Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 53/

• 28 377
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Вълшебници сте, неуморни момичета! Добро утро!
Благодаря на всички за настроението и топлината!

Моите размисли и страсти
Серкан и Еда. Два различни свята. Да намериш пътя към другия, опознавайки себе си..
Начинът ни на живот определя страховете ни, липсите, болките.                                                                                   Опитът от съзнателния живот на Серкан е, че никой не би го обичал истински, че най-близките  винаги те изоставят, че живота е низ от загуби, че щастието е невъзможност. Като компенсация си е изградил свят в който може да контролира работа, здраве, отношения. Свят в който е победител, а не губещ. Живот на безкомпромисни правила –  начин да скриеш болката и да оцелееш.                                                                                                                                                        Чудото се случи. И провокира дълбоко скътаните неверие и страх да се прокраднат на повърхността. Страхът може да ни парализира, може да ни обърква, може да ни докара до решения, които времето да определи като грешни. Но страхът не ни прави страхливци. И не страхът реши раздялата. Когато видиш болката в очите на любим човек не анализираш, не търсиш логични решения, не мислиш. Искаш само да я няма.
„Длъжен бях да мисля за нея. Всеки път, когато ме види, ще я боли за родителите ѝ.  По-добре да ненавижда мен, вместо да научи истината.“   
„Моята сродна душа. Това е тя – Еда. Само да знаеше, че повече от всички и всичко...“
Макар че Серкан допусна Еда много близо до себе си, тя всъщност още не го познава.
„Мислех, че е моята сродна душа. Изобщо не ме е обичал.“
Серкан се лиши от възможността да диша, да усеща. Доброволно се върна в сивите дни на униние и самота. За да разбере, че веднъж поел въздух не може без него. Че Еда е всичко в живота му. Че тя е самия живот.                                                                                                                    Еда живее с болката от раздялата. Наранена, но горда. Търсеща логична причина, губеща се в догадки от противоречиви сигнали. Защото въпреки  раздялата любовта е навсякъде - в погледите, в грижата един за друг, във вярата, в ревността.
За да стигнем до 19-и епизод, в който и двамата осъзнават дълбочината на чувствата си и мъчителната болка от тяхната неизказаност.
„Гледай само мен, усмихвай се само на мен, докосвай само мен. Бъди само моя.“
Скрит текст:
Това не е цитат от книгата на Сабахатин Али. Споделям за тези, които се интересуват от книгата.
„Душата ми, тялото ми, сърцето ми – всичко ти принадлежи. Усмихвай се само на мен, докосвай ме, бъди мой“
Вярата и силата с които единствено Еда застана до Серкан, му вдъхнаха кураж.  Да разкаже истината на Еда е единствения справедлив начин двамата да вземат решение за посоката на отношенията им. Серкан насрочва срещи, а Еда ги избягва несигурна в чувствата му, мислейки, че иска да контролира живота ѝ.
Познавам усещането, когато искаш да споделиш всичко от себе си, но то е толкова дълбоко лично и болезнено, че от гърлото ти не излиза и звук. Трябва смелост и да уловиш подходящия момент. Мардински чай или алкохол? Все нещо ще освободи напрежението.
„Еда Йълдъз почука на вратата ми.“ Опиянен, доволен и щастлив Серкан.
За първи път видях доволен Серкан, когато сложи белезниците на Еда. Беше толкова щастлив от постъпката си – като дете, нагазило в най-дълбоката локва и окаляло се до ушите. Толкова горд от себе си, чак си свирукаше в колата.
Вторият път: -„Влюбен съм до лудост в теб!“ Тук приличаше на тинейджър, успял най-после да преодолее смущението си и превъзмогне страха от отхвърляне. И отново щастливо развълнуван и горд.
И сега: -„Еда Йълдъз почука на вратата ми.“ Доволството на един мъж, че любимата жена се е отзовала на обаждането му. Не по детски, не по хлапашки горд. Гордост на зрял мъж, макар и симпатично пийнал.
Сцената под душа. Нечакано случване на мечтана близост. Притихнал от жадувана интимност. Копнежно придърпване в кръста, категорично заявяващо: - „ти си моя, само моя“. Отговор на  тялото ѝ в синхрон с неговото. Две сърца с еднакъв пулс. Туптящи едно за друго в съвършенно съзвучие. И една ръка като спирачка - реакция от далечното ехо на разума, че те май са разделени. Уникално усещане за сродност, хармония и принадлежност. Принадлежност не като придатка или собственост, а като личен избор и свобода.

Продължението – по-късно.Smiley
       Приятна и лежерна събота!
Вълшебни писания, s...v! Надявам се, че не спамя, но не мога да се въздържа, имах няколко дни много ангажирани и чета, когато мога. Но вие двете с Друон направо улучвате сърцето ми с думите си! Благодаря! Heart Heart

# 106
Хаштагът е : #bizihisset  (С Гугъл - "почувствайте ни")

# 107
  • Пришълец
Опа. И Миси я е сложила...

Запазвам си го. Налбантова Flowers Tulip
https://tvseriali.bg/tvseries/sen-cal-kapimi

# 108
  • Кърджали
Идвах да го споделя. Последното ми предположение се оказа най близко.
#bizihisset - почувствай ни, почувствай нас (аз предположих hisset)...
Не че не предполагаме, но ако съдим по хаштага, ще е хубава серия, май този път  ще е това с 80% любов..

# 109
Марги, какво си запазваш? Сайта ли? Запазвай, помислих, че Ханде си запазваш и бях готова да те предизвикам на дуел 😂😂 Много е красива, така клекната до тез чичеци... 😍

Значи никой не позна, освен Алекс, така ли? Кашоните са от теб тогава 😂

# 110
  • Кърджали
Ааааа, ( и аз като Керем оспорвам до последно), вие ми дължите кашоон шоколад... Да ги нямаме такива....
Ще се разсърдя сега баш преди серията 🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃

# 111
Чакай да не дърпам дявола за опашката, предварително да се застраховам, че си получила нужната доза шоколад 😂😂

Алекс, специално за теб. За сега само на картинка 🙃
Скрит текст:

# 112
Зрителна измама е сякаш, но пък и други са на мнение, че е целувка

Тази снимка изглежда е направета ето тук Thinking това също излезе по-рано от сета

# 113
Тези глинени изделия и хобита са специалитет на Айдан.
Супер странно ще ми е да видя работохоликът Серкан да прави вази, чаши  или чинии Sweat Smile
Това сигурно е капан устроен му от Айдан Joy

# 114
Здравейте! Човек да не поработи и в събота. Не мога да ви стигна.

Да си призная -бях дива, затворена и неконтактна. С годините май се "поотворих". Не знам какво ми става с тези писания. Нямам време, но отдавна ми се върти в главата да си направя писмен анализ - За всички първи неща в живота ми с предизвикателството " Почукай на вратата ми". Радвам се ако докосвам някои от вас с мислите и анализите си. Благодаря ви!

Animal ChickenПтицата накълва миналото. Изрови чуждото горчиво зърно. Доволно заглади проскубаната си перушина. Навири опашка. Изграчи ненамясто. И пусна горчилката по реката на времето.Smile

Тайната излезе наяве. Старата рана прокърви. Болката пропълзя по цялото тяло. Сгърчи душата ѝ. Гняв и невяра се настаниха в главата. Въпроси и съмнения зачукаха по слепоочията. Объркаха разума. И намериха последната жертва под тази стена. Тук любовта е Любов, а лъжата - лъжа ли е? Трябва ли любовта да руши? Ако е истинска, може ли да прости?

Договор-изпитание. Предприет от Еда за да се съхрани и предпази. Не да нарани и накаже Серкан, а да усети колко я боли пренебрежението му. Отношенията в една връзка са между двама. Решенията също се взимат от двама. Вярата е крехко нещо.                                                                                                                                                     
Договор-изпитание. Богът на договорите - в свои води. Усмивка, надежда, две страни. Болезнено осъзнаване. Не е важно какво имаш, а без какво не можеш. „За теб бих направил всичко.“ Вярата се калява с постоянство.

Когато обичаш една жена ѝ казваш, че е красива, че тя е единствена за теб, че събужда най-доброто в теб. Обичаш я с внимание и грижа, без страх. Въпреки влудяващата ѝ своенравност.
Когато обичаш една жена ѝ доказваш, че ще си до нея и в хубавия, и в лошия ден. Че браниш мечтите ѝ и няма да спреш летежа ѝ. Доказваш ѝ, че няма да си тръгнеш. Че любовта ви може да преодолее всичко. Разказваш ѝ за  желанието не да контролираш, а защитиш и предпазиш, да загърнеш и приютиш.
Когато е сигурна и спокойна, ще чуе думите ти: -„Постави се на моето място.“ Ще разбере, че си човек и се нуждаеш от нея, от силата и добротата ѝ. Че само с нея си истински жив.
Серкан сякаш извървя пътя на собствените си думи: -„Най-ценното и важното – това сте вие. Не парите, семейството или обкръжението. Забравете всичко което сте научили. Учете се наново.
Време е Еда да поеме по пътя на своите: -„Когато вкусите усещането да стоите здраво на краката си, бъдете уверени – струвало си е. Не се страхувайте да правите грешки, защото те ни правят по-добри хора. Прекрасно е да слушате разума си, но не забравяйте за сърцето си. Доверете се на чувствата си. Сърцето винаги е по-силно.“

Сърцето винаги е по-силно!
 Трябва да изчистя шарана, преди филма.
    Приятно гледане! Да се насладим на играта на тези великолепни актьори.

# 115
Като стана дума за договора, много ми хареса момента, когато Серкан каза на Айдан тя да покани Еда на срещата за благотворителното събитие, защото на него му е забранено да я заговаря, понеже щял да отнесе наказание. И Айдан го пита дали Еда го наказва Joy
И за пореден път се сетих за 50 нюанса сиво. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 116
На баба им хвърчилото 🤨 Пуснаха лайф, две минути, Керем дрънкаше на пиано, Алптекин, Селин, Джерен и Ферит. Еда беше облечена пак с жълтия пуловер и синьото сако.

# 117
Хайде пусна лайф за малко иго спря за щото започнаха май снимки Керем свиреше на пианото алптекин беше там

# 118
  • Кърджали
"Не знам, подписах без да го прочета" и реакциите на Енгин .... Все едно се чудеше същия Серкан Болат ли е това, или някой го е сменил

Ей аз ще си сложа телефона в другата стая да се зарежда и те тогава...
Това не се броим, искам си истински лайф

# 119
Селин никъде не е заминала, Биге си е там, на сета, снимат заедно в офиса.
А аз се надявах да хване Ефе и да замине за Италия. Да, ама не, ооо нямам търпение за епизода довечера Movie Camera

Общи условия

Активация на акаунт