Нотино преди половин година, продукт, в определен момент ми набиваше една неприятна оцетена нотка, която съм усещала само при ментета. Не мисля, че е бил менте, все пак въпрос на партида, съхранение, от къде го доставя търговецът. Не съм проверявала бач код.
Някак не ми е логично производителите да следват политиката "произвеждаме за Източна Европа", както е при битовата химия, масовата козметика за коса и тяло и прочие. В подкрепа на последното - един и същи шампоан в България и в Нидерландия беше с различни етикети - матов тук и лъскав там, и цена по 2 - там.
Не мисля, че можем да си правим генерални изводи от няколко неуспешни попадения. Лично аз оценявам един сайт освен по оригиналните продукти, и по комуникация, коректност, отстъпки, лесно връщане на покупка...

# 1 403
  • при морето
Момичета,дайте съвет!Ситуацията е следната.Поръчала съм парфюм от един сайт ,който ми се видя на добра цена за 30мл.-само 110лв.Не са ми се обадили да потвърдя.Не знам кога  ще го доставят.Снощи гледам същия парфюм в друг сайт с 10лв. по-евтин,99лв.Да продължа ли да си чакам от първия поръчан или да си направя нова поръчка в по-евтиния и да откажа доставката от първия като пристигне?Никога не ми се е случвало да върна парфюм до сега.И дори не знам какво да кажа на куриера.Струва ли си?Гледай сега в какъв филм се вкарах...За първи път имам такава дилема.Не е кой знае какво,но по принцип си е скъп специално този парфюм за 30мл.И двата сайта се ползват  с добро име.Thinking

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 02:09 от Winter fairy

# 1 404
За 10 лв не си струва, честно казано. Дори и да е с безплатна доставка.

# 1 405
Menerva, има сайтове, които не продават тестери, но цените на парфюмите са с 10-20лв+ и      (поне във форума) се пазарува от там само в краен случай. Дори и да имат артикули с най-ниска цена в момента, то това не води до форумна истерия.

# 1 406
Здравейте, в момента има ли някакъв код за отстъпка в parfimo? Благодаря!

# 1 407

ONLINEPROMO11 намаля с 11 лв. от сумата над 120 лв.
SAVEBG7 намаля  със 7 лв. от сумата над 105 лв.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 09:00 от Milen™

# 1 408

ONLINEPROMO11 намаля с 11 лв. от сумата над 120 лв.
SAVEBG7 намаля  със 7 лв. от сумата над 105 лв.
Благодаря, свърши ми работа първия!

# 1 409
  • София
Някъде в София в момента може ли да се пробва JPG Classique EDP. Помня, че го имаше в шоуруума на Нотино, но сега молът е затворен. Имам ЕДТ и се питам досстатъчно различни ли са, че да поръчам и ЕДП, но ми се иска да го пръсна, да си припомня какво не беше ми харесало едно време и дали нещата са се променили.

Общи условия

Активация на акаунт