Нашите цветя - обща тема 5

• 29 730
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • забравих си мисълта...
В никакъв случай не ги поливай. Не е трябвало в тая мокра пръст да ги слагаш. Не поливай изобщо.

Пръст се маха от корените с четка (тип тънка бояджийска лии за рисуване) или с пръст леко. И това написах. Не се мокрят. За друг път да знаеш.
Добре, LittleCactus🌵, сега да ги извадя ли от пръстта докато тя изсъхне малко. Не съм ги поливала, то пръстта е мокра, нямам суха. Аз сложих розичката в нея и веднага снимах. Така че ако я извадя от пръстта, не мисля, че може да ѝ се отрази негативно. Thinking

# 61
Да се запиша със снимка на придобивките си от Ботаническата градина на БАН отпреди три седмици. Много са ми мили.

# 62
Е свирено вече, просто недей да поливаш, да изпръхне и сложи на слънце.

# 63
  • на острова на мечтите
Нищо им няма, ако е влажна пръста. Ще се хванат. Но като ги садиш и после вадиш, много вероятно можеш да увредиш коренчетата. Моите си живеят на авън под дъжда.  Не ги поливай. Остави да засъхнат добре преди следващото поливане.

# 64
Навън на дъжда и при тоя климат там е съвсем друго от влажна саксия 😉

# 65
  • Варна
Имам един глупав въпрос.
Необходимо ли е сукулентите да почиват през зимата както кактусите ? В смисъл да са в хладна стая и да не се поливат.

# 66
Желателно е. Ако са вътре, ще трябва да са на светъл прозорец и да се поливат, ако температурата се поддържа висока.

# 67
  • Варна
Питам, защото моите са от седмица в неотопляема стая и един така се е набръчкал, че имам усещането, че скоро ще му освободя саксията. Мисля си да не мръзнат там. Утре трябва да замеря температурата в стаята, но става въпрос за западна, неотопляема стая в апартамент. То вярно и, че закъснях с тяхното зазимяване, но късно се погрижих за тях. Simple Smile

# 68
  • на острова на мечтите
Питам, защото моите са от седмица в неотопляема стая и един така се е набръчкал, че имам усещането, че скоро ще му освободя саксията. Мисля си да не мръзнат там. Утре трябва да замеря температурата в стаята, но става въпрос за западна, неотопляема стая в апартамент. То вярно и, че закъснях с тяхното зазимяване, но късно се погрижих за тях. Simple Smile
имаш ли възможност да покажеш снимка на сукулента? Както вече казах моите са навън. Вярно,че тук зимата не е като в България, но пък вечер си е студеничко. Издържат на ниски температури, на вятър, на дъжд... Те са ми най- малката грижа след кактусите.

# 69
  • оттам, откъдето започва България
Нали споделих, че недолюбвам коледните звезди. Relaxed
Това бебе получих вчера. Smiley

И коледничетата ми, на които явно им е топло на работа, защото имат малко пъпки, някои от които падат.

# 70
  • Варна
danilu,ето снимки на 2- та проблемни сукулента . Набръчканият ( не зная как се казва) и на дървото на живота са се появили отскоро някакви бели петънца. Дървото на живота засега не губи листа. Иначе в стаята се оказа, че е доста хладно. Към 14.00 ч. температурата като я замерих беше 7-8 градуса. Тази стая засега се използва като склад. Simple Smile
Скрит текст:

И да попитам каква е подходящата температура за отглеждане на коледния кактус сега зимата, и също каква почва харесва ? Засега нямам коледен кактус, но се изкушавам гледайки показаните в темата. Simple Smile Трябва да оправя и сукулентите, че да се заема следващите 2-3 месеца с друга стара ми мечта свързана с цветарството. Пък сега зимата е подходящ сезон след като са по- малко цветните ангажименти. Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 14:59 от floren

# 71

Само цъфнал емониум няма Simple Smile

# 72
Нали споделих, че недолюбвам коледните звезди. Relaxed
Това бебе получих вчера. Smiley

И коледничетата ми, на които явно им е топло на работа, защото имат малко пъпки, някои от които падат.

Чудесни са . С какво е посипана коледната звезда ?
И откъде мога да си закупя такива коледничета .  Днес видях подобно , но цялото отрупано с цвят у наш съсед .
Но каза не пускало чеснаци и не се садяло така.
Аз не съм твърде веща - но винаги ми се хващат цветя или билки като засадя .
Даже някакви там залинели цветя при мен се събуждат и живват .
Та мерак ми е такова коледниче - от има няма няколко часа .

# 73
Коледничета в момента се продават цъфнали, огледай се в магазините около теб. Вкоренява се от листенце, те понякога си пускат мустачки още докато са на старото растение.
Аз самата не съм пробвала, но не било трудно. Чела съм някъде, че по-старо листенце се вкоренява по-лесно от младо.

Флорен, допълвам се.
Моят коледен кактус стоя няколко години вътре на топло, от есента е на стълбите на 10 градуса, цъфти и на двете места еднакво. Последно е пресаждан в песъчлива градинска пръст, това имах когато го пресаждах. По мои наблюдения обича малко повече вода от другите сукуленти. Когато цъфти намалявам поливането, иначе прецъфтява бързо.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 07:52 от Phloxx

# 74

Това е снимка на коледничето ми от преди 3години, чудесно си цъфтеше в спалнята, която не е много топла. След като го преместих в хола, много топъл и слънчев, почна да линее и го загубих. Миналата година си купих едно малко от Кауфланд и от тогава е само на терасата- северна остъклена и студена. При мен повече им харесва на студено Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт