Професионални серии за коса 143

• 43 453
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Малко встрани от темата, но да споделя..

Тази година сезонният косопад отново не ме подмина, дори бе по-силен от предходната година. Започва ме обикновено края на юли, началото на август. Така, че моят косопад е летен, плавно и безславно преминаващ в есенен. Grinning

Купих си кутия Аминексил на Лореал, както обикновено. Сложих първата ампула и ги зарязах. Започнахме ремонт на две места паралелно, които трябваше да завършим в максимално бързи срокове, преди да се е застудило и разбира се, преди да ескалира ситуацията покрай вируса. Бях тотално изтрещяла и грижите по косата сведох до минимум.

Косопадът си спря от само себе си, а към днешна дата имам стотици нови "антенки". Без противокосопадни продукти и без никаква грижа за скалпа (не е като да нямам)! И пак към днешна дата стоя и умувам, дали години наред не наливам едни грешни пари, за да стопирам един процес, който е неизбежен.Rolling Eyes

Подчертавам отново, че става дума за сезонен косопад..

# 301

Косопадът си спря от само себе си, а към днешна дата имам стотици нови "антенки". Без противокосопадни продукти и без никаква грижа за скалпа (не е като да нямам)! И пак към днешна дата стоя и умувам, дали години наред не наливам едни грешни пари, за да стопирам един процес, който е неизбежен.Rolling Eyes

Подчертавам отново, че става дума за сезонен косопад..

Аз същото съм си мислила, все пак всеки косъм си има цикъл на живот и е нормално да има периодично опадане, съответно и ще има поникване на ново косъмче след това на същото място. Не мисля че тези продукти, които купуваме са съвсем излишни, по-скоро трябва да гледаме на тях като просто рутинна грижа за здрав скалп и коса, отколкото да си мислим че ще спрат от раз косопада или пък ще сгъстят магически или за една нощ ще станем Рапунцел, както не малко производители твърдят.

# 302
Не е грешно наливане на пари. И моята коса започна през лятото да капе, този път не обърнах внимание и още капе. Сега си купих ампули и шампоан против косопад.

# 303
BBeLLa,
Еластисайзърът е препоръчително да се нанася на намокрена коса, като има няколко начина: под душа; с пулверизатор; с четка, намокрена под струя вода.  
След като се навлажни косата, продуктът се слага в необходимо количество. После се увива косата в кърпа. Препоръчителното време е престой от минимум 20 минути до няколко часа и дори приспиване през нощта.
Ако тази рутина е досадна, може спокойно да се ползва и всеки път под душа, когато се мие косата - на мокра коса и с престой от 10 мин. Тоест, не е грешно и дори без да се попива/завива с кърпа или пък да се стои с него по цял ден/нощ. Важното е влага да има, за да може да проникне хубаво в косъма.

# 304
Ето моя резултат с поредна терапия на Brave New Hair Christmas, термо Pro Longer, и съм я изсушила с четката на Revlon.

# 305
Момичета, Kérastase Specifique Bain Prévention - какъв е? Протеин, хидратация или балансиран? Мога ли да го ползвам всеки ден, трябва ли да редувам с нещо?

# 306
aldora за такъв тип коса блондинския вземи.Щях да ти препоръчам Ш за гъста коса,балсам/маска Генезис,но не ги споменаваш.Екстеншънист няма да даде нужната хидратация,а Нутритив ще и утежнява,почти сигурно.Блондинската е най-универсална,говорим за прозрачния Ш,балсам и термо.

Melisande Няма рецепта за хидратация,баланс,протеин.И аз съм пробвала да ги редувам точно и косата ми е ставала на парцал.Аз не съм много фен на балансираните продукти,по простата причина,че не мога да си уцеля нуждите навреме.Ползвам ги рядко и то най-вече след доста протеин,за да избегна прехидратация.
Джойко Ш и Марокан М със сигурност ще ми прехидратират косата,особено ако съм ползвала преди това балансирана серия.Марокан я слагам обикновено след протеин.За другите ти комбинации не се сещам.Дай един едно-двуседмичен твой протокол да видим какво се случва.
Момичета, Kérastase Specifique Bain Prévention - какъв е? Протеин, хидратация или балансиран? Мога ли да го ползвам всеки ден, трябва ли да редувам с нещо?
Превеншън и то на Керастаз, не бих ползвала всеки ден в никакъв случай.Има Напура,Меди,Апивита...Керастаз всеки ден не е за всяка глава

# 307
Ванеса, благодаря! А колко често може? Мия косата всеки ден, през колко миенета може? С какво да редувам - имам Биоленц, Епруваж за обем, Нугела против косопад и  Блум на Полина София?

# 308
  • София
Терапевтичната преса работи само на много влажна коса. Не навлажнена като за Еластисахзър,а мокра като измита и подсушена с хавлия. Когато правя Олаплекс терапия примерно преди втората стъпка навлажнявам отново ако съм стояла много.
Първа стъпка, не се ли държи 7-8мин. виж с втората можеш и  часове да стоиш newsm78
Аз минавам с терапевтичната преса само втора стъпка.

# 309
Sitara Блум и Нугела не познавам.Бих мила всеки ден с Биокленц например,от време на време Епруваж.Не се доверявам на продукти за обем.Какво значи,шампоан да ти направи обем,или е много протеинов или вид ДПШ,друга логика няма,поне за мен.
За всекидневно миене бих заложила на вид медицинска козметика или по лека такава,с подкрепа от хубава маска.

# 310
  • София
Vanessa De
Предварително се извинявам за дългия пост.

На последното миене ползвах Kerastase Genesis ш плътна коса и балсам, серума от серията, спрей за обем на Kingsley, олио К-pak Joico.  Резултат - блясък, мекота, но без обем и трудна за стилизиране.

На миналото измиване ползвах преуош еластисайзър с нар смесен с ЯЧРМ минат с терапевтична  преса + престой поне час, Moroccanoil Repair шампоан и блондинският балсам на Kerastase - този протокол ми направи косата мега мега хидратирана, подхранена и възстановена, без оплитания и накъсвания по дължините, направо ми я “рестартира” че преди беше почнала да се оплита на врата от носенето на шалове.
С тези два протокола имах блясък и мекота но нямах обем.

Преди това пробвах шампоана на Show beauty за обем и балсама - първите два дни много хубава коса с обем, после се омазни на клечки, което чух че е типично за шампоана на Show.

Предишно миене (бях в чужбина и разполагах с мостри) - шампоан Macadamia за фина коса и маска някаква която получих към терапевтичната преса - резултата беше пак липса на обем и не кой знае колки мека коса, но там и водата беше твърда така че е разбираемо.

А всички 5-6 миенета преди тези протоколи не бях също в нас и имах подръка само 2 мостри на шампоана за блясък на Olioseta, един билков шампоан за стимулиране на растежа, балсам Genesis, маска Magistral, и мостри две ш+б Kerastase architecte и kerastase Extensioniste.
Използвах на различни миенета първо билков шампоан + Genesis, после extensioniste, после architecte и след това olioseta + magistral.

На всички миенета косата беше тотал щета, оплетена, на възли, едва я разресвах. Може би водата на мястото на което бях не ми е понесла а и имах мн стрес в личен план.

Та като цяло основният проблем е че дължините изискват различна грижа от корените понеже са мн крехки и склонни към накъсване и оплитане и не знам как да комбинирам най-добре наличните продукти. Това дължа на изсветляването и тънкият ми косъм. Колкото и да подстригвам проблема си остава, затова съм се заредила и с толкова силни продукти и понякога докарвам ефект коприна. Докато Като косата е измита с неподходящи продукти (когато в салон ме измият с вела да кажем) косата ми става като топка тел и буквално се къса като я решат, става на възли.

Маска не нанасям в корена разбира се, и като цяло косата ми не обича мн протеин, от него става твърда по неприятен начин и никак не стои добре, и се чудя колко често да вкарвам в протоколи протеина за да не “прехидратирам”.

Наличностите ми:
шампоани Redken extreme, Kerastase блондинки (тониращ) genesis за плътна, elexir ultime, Philip Kingsley за обем, и за блондинки (тониращия), show за обем, Moroccanoil repair и за блондинки (тониращия), Joico moisture recovery, ДПШ Joico и балеа, скраб за скалп зеления Kerastase, Tigi urban antidоtes зеления и напурите анаген и стамиген

Балсами имам за блондинки на Kerastase, Genesis, sebastiann penteraitt, show за обем, philip kingsley moisture extreme
Маски имам класическата макадамия, magistral, кафявата капачка на марокан, intense hydrator Joico.

Имам и неотворени шампоан и маска терапист.

Чудя се как да редувам и въртя тези продукти правилно.

За капак имам и чувствителен скалп.

# 311
  • София
Много благодаря на Аня и Vanessa са съветите! Heart

# 312
  • Варна
Мélisande Преуош с еластисайзър с ЯЧРМ веднъж седмично,Напура Анаген или стамиген по скалпа и на второ шампоаниране  show за обем минимално количество нанесен пак само по скалпа. Никакви пяни огромни и шампоаниране на дължините! Балсам за блондинки поне на 5см. от корена.
Свикни да ползваш Напурите на всяко миене за скалпа.
  На следващото миене пак Напура по скалпа Ш и Б show. Хидратиращ финиш или съвсем малко количество блондински балсам без да стоиш с него. Нанасяш,масажираш дължините по посока на косъма и плакнеш. И пак далеко от корена.
Термото за блондинки може да ти стане постоянен финиш.
Сведи до минимум продуктите които въртиш и пробвай различни комбинации,но с малък брой продукти.

# 313
Melisande наистина много трупаш.Макадамия е тежка маслена,Шоу е много силиконова(да речем маска ок,но и шампоан...),после Марокан че и ЯЧМР и накрая за капак Генезис,че и олио Джойко...Освен това,миеш рядко и тежките продукти натоварват още повече корена.Как да има обем тая коса
Докато те четях,се замислих колко хидратиращи шампоана имам и кога ги ползвам.Ако не смятам Лалга(веднъж на 3 месеца) и Хронолоджист(2 пъти в годината),имам Джойко Мойсчър и Марокан хидратиращия.Марокан не съм ползвала от 2 месеца,тъй като ми е много хидратиращ,а Джойко само като боядисвам.През останалото време Меди,Напура,Архитект,Терапист,Дензифик,Генезис за гъста коса и един път на две седмици Екстеншънист.Другите седят в шкафа и чакат ред и по-подходящо време.Забележи,че няма хидратация и нищо тежко.
Маските са друго нещо,там можеш да си позволиш по-тежки продукти,макар че,като гледам разполагаш пак само с тежка хидратираща артилерия,няма протеин.От прекалена хидратация също се изсушава косата и става на метла,а и се къса,защото няма какво да "спои" косъма така да се каже.
Според мен,имаш нужда от протеинови маски.Извади Терапист,има минита на Архитект,Дензифик или дори Ланза кератин,макар че,тя за мен е по към балансираните.Про лонгър не е скъпа,можеш да я пробваш.
Ако не си сигурна в крайния резултат,винаги можеш да запечаташ с балсамче за минутка.
Напура щом имаш ползвай  на всяко миене като първи Ш или поне през миене.Меди също,ако имаш.Не знам дали ползваш нещо за почистване на скалп преди миене,освен Ш Напура,но е хубаво да се запасиш с нещо и да го ползваш редовно.10 минутната маска на ГГ е много хубава,тоника на Меди,ампулите на Напура...

# 314
VanessaDe можеш ли да ме посъветваш за моята слабо третирана коса с нормален косъм коя от двете маски да взема - Про Лонгър (само ампулите съм пробвала и много ми харесват) или синята Про Файбър? Знам че и двете са протеинови, в момента имам само Архитект като протеинова. Всеки с отзив за двете е добре дошъл да се включи с мнение!

Общи условия

Активация на акаунт