Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 34 280
  • 874
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Абсурдно е да се говори, че преди можело да се живее от земята, сега не можело.
Извинете за крайния израз (но илюстриращ тезата ми), то навремето живот ли е било!?
Какво са изкарвали от нивата!?
Единия Хляб!
Здравеопазване ли са имали, лекари, болници, бърза помощ, операции?
Айфони и интернет ли, телевизия, кабел?
Като влезеш в магазина, меса, салами, сирена, масла, банани, портокали, вносни уискита, козметика, дрехи.
Уреди из къщи, миялни, перални, хладилници.
Навремето чинии и прибори са нямали. Цялата рода 20 човека яде от една чиния с ръце. Столове и маси са нямали, сядали са на пънове, по земята и на 3краки столчета. Вода на гръб, ток, колкото за една крушка. Отоплението, ръчно, каквото си накладеш.
В края на краищата, то бива мрънкане, но съобразявайте се малко от малко.

# 421
  • София
Преди ако си имал 500 дка си получавал 200 бутилки олио и малко царевица за кокошките. (това допреди 20 години)
Сега ако имаш 500 дка, може да не работиш и да имаш стандарт на живота над средния със всичките екстри на модерното общество.

# 422
Танграта такива невероятни тъпотии ... не знам прословутия ти дядо с едното етажче в шопската колиба какво е ял с ръце и от каква копаня, но се пообразовай малко преди да обобщиш.
И колкото и да се пънеш ... максимума ще е да се фръцкаш с някви панелки ит нета. Друго не виждам.

# 423
  • София
Абсурдно е да се говори, че преди можело да се живее от земята, сега не можело.
Извинете за крайния израз (но илюстриращ тезата ми), то навремето живот ли е било!?
Какво са изкарвали от нивата!?
Единия Хляб!
Здравеопазване ли са имали, лекари, болници, бърза помощ, операции?
Айфони и интернет ли, телевизия, кабел?
Като влезеш в магазина, меса, салами, сирена, масла, банани, портокали, вносни уискита, козметика, дрехи.
Уреди из къщи, миялни, перални, хладилници.
Навремето чинии и прибори са нямали. Цялата рода 20 човека яде от една чиния с ръце. Столове и маси са нямали, сядали са на пънове, по земята и на 3краки столчета. Вода на гръб, ток, колкото за една крушка. Отоплението, ръчно, каквото си накладеш.
В края на краищата, то бива мрънкане, но съобразявайте се малко от малко.
Е, то през Средновековието и ток са нямали

# 424
  • София
Нито дядо ми нито прадядо ми са имали ниви.
Първият като малък е работел, рисувайки снимки във фото. Като възрастен е работел чиновник и търговец във фабриката за рибни консерви. А прадядо ми е бил шивач. Но е починал млад, някъде в началото на 20в. Като е оставил жена си и 9те деца, заедно с машината. Крачна сингер. Мотаеше се из къщи до края на 20в.
Разбира се, ми е казвал туй, онуй. Не падаме от Марс Simple Smile

# 425
Значи единия е рисувал фотографиите , а другуя е шил костюмите на дядовците на доста от нас.
Аз лично ти предлагам да престанеш да се излагаш с някакви прастари истории за дядовци , а да вземеш да се идентифицираш със самия себе си и с това, което правиш.
Ти не си дядо ти и не виждам докато момуникираме с теб защо ни го навираш непрестанно пред носа.
Някой друг да пише непрестанно за дядо си, вместо да си дава мнението ?

По повод имотите за мен лично е изключителна набутвация да се нагърбиш с недвижимост, освен ако си шеф огромна фирма , която се занимава само с това и си има правен отдел, агенти, специалисти по какво ли не .
С 2-3 апартамента и някаква нива грижите ти често са повече от приходите 

# 426
Много хора (шокиращо за мен) при сделка или бизнес правят единствено тяхната си сметка. И грам не искат да влязат "в гледната точка" на човека отсреща. Но все пак той дава парите. Трябва и на него да му е изгодно, поне малко от малко. Иначе, няма сделка.

Най-накрая да се съглася с теб. Преди няколко теми бях писал в общи линии същото и за апартаментите.

# 427
  • София
Значи единия е рисувал фотографиите , а другуя е шил костюмите на дядовците на доста от нас.
Аз лично ти предлагам да престанеш да се излагаш с някакви прастари истории за дядовци , а да вземеш да се идентифицираш със самия себе си и с това, което правиш.
Ти не си дядо ти и не виждам докато момуникираме с теб защо ни го навираш непрестанно пред носа.
Някой друг да пише непрестанно за дядо си, вместо да си дава мнението ?

По повод имотите за мен лично е изключителна набутвация да се нагърбиш с недвижимост, освен ако си шеф огромна фирма , която се занимава само с това и си има правен отдел, агенти, специалисти по какво ли не .
С 2-3 апартамента и някаква нива грижите ти често са повече от приходите 
Ти сериозно ли!?
Ти беше, която засегна "в миналото, колко добре се изхванвали от нивите".
Ти беше тази, която засегна "дядо ми, с каква нива се изхранвал".

А после съм навирал дядо си,  и съм приказвал за "някакви прастари истории".
Ами записвай си, щом не помниш какво си писала 2 часа по-рано.

# 428
Как го засегнах горкия ти дядо? Нито го знам , нито го познавам.
Ти засегна доста баби и дядовци, като каза как са ядяли масово от една купа с ръце ... така подробно, сякаш собствената си биография описа .
А в същност историята и доста автори съвсем друго описват.

И според мен изобщо не е място на дядовците в тази тема.

Дори и да са имали някакви ниви. Сега въпроса е ако не живееш от нивите за какво са ти? И ако живееш в града защо не купиш жилище , а се държиш за ниви ...
Но както и да е .
Всеки си знае. Аз в Добруджа много добре знам как изглеждат селата. НА нищо не приличат повечето. Има съвсем малко, които са в що-годе добро състояние . И хората в тях не се препитават от земеделие, защото нямат трактори. Добре е ако имат деца наблизо.

# 429
  • София
Ами спри да говориш глупости (в тема за имоти!?!?!), навремето колко добре са се изхранвали от нивите си и са ядяли хляб и лук и са кърпели едната си риза, и няма да говорим за дядовци.
Не е ядрена физика!

Засяга ме не дядо ми, а това, че говориш негативно и пренебрежително за сегашния начин на живот. И изобщо не ти е за първи път. По-скоро май това ти е основната тема на писане. Мислех си, че е очевидно.

# 430
Нива не може да се дели на части под 3дка.  Ако е голяма няма такива филми да се продава идеална част. Схемата с продажба на 1 дка всеки месец няма да стане. 😁
Много хора купуват земеделска земя. Имат малко спестени пари, които искат да вложат и купуват. Инвестицията им носи определена доходност на година. За апартамент ти трябват бая повече пари. 😁 Размерът на рентата е обвързан с цената на земята.
Не виждам връзка между хубавата земя в Добруджа и пустеещите села.
В миналото са се изхранвали от нивите, но са ги обработвали. 10 дка х 300-400 кг са си 3-4 тона. Няма как да не пипаш нищо и да очакваш, че ще те затрупат с пари. 😁

# 431
Бела, много си кисела днес. Всеки сам си решава как да си харчи парите и да се развива. Според мен танграта е научен на трудолюбие и коректност от дядо си и баща си, което рядко се среща в днешно  време, така че не виждам нищо лошо да споделя положителни примери от миналото, и ако изказването ти цели унизяване на този род хора от миналото, то не е ок. Сега разбирам че Клаус Шваб ви промива мозъците по немско с the great reset и  “you will own nothing and you will be happy”, ама тук в България не сме толкоз прогресивни и все още недвижимото имущество е ценно и важно. Simple Smile

# 432
...
Засяга ме не дядо ми, а това, че говориш негативно и пренебрежително за сегашния начин на живот. И изобщо не ти е за първи път. ...

Аз мога да говоря негатично и пренебрежително за сегашния начин на живот колкото си искам. Това не значи , че трябва да започваш да пишеш врели некипели за как в миналото всички незнам как мизерствали. Глупости.

С какво е хубаво настоящето? Че някой ходил да работи някъде е донесъл малко пари и си купил панелка ?  И това става смисъла на живота как да си упи от тази панелка още една.

Gogo1979 недвижимото имущество е важно на всички.  Всеки гледа да си има нещо свое. 
И никой не ни промива мозъците. Споко. Тези тук ... те ще се оправят. Не се коси за тях.
На мен още от сега ми е много интересно как ще наредят нещата . Следя ги, да.
Да видим.

# 433
Нивото на интелигентност си личи от начините, по които се поставяме на мястото на другия.
"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."

Ikea вече продава цели малки домове:
https://profit.bg/imoti/ikea-veche-prodava-tseli-malki-domove-snimki/

Колко ли трябва да се презастроим, за да имаме и такава концепция. Пътуващ дом на колела.

# 434
Ами хайде сподели ми какво ще се случи, че на мен ми е интересно Шваб и приятели какво ще измислят и немското правителство ще ги подкрепи ли?

Общи условия

Активация на акаунт