Нашите цветя - обща тема 5

• 29 925
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Аз да си покажа лимоните ,които си посях от семките Heart Eyes

Anyyyone,да те питам кога цъфнаха отново Каланхоета-след какъв период от време? И с нещо по специално ли цъфнаха(напр.че трябвало 6 седмици да се задържат на затъмнено място и да не се поливат и т.н...) ?
Благодаря предварително за отговора.

# 676
Завиждам за отворените магазини в България. Омръзна ми да ходя в хранителни магазини и дрогерии и чат-пат до аптеката.
Искам да си понапазарувам някои джунджурии за в къщи, някой нов парцал за гърба. Ама нЕма.
М@мка и на тая корона!
Темата ми действа вдъхновяващо в тия супер шиб@ни времена и нямам търпение да се върнем към предишния живот - свободен и без ограничения.

# 677
ян, страхотни цветарници, сакъзите са ум да зайде Sparkling Heart Калибрахое мисля че издържа на жеги.

Pipi, всичко има в интернет, Амазон вече продава и живи цветя, ще превземат света, брей. Градинските магазини не са ли ви отворени?

Я, парашутна церопегия! 😍 Супер придобивка, и аз съм им хвърлила око, но там дето обикновено пазарувам са изчерпани. Гледа ми се нещо екзотично.

Днес си взех две хавортийки, с намерението да ги бодна заедно в саксия, обаче Ефибушов загубил саксията, беше му в гаража. Може ли човек да загуби саксия колкото футболна топка ?!! Open Mouth Утре пак ще търсим или ще ги садя в каквото има...

В саксията която беше за босилек лятото после бода семки и чупки, каквото поникне

Авокадото някой беше посъветвал Ефибушов да го кръцне, че уж да се разклони, но то не пожела и сега е на патерица Satisfied

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 01:19 от Eфибуш

# 678
Pipi_, тук в България отварят моловете на 1-ви Февруари Simple Smile Иначе, да всичко друго е отворено... Grinning

Eфибуш, благодаря! А твоите са разкошни! Авокадо и аз мечтая да имам, но засега нямам място.  Grinning Sunglasses

# 679
Pipi, всичко има в интернет, Амазон вече продава и живи цветя, ще превземат света, брей. Градинските магазини не са ли ви отворени?

Ефибуш, не, и градинските са затворени. В хранителните вериги понякога пускат цветя. Есента си купих луковички от фрезии и семена на Lampionblume, на български виждам, че е преведено мехунка. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%85%D1%83%D0%BD%D0%BA%D0%B0
Нямам търпение да дойде време да ги засадя. Обожавам цветя, но жилището ни е малко и не мога да си позволя да се развихрям, както в България, за съжаление. 4 орхидеи, една хоя, многострадалната ми дипладения, здравец в едно сандъче на терасата и през пролетта задължително 2 сандъчета със сакъзчета. През есента купих няколко есенни цветя, които аранжирах в една кръгла саксия, добре се получи. Това са ми китките.
А, четирилистна детелина, зелена също имам. Бих се радвала, ако ми дадете идеи с какво мога да я комбинирам за пролетта на терасата. Ще пусна и снимки по-късно.

# 680
А, четирилистна детелина, зелена също имам. Бих се радвала, ако ми дадете идеи с какво мога да я комбинирам за пролетта на терасата. Ще пусна и снимки по-късно.
Лалета или нарциси Grinning

Вчера от хранителния магазин си взех няколко иглики, нямаше друго за душата.
В този магазин има щендер с пакетчета семеца. Миналата седмица беше достъпен, вчера и него бяха завили, не може да се купуват вече. Но смеските за трева бяха достъпни на друг щендер Grinning

# 681
Анелка,честно да си призная и аз не знам как и защо решиха да ме зарадват каланхоетата. 😁 Есента ги прибрах на хладно и тъмно. Наглеждах ги и им сипвах вода един път в месеца. Един ден просто видях,че имат пъпки и ще цъфтят. Пренесох ги на топло,полях и почистих от сухи листа,че явно им е било доста студено и бая поопадаха. От тогава ги чакам да цъфнат. 😃 Но според мен това за тъмното е истина. Понеже в тази стая не влизаме и не палим дори лампа,дефакто са били от 17-18 до 6-7 на тъмно. Така че пробвай с някой кашон под час да ги покриваш и дано цъфнат. 🤗

# 682
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мрежата ме изненада с тази снимка Simple Smile споделената радост е двойна радост и затова ви го донасям . Wink

# 683
  • София
Pipi,въпросната мехунка е физалис.

# 684
Някой да знае името на това цвете?

Благодаря предварително

# 685
  • Бургас
Анелка, това не е ли вид кротон?

# 686
Не знам,днес ми го подариха и никъде не видях името,но сега погледнах в нета и видях ,че е възможно да е Кротон.
Благодаря

# 687
st. Dobri, какво е това спираловидно чудо??

anelka87, кротон със сигурност Smiley

Аз хавортийки си взех двечки. За трети път ходя до магазина тези дни, хората обикновено отиват за ориз и си вземат цвете, аз ходя за цвете и се прибирам с ориз Satisfied Имахме едно време в една голяма сакасия хавортийки, надраснаха я, взеха да излизад зад борда, цъфтя, красота. Обаче взе да жълтее и накрая опразнихме саксията. Прехвърляхме я насам-натам, вчера я търсих и ...  изчезнала е яко дим. Мистерия. Пак ще търся да ги събера накуп някой ден, като си харесам саксийще. Сега ги разделих в мънички съдчета, всяко имаше бебета намножени, кяр! Smile Фотогенични са, сложих ги в каквото имаше налично.

# 688
Добри е показала цереус хилдамянос кактус в monstruosa форма,демек мутация на вида (Cereus hildmannianus (peruvianus) var. Spiralis). Аз съм го показвала в тази тема неведнъж в класическата си форма, обаче изпразних картата памет и имам само скрийншоти от инстаграма
Скрит текст:

# 689
Pipi,въпросната мехунка е физалис.

Не е физалис, декоративно растение е. Но е възможно да са от едно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт