-изцеждане по малко за облекчение
-компреси от изстудени зелеви листа
-чай от салвия (гладински чай) на корем - безвреден е, вкусен е и в това захлаждане на времето ще ти дойде добре
Ако усетиш бучка, парене, зачервяване:
-лецитин - магическа вълшебна добавка - не се майтапя (лецитина е безвредна хранителна добавка която регулира разпределението на мазнините в организма, затова разбива бучките, които всъщност са мастни капчици запушващи канала). при бучка се пие до два-три пъти на ден, а може да се пие по едно на ден профилактично - аз така пих докато бяхме на екскурзия без детето. А за ефекта при бучки питай Данчето
-останалата класика - масажи и цедене на бучката под топлия душ
-за облекчаване на болката след цедене или ако зелевите листа не помагат, може да наложиш торбичка замразен грах от фризера, увита плътно в кърпа.
Играйте си повече с Преско, сега е момента да наблегнете на безбройните вариации на игри за развитието, които не искат гушкане до гърдите - масажи и гимнастика, претъркулване с помощ, помощ да пълзи, подмамване с играчки, четене на книжки, гъделичкане, папане на крачета и "пръцкане" на гушката, игри на имитация - плезене или звуци, песнички и игри от типа на "буба лази" и "хей ръчички", игри пред огледалото, ами не се сещам но сигурно има още много... И дойде ли време за папане или сън го предаваш на тати/баба.

Моля се по-бързо да ми спре кърмата, макар че за целта ще трябва драстично да увелича хапчетата и ще съм като парцал през това време.
По опитните мами със захранването ще кажат повече.
Радост и тя е отскоро на адапте,абе вече си станаха две седмици......днес започнах да я захранвам с картоф,ама много му се мръщеше.........направо ме хвана обратното желание - да спра със захранването.......