Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 121
  • 313
  •   1
Отговори
Здравейте,

Коя е дестинацията, коато най-много бихте искали да посетите и още не сте? Какво ви спира за момента да я посетите? Защо искате да посетите точно тази дестинация и тя е най-голямата мечта за вас?

# 1
Като човек, който е пътувал много малко /посетила съм само съседните по граница държави/ за мен мечтана дестинация е всяко място, което е извън тези граници. Искам да видя свят Simple Smile Може би най-вълнуваща дестинация би била Япония. Мечта ми е да я посетя. Причината е, че са коренно различни от нас. Култура, ценностна система, стандарт на живот, развитие на технологиите и още стотици причини. За момента ме спира финансовата част и езиковата бариера, тъй като не владея добре английски, съответно няма да се чувствам сигурна. Липсата на опит в организация за едно такова пътешествие, би било за мен голямо преживяване и излизане от зоната ми на комфорт. Но като се има предвид, че на времето големите мореплаватели са откривали континети без съвремените удобства и технологии, моите страхове ми изглеждат преодолими.

# 2
  • София
Аз съм пътувала много през годините и пътувам много и сега. Мястото, което много искам да посетя, е Южна Корея. Много ми е интересно като място (само К-поп не харесвам). За съжаление, на този етап съпругът ми изобщо не проявява интерес и само това ме спира, но съм сигурна, че ще успея да събудя интереса му.

# 3
Искам на друга планета, направо друга галактика. Какво ме спира е ясно, а мечта ми е, защото интересът ми не свършва до другия край на земята.
До всяка дестинация на нашата планета може да се отиде рано или късно, ако има желание.

# 4
  • Melmak
Едни от мечтаните ми дестинации са Перу, Колумбия и Доминикана. Искам да отида в Южна Америка, също да посетя пирамидите в Мексико. Имам пресантиман към испаноговорящите страни, защото съм изучавала езика и културата.

Най-мечтаната дестинация беше Куба, сбъднахме я.

Като цяло не мога да пътувам колкото ми се иска, защото живея от корпоративна работа с 25 дни отпуска и финансите не ми достигат за всички места, на които искам да бъда, времето също.

Най-смелата ми мечта е Япония, искам да видя свят абсолютно различен от нашия, култура, храна, традиции.

# 5
Едни от мечтаните ми дестинации са Перу, Колумбия и Доминикана. Искам да отида в Южна Америка, също да посетя пирамидите в Мексико. Имам пресантиман към испаноговорящите страни, защото съм изучавала езика и културата.

Най-мечтаната дестинация беше Куба, сбъднахме я.

Като цяло не мога да пътувам колкото ми се иска, защото живея от корпоративна работа с 25 дни отпуска и финансите не ми достигат за всички места, на които искам да бъда, времето също.

Най-смелата ми мечта е Япония, искам да видя свят абсолютно различен от нашия, култура, храна, традиции.

Здравейте, и аз мечтая за Куба! Разкажете малко повече - сами или организирано отидохте? Посещават ли я много българи? Беше ли това, което очаквахте? Как се чувствахте след пътуването?

# 6
  • Melmak
Отидохме с туроператор, защото в онзи етап нямах време да организирам сама. Иначе доста по-евтино излиза ако човек сам запази билети и отиде да спи в airbnb. Там няма букинг, но можете да спите при местните. Не е скъпо, в хотел ще е по-скъпо. В хотелите няма режим на тока, а в дома на хората - има.

Куба е бедна страна, която не е лъжица за всяка уста. Един вижда беднотията, друг вижда природата, красотата и хората. За мен беше прекрасно и много ми хареса, но аз знаех къде отивам.

Там няма елементарни неща, с които сме свикнали, няма дамски превръзки, шоколад и подобни.

Но има музика, салса, красота и прекрасни хора.

Можете да обиколите Хавана с ретро автомобил, да отидете на кабаре, да се насладите на едно безвремие.

Някои хора приемат Куба за поредната ол инклузив дестинация, която не е. Ако човек търси нещо подобно- не препоръчвам.

Ако искате да отворите сърцето си за местните, да. Хората са бедни, но чисти и добри. Никой не е гледал на нас като на банкомати и не са се възползвали. Всеки помага, държат се много възпитано, не сме имали проблеми с кражби и подобни.

Ако успеем пак да идем, ще организирам сама.
При мен очакванията не само се оправдаха, а напротив, изживях две седмици с абсолютно отворени сетива, исках да останем още и да не се прибираме.

Като цени, най-скъп е билета. Всичко друго там е евтино и човек няма нужда от много пари. Реално трябва да си носите лекарства, тоалетни принадлежности и там ще харчите за храна, обиколки и това е. Няма магазини, от които да си купите кой знае какво.

Човек там вижда един друг свят, който преобръща мирогледа.

Има много още да се каже, но темата не е за Куба, ако нещо конкретно ви интересува, можете да ми пишете.

# 7
искам една седмица сред снега в Сибир! Мечта ми е ...просто сняг, бяло, все едно няма време...

# 8
  • София
Имам 2-3-10 мечти.
Европейските столици.
Острова.
Южна Америка.
Мозамбик и Мадагаскар.

# 9
Хавай.
Чудна природа.
Минуси: много далече, много скъпо!
Имам близка, която поживя там. Бих искала и аз, но няма как да стане.

Между другото, мой близък поживя пък в Куба. Беше се явно вписал добре -прибра се с кърпени дрехи. Иначе, и той каза това за беднотията и богатата душевност. Аз не бих, честно. Макар че моя приятелка от прекрасното далечното минало все още живее някъде в Хавана.

# 10
  • София/Севлиево
Китай,Индия,Канада(там искам да живея), Австралия и още ,и още.Ходила съм само в Южна Испания и Лондон.Имам желание да пътувам,но не искам сама,а ММ не му се пътува,с голямото дете е много рисковано(аутист е и никога не се знае кога ще изпадне в криза),малкият е твърде малък за такива приключения.

# 11
  • SF
Япония, Сингапур.
Много е далече и трудно бих намерила с кого да отида заради цената.

# 12
Бяха ми Япония и Куба. Посетих ги и пак бих се върнала. Исках и Мавриций, Мароко, стига ми и веднъж, макар че нямам лоши отзиви.
Мечтая за Кения! Няма желаещи да ме придружат, а сама нямам смелост. Мечтая и за Хавай, Малдиви, обичам морето! Нямам желание за големи и шумни мегаполиси. Все повече ме привличат тихи, спокойни места и различни от нас народи.

# 13
Все още има какво да видя от Европа.
Но все пак и Голямата ябълка.

# 14
  • София
Аз от Европа само в Гибралтар не съм била, но след видяното там при моя любима влогърка, не съм сигурна вече дали искам.

Общи условия

Активация на акаунт