АПРИЛското ни злато радва се на циганското лято!

• 9 185
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Като ме питат в магазин колко месечно е бебето, за да ми предложат нещо ги питам за 32г. жена какъв размер да пазаря. Размерът на дрехите не би трябвало да е вързан с месеците, а с големината на детето. Като видят Емо и продавачките започват да ме гледат невярващо, че е на 5 месеца. Миналата седмица една дори ме пита дали все пак не е на 1г и 5 месеца, да не би нещо да не е разбрала жената. Затова търся дрехи по см на бебчо, а не по месеци. Сега се оказа, че гардеробът му е пълен с р-р 80-86, което отговаряло на 12-18 месеца. Че е големичък дума няма.

Относно цигарите съм агресивен непушач - край мен никой не пуши. Имам една приятелка, която е дългогодишен пушач, но като сме заедно избягва да пуши или се отделя нейде за по цигара. Предупреждавам, че не обичам да ми се пуши и на гости ходя само при условие, че никой няма да ми дими. Ако ми се задими обстановката просто си тръгвам. Не мога да си позволя експерименти със здравето на детето ми. Рядко ходя по заведения зимата именно заради цигарите - но предпочитам да си стоя в нас, отколкото да се вмириша на пепелник.

# 241
Вени, благодаря, че ми каза за линковете  Hug . Голям съм шемет, оправих ги.

Мис З, не, не плува. Не смеем да я оставим без поддържане във водата. Но не се опира в дъното изобщо и се люшка като шамандурка насам-натам  Grinning. Може би по-нататък ще опитаме да я пускаме за няколко секунди.

Нуни, и Мимката обича да е на шезлонга върху масата в кухнята. Даже напоследък като се храним и тя така седи и ни гледа  Wink .

За пушенето - и двамата с мъжа ми пушим, но само навън.

Танина, честита  годишнина   bouquet!

Момичета, от понеделник почвам нова работа. Стискайте ми палци  Praynig.

Приятен уикенд на всички!

# 242
  • София
Ей, Юлче, страхотен е твоя бебо, как пълзи - на Мати такова нещо още не му дошло на ум! Четох една книга, която е точно за нас - една майка на 6 месечно бебе тръгва на работа ит.н. и тя описва как бебето и пълзяло! Много се чудих и реших, че авторката малко се еобъркала и 6 месечно бебе неможе да пълзи! но явно объркалата се съм аз! То Лора като пропълзя след като проходи - какво се изненадвам, че не съм наясно с пълзенето!
За цигарите - като знам какво може да причини на едно бебе тютюневия дим направо настръхвам! Като празнувахме рождените си дни бяхме в един ресторант като поради лошото време трябваше да сме вътре! За съжаление небяхме сами в ресторанта и по едно време забелязах, че от другата маса пушат! Най-лошото беше, че и собствения дядо на Матей/свекър ми/ запали, зълва ми също и накрая след като мъж ми не им направи забележка, скокнах аз и ги изкарах навън! Лошото беше, че неможах да направя същото и с другите хора в заведението, тъй че Мати прекара 1 час навън на студа и после си тръгнахме! Страхотно посрещане тая година на рожденните дни имах - няма що!

# 243
  • София
Добро утро!  Hug

Вени, много си ранобудна!   food010 На рождения ден, като са пропушили и на вашата маса, не си ли помислиха, че преиграваш? Защото аз като взема да стачкувам и се почвай "Айде, айде нищо му няма!"  #Cussing out И аз се чувствам като префърцунена маниачка. Да ти кажа и навън като сме ме дразнят с цигарите, защото като запалят 5-6-7 човека около количката к`во като сме навън  Confused

Зарка, стискам мнооого силно палци за новата работа!  Praynig То лесен първи работен ден няма, но ти пожелавам твоя да е изключение, да си много спокойна, усмихната и да се чувстваш прекрасно на новото място  Hug После да разказваш  Wink

Моя баща остана без работа и сега е много мрачно и изнервено положението вкъщи, чак не ми се ходи у тях  Confused

Нуни, каква е играчката предизвикала такъв фурор у вас? Дай снимка, моляяя!

Мама Меца, вчера минах набързо през Хиполенд-а в Sky Sity, обаче нямаше моята количка  Confused Ще трябва да продължавам търсенето ако не ще се понасям към магазин, за който ми каза Рени. Иначе към коментара за магазина няма какво да добавя, наистина избора на играчки и разни бебешки джунджурийки е голям, а персонала гледа все едно се намира в магазин за извънземни  Mr. Green

# 244
Добро утро на всички, ние сега ставаме с бебка Embarassed
Тези бисквити на прах са явно доста засищащи , защото ебка спа много, препоръчвам ги горещо Hug
Нуниииии дай снимка мацка на играчката Peace

# 245
  • София
Момичета, леко съм притеснена, помагайте  Praynig От миналата неделя давам на малчо пюре от тиквичка, а от 2 дена включих и морков. Досега не сме има ли никога проблем с акането обаче вече 2-ри ден памперса е празен. Одеве реших да му мушна термометърчето в дупето и между другото погледнах колко му е температурата, показа 37,8, без 6 десети, значи има 37,2 градуса, много ми се вижда Sad А видимо нищо му няма, весел и жизнен е. Какво да правя, дайте съвет?[/color]

# 246
Добро утро,

Дан4е, според мен не се притеснявай. До 37,5° е нормално  Peace  Наблюдавай го днес, ако ти се струва болен го води на лекар, но според мен zасега няма нужда. А zа нуждата  Mr. Green  съЩо не се притеснявай, вси4ко между 10 пъти на ден и един път в 10 дена е нормално  Peace

За пуШенето и аz съм категори4на. У нас не се пуШи (винаги е било така) и не водим бебката на места, където се пуШи. За това до сега сме ходили само в един МакДоналдс в който не се пуШи въобЩе  hahaha

Оф при нас май по4ва поредната криzа на растежа  ooooh!  Големи драми са ве4ерта, когато е време zа лягане. Голям рев, голямо 4удо. А пък само аz мога да я успокоя, при татито много реве, ужас. СноЩи се мъ4ихме 2 4аса докато най после zаспа, и като zаспа направи пауzа от 4 4аса и после преz 2 4аса искаШе цица. Предната ве4ер пак така. А криzата можело да продължава до 5 седмици....дупе да ми е яко  Whistling

# 247
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, ИМАЛИ ПОВОДИ ЗА ПРАЗНИК ПРЕЗ ИЗТЕКЛИТЕ ДНИ! smile3525

ЧЕСТИТ ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА /на патерица/! bg

ЧЕСТИТ 5-ТИ МЕСЕЦ НА ДИДИ НА ИЛЕНКА! newsm67  ura

И аз ви черпя, че моята принцеса днес вече стана на 5 месеца!
  cook  food010 Popcorn cook cheers Wine Glass beer

Много студено стана, наистина!  cold Аз вече се замислям за зимно яке за беба...  Thinking Някоя от вас купи ли вече?

Хиполенд съм посещавала в Пловдив и наистина не съм очарована.  Rolling Eyes Най-вече играчки...

# 248
Данче, не мисля, че трябва да се притесняваш. 37,8 измерена в дупето не е температура, а и щом казваш, че малкия е весел значи всичко е наред. Да не зъбче да му излиза?
А и за акането не се шашкай. И Пламен редовно си ака, но се е случвало от време да пропусне ден-два, макар че е все още само на кърма.

# 249
Момичета, леко съм притеснена, помагайте  Praynig От миналата неделя давам на малчо пюре от тиквичка, а от 2 дена включих и морков. Досега не сме има ли никога проблем с акането обаче вече 2-ри ден памперса е празен. Одеве реших да му мушна термометърчето в дупето и между другото погледнах колко му е температурата, показа 37,8, без 6 десети, значи има 37,2 градуса, много ми се вижда Sad А видимо нищо му няма, весел и жизнен е. Какво да правя, дайте съвет?[/color]
1. Данче, от тази Т се махат 5 десети, значи 37.3!
2. Това не е голяма Т и щом детето си е добре не се притеснявай !
3. Следиш го как се държи, ще се изака, споко! Ако прекалиш с пюре може да го хване дрисък, но запек не hahaha
И казвай ако има нещо друго да мислим дружно! Hug

Последна редакция: сб, 23 сеп 2006, 13:42 от Чаено момиче

# 250
  • София
Рапортувам - малчо свърши голямата работа в памперса, обаче... едно гъсто, гъсто  Thinking... хич не в стила му  Thinking.... Давам му чайче на Блевит. Майка каза, че термометъра може да е отчел по-висока температура, заради търкането в дупето. Танче, хич не съм съгласна, че е нормално да се ака веднъж на 10 дни, дай да го дискутираме. На мен веднъж ми се е случвало да имам пауза от 6 дни и се чувствах страшно зле, за повече не мога да си представя.

# 251
  • София
Данче, то морковите е! Мати беше разхлабен, откакто аз изкарах грипа, но откакто му давам морков се стегна и сега ака едни такива по-концентрирани!
Иначе това, което казваш за пушенето и че се чувстваш маниачка - все едно говориш за мен - точно така се почувствах, цялата се изчервих и започнах да пелтеча от ...и аз незнам от какво! Много съм притеснителна да се карам на хората, но като не разбират от дума!

# 252
  • Варна
Здравейте и от нас!!!

Данче - за акането и аз не мисля, че е наред всичко ако дечковците акат рядко. Макар, че четох че можело детето да усвоява всичко, което му се поднася и да не остава за акане  newsm78 дали е така обаче.... не знам. Иначе моркова запича, така че не се стряскай, явно акото за това е твърдо. Аз моя палавник преди 4 дена го захраних с карт пюре с чушка и установих че му действа добре за акането, за разлика от пюрето с моркови и ябълки.
А за температурата - на опаковката на нашия термометър пишеше, че при измерване в дупето, нормалната температура която показва е 37,6 или 37,7 градуса. Та значи нямате проблем.

Честито на месечковците днес!!!!   bouquet

# 253
и все забравям - добре дошла на землячката Виф  bouquet....ох, кога ли ще се поосвободя да спретнем една варненска среща ooooh!

# 254
Данче, морковът запича. Иначе за запекът - нормално е да е по-гъсто ако не е акал няколко дни. При бебетата не е като при възрастните, при тях може по-голяма пауза. За възрастни май повече от 48 часа не е добре. Моята педи дава срок от 4 дни, след това да давам дуфалак. Оф, малко несвързано пиша, но то е щото не съм обядвала още  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт