🐑''Фермата 6: Пътят на една мечта'' - тема 14 - ФИНАЛ /06.12 - 12.12/🐑

• 101 634
  • 3 432
  •   1
Отговори
# 495
Ама ние едно и също предаване ли гледаме? Другите нямали право да се месят в нейната "стратегия" да лъже Ванчето, но в същото време са длъжни да й поддържат версията и да участват в лъжата.  И Нада не е тичала да каже на Ванчето, а Ванчето я попита. И аз не харесвам Надка, ама не мога да си изкривя душата, че точно днес тя не беше виновна за нищо.

# 496
  • USA
И какво от това? Надя 3 месеца се прави на голяма приятелка на Мара,щяла да я бута до финал,тя й била най-близка бла бла...Е,по този начин ли си предпазваш "приятелката"? Като казваш на съперницата й,че реално няма отговорите и Мара е блъфирала.Казваш "Не знам" и толкова.
Не мога да я понасям тази интриганка и долна женица Надя.Ами ок,отива на финал и какво то това? НИКОЙ няма да гласува за нея,нито зрители,нито участници..

# 497
  • София
Въобще не намирам Надя за виновна в този случай, освен за това, че продължават да играят театър с Мария, че са приятелки, нито Надя й е приятелка, нито Мария. Не могат да се понасят вече. Тя Мария дори си го каза директно.
А Мария докога си мисли, че ще избяга от дуел? Въобще не заслужава финал, а гласувах за нея. Беше ме разчувствала заради топлотата към семейството си, но днес си припомнихме какво представлява.

# 498
  • Вестерос
Някой питаше какво е направила Мара.

Имаше слух, че нейният Алманах е с въпросите и отговорите от играта. И те подклаждаха то един вид, за да се уплаши Ванчето и да сложи малко точки.
Ваня пита Надя и Надя й каза, че не е вярно, махнати са въпросите.
За Мара това беше предателство, защото явно е трябвало да си замълчи Надя или да излъже 🙄
Мега селско и тъпо беше.щ, Мара не е в ред.

# 499
Марчето с двете мозъчни гънки как не може да схване, че не може все някой друг да е отговорен за случващото се. Да, така е удобно, но как пък веднъж не се замисли над постъпките си. Не я чух веднъж да потърси вина в себе си.

Не може да очаква от Надежда вечна вярност, при условие, че на дуела с Даяна тя не я подкрепи, а и сряза и въжето съвсем тенденциозно, според мен. За мен това беше ясен сигнал, че приятелството, ако въобще го е имало, вече го няма. А после да имаш хиляди претенции.
А пък това, че искаше да скрият от Ванчето истината за отговорите в Алманаха, освен нечестно, показва що за човек е Мария, не само във Фермата, но вероятно и в живота. Като си дошла да се състезаваш, поне го прави честно, разчитай на собствените си сили, а не все някой друг да трябва да ти помага.

И всичко това, подсилено с крясъци и нечленоразделна реч. Много грозно.

# 500
  • при късмета
Ама ние едно и също предаване ли гледаме? Другите нямали право да се месят в нейната "стратегия" да лъже Ванчето, но в същото време са длъжни да й поддържат версията и да участват в лъжата.  И Нада не е тичала да каже на Ванчето, а Ванчето я попита. И аз не харесвам Надка, ама не мога да си изкривя душата, че точно днес тя не беше виновна за нищо.
В интерес на истината Кукото не я попита Надка. Просто си разсъждаваше, че Мара има отделен алманах от тези от които четат дуелистите и констатира, че има отговорите. Надка можеше да премълчи, ама настоя да покаже, че е знае нещо повече и се разкудкудяка "не, не няма отговори, взимали са ги, на мен ми казаха". Ваня просто си разсъждаваше и Надка преспокойно можеше да я остави да си реди точките и да не се обажда, още повече, че правеше нещо друго. А Мара ще знае, че на Калоян мъжката клюкарка не трябва да се доверява, а ма то вече свирено.
Мара от своя страна, трябва да е наясно, че стигне до дуел така или иначе и като не се съгласи да отиде, като имаше повече възможности за избиране на противник, сега трябваше да си спести истерията. Не можа да сгрее какво точно искаше да направи мишата муцуна, като искаше да я прати на дуел, ама никой не ѝ е виновен. И двете ги тресе страха, та място не могат да си намерят.
Но имунитета на невестулката не трябваше да го има, продължавам да смятам, че беше излишно предимство, с нищо незаслужено

# 501
  • USA
Toчно така,Ваня си разсъждаваше или очакваше Надка да се изпусне,ако знае нещо.
А Надка беше така "любезна" всичко да си каже,дори и индиректно питана.Вие сериозно ако държите на някой,наричате го близък и той е на пангара за дуел със сериозен противник,ще постъпите ли така?
Мякой вярва ли на Надя в дълбокото й приятелство към Мария?От начало за нея е била конкуренция номер 1 и искаше всячески да я разкара от играта.Прави се на приятелка,защото "дръж приятелите ти близо,а враговете още по-близо".Не й стигна смелост да я прати на дуела просто,защото Мара се усети накъде отиват нещата.

# 502
Не ми харсва този сезон, но ми стана мъчно, че приключва....Вчера като показаха Ванчето, кученцата, като видях празните постройки, все по-малко са, опустява работата.
Дано другият сезон е по-хубав и с по-малко интриги.

Вчера Надя и Мария ме изнервиха, и двете, но предимно Мария. Всички са много запленени от нейната "нежност", голяма подкрепа, голямо чудо. А Ванчето беше доста самотна на арената. Жалко, защото според мен тя е по-чист човек и заслужаваше да я насърчават. Моментите с кученцата бяха много мили, тя искрено се радва на малките неща. С тези победи от дуела и всичко останало тя заслужава да е на финал.

Промених си мнението, ако не е задължително да има 2 жени на финал,  моите фаворити са: Боби, Калоян, Петър и Ванчето. Калоян много го плюят всички, но той си изживя предаването на макс. Работи, клюкари, сприятели се, хареса си девойка, потанцува, ходи на дуел, беше фермер, извини се на Милена, за мен си изигра добре предаването. Да, има доста неща, които ме подразниха, но реално наистина заслужава финал, поне според мен.

# 503
Бяхте казали, че Дая ще бъде в Тази сутрин. Изпуснах ли я?

# 504
  • Вестерос
Да, Ваня разсъждаваше, но интонацията беше на питане.

Защо Надя трябваше да мълчи? Каквато и да е, е много долно така да заблудят Ванчето. Мара ми стана още по- противна с тази постъпка.

miglena_vas, съгласна съм с теб и за Калоян, обаче аз него не го искам на финал. Много е самодоволен нещо, това мен ме отблъсква.
Аз затова и гласувах в анкетата за Ваня, Боби, Петър, НО сложих и Данч Форестър за цвят.
От тази четворка съм за Ванчето.

# 505
И двете “ силни” жени - Надя и Мария- отлично познават самите себе си и знаят , че изобщо не са толкова силни и успешни във всички сфери на битките от арената. Това беше и скритият “ ужас” на Мара, когато Надя искаше да я прави първи дуелист- тя сама се изпусна в изповедалнята- “ ам’чи можи и дан’съ върнъ 50 нъ 50” . Дамите си поддържаха имиджа на “ триглава  ламя”  - страшилище за останалите наивници- в това число и Милена, която не посмя да викне Надя и ето резултата- нищо особено и изключително на арената нито от Надя, нито от Мария. Затова писах за силата на PR-а вътре във фермерското им общество.
Иначе, конформизмът на Мария си пролича отдавна- плюеше Милена, пред нея - обич и уважение. Плюеше Даяна- пред нея - разбираща довереница и съпричастие. Какво каза на Надя вчера- чух го все пак в цялото ломотене- “Чи що да си срежъ въжето, моите дица съ по- важни ут твойите😀”  Да, за всяка майка децата й са най- важни , но при условие че всички останали “ родители на арената пожертваха по един от своите възли/  май без Боби и Мара/, логично би било да бъдеш съпричастен. Мария е добра и великодушна до момента на пресичане на личната й егоцентрична бразда, после би минала през трупове . Лошото е, че периметърът на нейният егоцентризъм е твърде голям, защото движещ неин принцип е Другите са ми длъжни, а аз на тях- ако искам и мога.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 09:09 от ellis

# 506
Надя и Мара са хвани едната, удари другата. Отвратителни женоря. Ще ме е срам за целия женски род, ако спечели някоя от тях, честно.
И двете с претенцията за пример за омъжена жена с деца, пазителка на огнището. Пфю! Толкова ли няма читава семейна жена, която да пожелае да участва в този формат, се чудя.
Надя - подмолна, злобна, пресметлива, пълен фалш.
Мара - тъпа, та чак вдлъбната. Вместо да се събере за дуела и да се съсредоточи в него, както направи Ванчето, тя пак за на Надя предателствата си мисли и се форсира. Чак мъжете ще набие от яд. И после - защо кривяла пиротните и си преЦукала пръстите. Ами тя от нерви може и да се самоизкорми с някой нож. Ужасно агресивно женище...И не осъзнава как сама се прецаква с яда си, канализирайки енергията си не където трябва...

# 507
Съжалявам, но няма как да нарека Ваня добър човек защото се умилявала на кученцата. Защо нито веднъж не се умили от хората там които страдаха и бяха поддтискани.Един не защити , на един не подаде ръка, беше и важно само да е със силните на дена. Нека сега никой не вика за нея , защото тя си го направи . Не се ври там където не си желан. Същ Стоян в женски род. Всеки може да се прехласва , ой какво си сладко ..но нито се грижеше за тях когато умираха , нито стана посред нощ да види как са. Единствено ставаше да гледа къде оди Петър .

# 508
Между другото моят приятел, който също гледа вчера, сподели, че пироните на Ванчето се гледали много по-изкъсо от Иван, а Мария е имала криви и незабити, а на нея не й се е правела забележка да ги оправи. Някой забеляза ли това?

# 509

Общи условия

Активация на акаунт