Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли алтернатива за плъзгащи се прозорци от PVC?
Кой материал е по-подходящ за остъкляване на тераси - PVC или алуминий?
Какви са предимствата и недостатъците на плъзгащите се прозорци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли алтернатива за плъзгащи се прозорци от PVC?
-
Кой материал е по-подходящ за остъкляване на тераси - PVC или алуминий?
Алуминият обикновено се предпочита в ситуации, когато прозорците са изложени на пряка слънчева светлина, тъй като не се деформира и не пожълтява с времето, както може да се случи с PVC дограмата. Въпреки това, ако уплътнението и изолацията са от решаващо значение, PVC-то обикновено предлага по-добра защита срещу течения и конденз.
-
Какви са предимствата и недостатъците на плъзгащите се прозорци?
Плъзгащите се прозорци имат предимството да спестяват място, но обикновено не осигуряват толкова добро уплътнение като стандартните прозорци с едно отваряне. Те също могат да затруднят миенето им, особено когато са припокрити. Обикновените прозорци обикновено предлагат по-добра изолация и по-малка вероятност от проблеми с конденза.
-
Как да поддържаме плъзгащите прозорци?
-
Какви са потребителските мнения за остъкляването на тераси?
(никога не съм виждала друго отваряне на дограма на балкон освен плъзгащо. Обикновеното ми се струва направо смешно)
Успех в избора!!!
Навсякъде по балконите на блоковете около нас са плъзгащи прозорците
Мисля че цената му е по-височка обаче.
А за ПВЦ или Алуминия, ако е южен алуминий
Измятат се прозорците, дърпаш или буташ като бесен да се затвори...