Всичко за всички марки гел лакове - 33

• 25 918
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Току що взех от пощата водните ми стикери. Някой ще обясни ли в стъпки как се слагат

Като се лакираш ,  режеш картинката и я слагаш в малко вода за около 30-40 сек, след това леко я отделяш от картончето и я поставяш на нокътя( аз я слагам директно върху лепкавия слой на цвета) изчакваш малко да изсъхне, след това слагаш база и накрая топ и си готова! Дано съм обяснила добре Joy

# 466
  • София
Току що взех от пощата водните ми стикери. Някой ще обясни ли в стъпки как се слагат

Като се лакираш ,  режеш картинката и я слагаш в малко вода за около 30-40 сек, след това леко я отделяш от картончето и я поставяш на нокътя( аз я слагам директно върху лепкавия слой на цвета) изчакваш малко да изсъхне, след това слагаш база и накрая топ и си готова! Дано съм обяснила добре Joy
Само преди това задължително махни прозрачното фолио отгоре Wink

# 467
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

# 468
  • Sofia
Защо слагате база преди водни стикери? Не е нужно.
decuto - изрязвате желания стикер и след изпичане на втория слой гел лак се слага стикера, т.е изрязвате стикера и го слагате в чашка с вода - той сам ще се отдели от основата, след което подсушавате и слагате върху нокът и с молив или каквото имате изкарвате въздуха за да не стават балончета. След като е поставен стикера и няма въздух оглеждате а вода, ако има останала се попива. Слагате топ и печете.

# 469
Аз писах, че съм сменила твърдата база на Нес с база на марката Рек. Не съм казала, дали е "куча марка", дадох 20 лв за нея (тази на Нес е 5-6), в магазина момичето ми каза, че не са имали оплаквания до сега от нея. Марката е шведска. Аз, честно казано, не очаквам някой да ми гарантира лесно сваляне, затова опитвам, пробвам и разбирам кое е за мен и кое не. Ето, от базата на Нес не съм доволна, но от топ лака съм,също и от китайските цветове. Кучата марка я купих, защото съм доволна от нещата в магазинчето, от което я взех и защото ако се окаже сполучлива ще има от къде да си взимам без да плащам доставка и да чакам да пристигне, което за мен е супер Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 16:05 от 0bla4e.

# 470
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз слагам база, защото така се хлъзгат и мога да си ги местя както си искам. После слагам само топ и пропускам база след тях и си седят до махане. Без база ..., ако не харесвам мястото трябва да махна стикера и са режа нов.

# 471
Аз слагам база само върху ваденката , за да не ми се надига топа!

# 472
Момичета, някоя от вас пробвала ли е комект за Dip nails? Харесах си този на Cuccio. Ако имате впечатления, моля споделете.
https://www.amazon.co.uk/Cuccio-Powder-Polish-System-Starter/dp/ … nk_bb_marketplace

# 473
  • Sofia
Аз слагам база само върху ваденката , за да не ми се надига топа!

От какво да се надига топ-а? Да не би да не махате въздуха?

# 474
  • София
Не слагам база, нито под, нито над лепенката. Никога не ми се е надигала или падала лепенка.  Слагам я върху цвят, подсушавам и отгоре топ. Но когато я извадя от водата я слагам на салфетка да се подсуши.

# 475
  • Бургас
И аз като Почти безобидн@ пропускам само последния слой база, преди топа. Под ваденката наистина е много важно да се слага (без да се пече) с цел по-лесното наместване на ваденката. Аз също съм слагала директно върху цвят и резултата е бил добър, но трябва да се прави и разлика между стикерите. Тези, които е показала decuto са малки и почти няма шанс да се отлепят, както и да ги сложи. Ако обаче обхващат целия нокът е добре да се запечатат добре с база, иначе падат на люспа. То дори и от тях има по-фини и по-плътни, на кавито случих последния път Sad

# 476
  • София
Защо слагате база преди водни стикери? Не е нужно.
decuto - изрязвате желания стикер и след изпичане на втория слой гел лак се слага стикера, т.е изрязвате стикера и го слагате в чашка с вода - той сам ще се отдели от основата, след което подсушавате и слагате върху нокът и с молив или каквото имате изкарвате въздуха за да не стават балончета. След като е поставен стикера и няма въздух оглеждате а вода, ако има останала се попива. Слагате топ и печете.

С база е по-трайно, а ако се сложи ваденката на памучно тампонче напоено с вода е много по-удобно и не толкова мокро. Пробвах да я нанеса и с печат става още по-удобно.

# 477
  • Paris, France
Аз писах, че съм сменила твърдата база на Нес с база на марката Рек. Не съм казала, дали е "куча марка", дадох 20 лв за нея (тази на Нес е 5-6), в магазина момичето ми каза, че не са имали оплаквания до сега от нея. Марката е шведска. Аз, честно казано, не очаквам някой да ми гарантира лесно сваляне, затова опитвам, пробвам и разбирам кое е за мен и кое не. Ето, от базата на Нес не съм доволна, но от топ лака съм,също и от китайските цветове. Кучата марка я купих, защото съм доволна от нещата в магазинчето, от което я взех и защото ако се окаже сполучлива ще има от къде да си взимам без да плащам доставка и да чакам да пристигне, което за мен е супер Simple Smile

Под куча марка имам предвид непозната, от някаква малка, нова фирма, а не просто евтина база. Цената няма никаква връзка с лекотата на сваляне, за съжаление, нито с трайността.

Консултантите в магазините за нокти разбират от нокти и продукти за нокти колкото разбираме ти и аз, а може и по-малко. В тази тема научих повече полезни продукти и техники, отколкото от всички продавачки в големите магазини за салони, взети заедно.

Естествено, че нямат оплаквания. Като купя някой боклук и не ми свърши работа ми е по-лесно да поръчам друг подобен продукт, отколкото да давам минимум 8 лева за транспорт до магазина, а често и повече и там да ми кажат, че вече е отворен, не могат да го сменят, нищо му няма и проблемът е в техниката ми.

Когато искам бързо махаща се база се допитвам до ползватели в някой форум и вземам предвид само мненията, в които всичко е точно обяснено и сравнено с продукт, който познавам. Мнения като "Много е хубава и много лесно се маха" ги подминава или искам да се доуточни - колко бързо е много бързо? За един човек, който е стъргал акрил по 1 час 30 мин може да са бързо, а за мене 15 мин са много дълго Kodi rubber с каре на нематиран нокът се маха за 10 минути максимум, обаче ако нокътят е маркиран и е сложен праймър няма махане.

За мене бързо махащи се бази са златната тройка CND Shellac, Gelish, OPI Gelcolor и някои полски като една на Semilac, Indigo protein, френските Gille d'or.

Шведска или норвежка или швейцарска марка нищо не значи и не е гаранция за качество и добро проучване.

Надявам се тази, която си купила  да се махне с поглед и да ти хареса. 💐

Аз не бих си купила база на сляпо ако държа на дадено качество.

есмералда, имах комплекта на Kiara sky, който е подобен на показания Cuccio. Купих го след обяснения на N!A, на която гел-лаковете и се белеха и по чиято препоръка купих Elite99. За мене системата е много игра и прахоляк, трудно махане, маникюрът е дебел за моя вкус и хич не е лъскав с техния си топ, та слагах Elite99 no wipe и си го печах. С тези системи може и бомбе да се направи. Слага се първо в центъра и се топи в прах, после на по-голямо зона, накрая на цял нокът, пили се да се оформи и се продължава с цвят. Седи твърдо. Подарих го на момиче от тукашния ми форум, което досега се прави с него и даже си удължава ноктите с това чудо, но не питах как.

Маха се за 10-15 минути в ацетон ако по-голямата част се изпили предварително. Чак се учудих колко лесно се маха, защото очаквах поне 30мин. Е, бях направила каре отдолу.

С белеща се база се маха по-лесно, но ако е сложен дебело трябва да се изпили, защото е по-твърд от гел-лаковете и даже Gel-X. Лепкавия слой на UV белеща се база задължително се маха преди да се намаже първия слой за допинг. Ако базата е съхнеща на въздух се чака да изсъхне добре.

Може и каре да се сложи отдолу за лесно махане.

Гледам, че на Cuccio цената е добре и липсата на топ не е фатална. Бих си го купила ако исках да тествам маникюр с потапяне.

# 478
Nevena Virolan, уважава мнението ти, но в случая аз не съм искала съвет каква база да си купя, споделям мнението си, защото то може да е полезно за някой. Тази база може да е "куча марка"сега, но докато никой не я пробва и не даде мнение за нея тя ще си остане куча марка. Аз избирам и купувам продукти според собствените си критерии и така е от край време. Ето например ти в началото ми каза, че не ми препоръчваш като начинаещ да си взимам продукти на Нес, но се оказа, че всъщност за мен те не са никак лоши. Разбира се, каза ми и други полезни неща, които аз взех предвид. Така, че благодаря ти за мнението.

# 479
Нев, благодаря за мнението. В крайна сметка се отказах от дипинг пудрите, защото се присъединих към няколко американски групи и прочетох, че доста често срещано явление е така нареченият "dip flu", вид алергична реакция към използваните течности в дип комплектите (разбирайте моментно лепило, цианоакрилат), който се изразява в грипоподобни симптоми - хрема, кашлица, тежест в гърдите. Някои момичета дори стигнали до бърза помощ, защото гърлото им се свило и се задушавали. Други пък с дни не разбрали, че имат ковид, а не дип грип, защото симптомите били идентични. И тази алергия май е по-често срещана от алергията към гел и гел лакове, получава се при вдишване на изпаренията, дори и маски N95 не помагали, някои ползват маски с филтри за боядисване при работа, за да не получат реакция.
Исках да пробвам, защото мислех, че може да са по-безопасни и не толкова алергизиращи като гел лаковете, но май е точно обратното. Желанието ми се изпари, ще си ползвам поръчаните от Али дип пудрички за декорации.

Общи условия

Активация на акаунт