Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 49 047
  • 808
  •   1
Отговори
# 390
За трениране - там има възможност и за групови, а предполагам и за индивидуални тренировки. Има помещения, не са само откритите терени. На стадион Юнак би трябвало и в момента да има ледена пързалка. Кортовете за тенис. Конната база - там не помня какво стана, искаха да я махат, но май не успяха.
Не са само за мачове тези терени.

Колкото по в центъра има такива възможности, толкова повече хора, особено деца, ще имат достъп до тях. Зад околовръстното е обречена кауза.

# 391
Танграта, ст. Васил Левски целият  е опасан със спортни зали, всякакви, за аматьори. Отделно има конна база до него, отделно Спортна София с игрища. Отделно кортове за аматьори до него. Там си му е мястото, там има стадион още от 1920те, а и ще е страшни пари да се мести, а няма причина. Само добавя към парка.

Емма👍там си е базата, искаха да я махат, дано не успеят. Капитолия да разкарат, но кончетата да не пипат.

# 392
  • София
Язък, че толкова време пишем по имотни теми.
Не можете ли да сметнете колко квадрата са аматьорските зали и колко квадрата са пейките и тревата?
И аматьорските зали са крайно недостатъчно. Очевидно не се занимавате със спорт, затова и не ви е опряла нуждата. Аз лично усещам ОГРОМЕН недостиг на спортни съоръжения в София, за МАСОВ спорт.

# 393
Танграта, не виждам причина да местят стадиона. А ако пазарът има нужда от спортни съоръжения, както казваш, значи има нещо и тя ще се запълни, след Околовръстното.

Ние сме по карането на колело и броденето по гората. На открито, зиме и лете, без значение.

# 394
  • София
Навсякъде, където са пейки, отдолу са зали. Теренът е 10дка, обаче там е единствената сертифицирана писта в София за лека атлетика. Стадионът е красив  откъм Канала, просто му трябва реновация, да се покрие. А чоплещите семки понякога са 50к човека на интересните мачове. За стадиона на ЦСКА скоро ще го реновират и него без да излизат от сегашните очертания, вместо да е порутен и да загрозява.

# 395
  • София
Тангра, не знам защо си се набрал така, но само напомням, че ти еднолично няма как да решаваш къде да е националният стадион - просто в града живеят още много хора, някои от тях даже може да имат по-добра преценка и експертиза от твоята Simple Smile А стадионът дори не се ползва само за футбол Simple Smile
Какво разбираш под "масов" спорт? Щото аз имам мое си разбиране, което няма нищо общо с локацията на националния стадион, но съвсем възможно е и да греша.

# 396
  • София
Спортните съоръжения са сенчест бизнес и не може току така да навлязат нови хора и да им правят конкуренция.
Отделно, осъзнаваш ли какъв абсурд говориш. Трениращите хора тренират по 5-7 дена в седмицата. Гледащите мач гледат 1 път в седмицата. Трениран, работещ човек, който не лежи на здравната система, плаща си данъците го пращаш ВСЕКИ ДЕН, на тренировка след околовръсното, след това пътува изпотен, изтощен, с намалена имунна система, уязвим за болести, а дебелия търбух, дето лежи на моите данъци, включително здравните му проблеми, за да му е кеф 1 път в седмицата да зяпа, трябва да му доставим място в супер центъра, и отделно да се загражда целия център от полиция, да се затварят улици, да се блокира цялото движение на нормалните хора, които са излезли да се видят с приятели, нямат къде да спрат, заради блокирането закъсняват по половин час.
Не е сериозно това.

Освен това, има и лесно и с нисък разход решение.
Без да бутат стадиона, разграфяват откриата площ на малки игрища за масов спорт. Волейбол, баскетобл, футбол, тенис. Може и навеси да направят евентуално.

# 397
Язък, че толкова време пишем по имотни теми.
Не можете ли да сметнете колко квадрата са аматьорските зали и колко квадрата са пейките и тревата?
И аматьорските зали са крайно недостатъчно. Очевидно не се занимавате със спорт, затова и не ви е опряла нуждата. Аз лично усещам ОГРОМЕН недостиг на спортни съоръжения в София, за МАСОВ спорт.

По какъв начин ликвидирането на съществуващи и ползвани спортни съоръжения ще допринесе за намаляване на недостига на спортни съоръжения? Няма логика.

# 398
Според мен стадионите са си ОК в парка, но да са стадиони за тренировки - нека там да тренират деца и младежи на лесно достъпно място. Не може обаче заради разни ритнитопковци да се затваря цяла София в час пик, понеже имало мач. Ми за мачовете с публика да им направят стадион в покрайнините, където няма да пречат на никого и охраната ще е по-лесна.

# 399
  • София
Според мен стадионите са си ОК в парка, но да са стадиони за тренировки - нека там да тренират деца и младежи на лесно достъпно място. Не може обаче заради разни ритнитопковци да се затваря цяла София в час пик, понеже имало мач. Ми за мачовете с публика да им направят стадион в покрайнините, където няма да пречат на никого и охраната ще е по-лесна.
Ами това написах и аз! Но не е популистично. Масата иска ляп и зрелища.

EmmaT,
Освен това, има и лесно и с нисък разход решение.
Без да бутат стадиона, разграфяват откриата площ на малки игрища за масов спорт. Волейбол, баскетобл, футбол, тенис. Може и навеси да направят евентуално.

# 400
Има опити (групи) за детска лека атлетика на стадион Васил Левски. Наистина за деца, от 5-6 годишни нагоре. Проблем, за мен, е не големината на стадиона, а това, че се управлява неефективно. Там е като всичко в България - търси се далаверата, само за наши хора и т.н. Средно интелигентен мениджмънт би могъл да раздвижи доста отдаването под наем на части от стадиона (писти, зали и т.н.) по график. Ама на, стои си почти неизползваем, защото няма наши хора (мързи ги) да наемат, за да организират спортни занимания за деца, естествено срещу заплащане. Пускала съм на търсачка за няколко спорта търсене на групи за деца - няма особено много в града, не извън Околовръстното или почти до него, предимно спортове за амбициозни родители (като тенис на корт).

За местенето на националния стадион нали обсъждаха въпроса - до аерогарата или в Божурище имаше алтернативни предложения. Всеки с (финансовите) апетити. ББ също се изказваше по въпроса - какъв хубав стадион ще ни направи. Ама за това пари се искат, а и има едни правила в ЕС, които ограничават безконтролното използване на държавни пари за частни цели.

Да (за ЧС и Танграта), децата и родителите им няма как да ги хванеш за "спонтанен" митинг, за разлика от футболните агитки.

# 401
Такива игрища за масов спорт има и сега по периферията, в Драгалевци например има за тенис и футболно игрище, до резиденцията пак има, ама там не е за масов спорт. И някои хора предпочитат йога например, това също го има в нашия краен квартал, в центъра пък е пълно с такива студиа. Според мен са недостатъчни и на безумна цена добрите басейни. Този в Ориндж в Парадайс е с клубна карта на изключително висока цена. Малко по-приличен ценово е този в Силвър сити. Надявам се като се налива бясно бетон в новите квартали, поне спортни зали и басейни да се предвидят като хората.

# 402
Ами всъщност пишеш нещо съвсем различно:

Ако питаш мен, да изринат всички стадиони в Борисовата, да разширят парка. А стадионите след околовръсното. Който иска да вика и да чопли семки, да ходи там веднъж седмично. Няма да му се счупят краката.

Подробно ти обясних, че стадионите не се ползват само за чоплене на семки.

# 403
  • София
Ама не, бе, вие не разбирате, че за вас са ритнитопковци, но за голяма част от равноправните ви съграждани, са супер важни спортисти Simple Smile И на мен не ми харесва затварянето на движението, не ми харесват запалянковците в автобусите (ама те в никой автобус няма да ми харесат). Но не значи, че като на мен и на вас не ни е удобно, утре местят стадиона. И то пък като го преместят, щото има гаранция, че локацията му няма да се насели и пак да се окаже насред някой квартал.
И какво точно искаме? Безплатни открити съоръжения в Борисовата ли? Че не разбирам нещо как решихме, че спортните комплекси там не дават възможност за спорт - според мен дават, но срещу заплащане.

# 404
  • София
Оффф, аз подробно обясних, че няколко зали по периферията на стадиона е нищо, в сравнение с площта, която заема.

Мандаринка е написала. Търсиш тренировки ... няма!

Общи условия

Активация на акаунт