Професионални серии за коса 143

• 43 334
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
Като сме на тема Меди ми е любопитно вие как усещате шампоаните. Според мен са балансирани. Фолиген с превес на протеин, а Биокленз с превес на хидратация. Греша ли ?
Много се чудя на ДПШ Вивид. Някой има ли отзиви от него ?
П.С От маската така и не се научих да слагам малко и винаги ми скъсява един ден. Иначе си я харесвам много.

# 661
А само да попитам тази маска само в корените ли да я слагам? По дължините друга?

# 662
Русалки, нека са ви хубави празниците и да имате много блясък в очите и косите!

~Анджела~,
за шампоана на Аlfaparf не мога да кажа нищо. Този на Keune го познавам само от салони и никак не е лош. Доста е приглаждащ.
Към дилемата си добавила и Therapiste... За да си улесниш избора, помисли какъв протеин ще ти върши работа и какво трябва на коста ти.
Този в последния пример е пшеничен протеин, който ще се грижи да укрепи и сгъсти косата, ще подобри цялата структура на косъма и ще даде еластичност, блясък и кадифено усещане. Обаче ако имаш чувствителен скалп (щом си ползвала продукти за такъв), е добре да имаш едно наум.

Кератинът (който е ползван богато в шампоана на Keune) все пак си е автентичният протеин на косъма и прониквайки в него, му дава истинска помощ и защита. Бори се срещу накъсване и вялост.

Относно серията за боядисана коса и за блондинки, щом си изсветлена на ниво 10 - със сигурност ще ти е полезна втората. Русото иска много повече внимание и поддръжка (отколкото едно яркочервено, розово и черно). Сериите за боядисани коси дават в повечето случаи добра хидратация, но за изрусената коса няма какво да предложат.

Иначе за това колко е склонна една жена да преувеличава проблемите на коса си... е дълга тема. Често се избират продукти, които не само утежняват, но и задълбочават проблемите. Когато косъмът е натоварен излишно почва да се заплита, да увисва, не поема маски и др., стои като мръсен и измъчен.

# 663
Аня Филипова, много благодаря за изчерпателния отговор🌹 Честно казано нямам никаква представа от какъв протеин има нужда косата ми, но определено и тряба. Цъфти, изглежда ужасно бухнала ако не я оформя с преса, а ми се иска да намаля използването и. Слагам термо, финиши, 2-минутен реконструкотор от време на време, маслен преуош и си е все същата. Може би ще се спра на Кюн, защото не искам да си раздразня скалпа, до сега не съм имала някакъв сериозен проблем с него, просто взех шампоана от любопитно и ми хареса. Ще сложа снимка за малко, изсушена само със сешоар (горе е са предните кичури, захванати с фиби, за това изглежда толкова къса)

# 664
Така изглежда косата на майка ми когато се изрусява и вместо 20 минути с боя седи 50. Дали може това да е проблема?
Професионалните бои са страшно силни Sad
Съжалявам че не мога да помогна с повече.

# 665
  • Бургас/Пз
Ох, момичета, много й се радвам на косата ми днес. Ама то такъв кеф е да прокараш пръсти през нея и да я усещаш истински жива. Напарво не мога да повярвам едно масло и една точна серия какъв резултат могат да дадат. Чак сега не ми се иска да идва следващото миене, че да не се загуби страхотния ефект 😂. Според вас пак ли да повторя Extentioniste на Керастаз или да пробвам Про Лонгър??

Аня, страхотен пост, особено в последната част. Ама колко си права не е истина просто. Правилният избор на продуктите е най-трудното нещо. Simple Smile

Момичета, знам, че пресите за коса изтощават много, но въпреки това искам да имам. Според вас кой избор е по-добър - Ремингтън Силк или Iso  Beauty Spectrum Pro??

# 666
Така изглежда косата на майка ми когато се изрусява и вместо 20 минути с боя седи 50. Дали може това да е проблема?
Професионалните бои са страшно силни Sad
Съжалявам че не мога да помогна с повече.
Да, права си за боята, може би точно тя е проблема. Определено не стоя много време с нея, боядисвам се при фризьорка, която нанася боя само в корена, а последните 10 минути масажира надолу само да се матира. Цялата процедура трае около 30-35 минути и винаги добавям плекс.  Следващото боядисване ще  бъде с Oway, поне тя е по-щадяща,  но ще мине много време докато увредената израсне.

# 667
Моята коса също не харесва маската на Меди. Става лъскава, но сплескана и мека, без никакъв обем. С тънък косъм, рядка и боядисана само с био боя.
Шампоанът Фолиген и на мен като че ли ми пресушава и запита косата и почти го привършвам, но мисля да взема Биокленз защото заедно със спрея Целаген гоня сгъстяване на косата.

# 668
~Анджела~,
Ако косата цъфти, не е приятна и нежна на допир, то най-често е защото е увредена или пресъхнала.
Сухотата най-често се неглижира, а всъщност тя създава проблеми като накъсване и разцепване на косъма. Когато косата е суха, тя има нужда от две неща – протеин, за да я подсили/възстанови и хидратация, за да може да се омекоти и снабди с влага. Когато косата трябва да се подсили се усеща по това, че краищата буквално се чупят и се разпадат, ако прокараш пръсти през тях. Когато има нужда от хидратация – то тя се усеща супер суха.

Три неща са задължителни – Ш, М и термо (ти това го имаш), но и фризьор, който да може да работи с русото – да владее тази "сложна техника" – тониране на дължини.

Задължително се снабди с протеинов шампоан. Като тук отварям една скоба – може да съдържа в състава си протеин (ясно е обявен в състава – тези, които си набелязала са такива) или е базиран на протеинов ефект (посредством други наподобяващи съставки). Такива продукти ще ударят една патерица на косъма – и са жизненоважни за изсветлявани/изрусявани коси. Аз лично се придържам към продукти от една серия, защото вярвам, че така най-добре се проследява максималният ефект, който се гони. И към рутината трябва да си добавиш тонираща серия, която да се ползва с редуване.
За така нужното напояване на жадната коса и особено с цел поправка и/или превенция на крайчетата – пак си трябва протеин, който да добави блясък, да заздрави и да върне мекотата на косата. Има шампоани/серии, които са с откровен протеин, но в същото време дават хидратация на косата.

Да си избереш правилен Ш+М е ключът. След това обаче идва дизайнът... за дълга коса – балсам без изплакване, който да не позволява заплитане/крем, който да е хидратиращ, продукт за краища, който да ги пази от цъфтежи, и за финален щрих – особено сега, ако се вирее в зима и студен вятър – олио, което да предпази косъма от вредните влияния.

ani_d,
пробвай си маслото и вместо маска - пак ще ти допадне. Наистина е много хубав продукт. И наистина добавя блясък.
Аз съм решила да правя експеримент точно с тези две серии, докато не ги свърша, за да видя дали наистина ще помогнат косата да е с топ дължини. От серия Еxtentioniste нямам серума и маската в момента (а шампоанът просто искам да го разкарам), но ще съчетая с друго и ще се опитам да се придържам към плана си от любопитство.

# 669
Какво мислите за шампоаните на O’right? Замислям се какъв да си поръчам от рибката. Ще си поръчам олиото за коса от марката,но щампоани не съм ползвала. Трябва ми нещо за бързо омазняване на корен и сухи крайща. Ползвах преди време на  Керастаз но не съм впечатлена. Не видях разлика.

# 670
По принцип няма как се впечаталиш от шампоан за мазни корени и сухи краища. То заглавието само по себе си си противоречи 😄
Но ако си любопитна, вземи си малка разфасофка на ш Орайт.

# 671
  • Бургас/Пз
ani_d,
пробвай си маслото и вместо маска - пак ще ти допадне. Наистина е много хубав продукт. И наистина добавя блясък.
Аз съм решила да правя експеримент точно с тези две серии, докато не ги свърша, за да видя дали наистина ще помогнат косата да е с топ дължини. От серия Еxtentioniste нямам серума и маската в момента (а шампоанът просто искам да го разкарам), но ще съчетая с друго и ще се опитам да се придържам към плана си от любопитство.
Благодаря, ще пробвам маслото като маска. Малко съм скептично настроена как ще го отмия само с вода, но ще пробвам.
Сега съм в чуденка Ш на Про Лонгър с какво от серията да го съчетая - маска или балсам?? Нещо не ми се купуват и двете. Клоня към балсама, защото имам маска на Инфорсър и то голяма опаковка.
Кажете нещо за бласама на Про Лонгър??

# 672
Някой ползва ли такава четка, да ми даде мнения? Може и друга да ми препоръчате Simple Smile

# 673
Аня Филипова, много полезна информация. Аз обаче имам проблем да нацеля как точно да поддържам връхчетата. Нямат нужда от протеин, а от хидратация, но косата ми не понася хидратиращи продукти. С протеин връхчетата седят твърди и остри. Ако сложа  хидратираща маска/финиш- изпръхват и сякаш се пресушават още повече. В чудо се виждам.

# 674
Ако трябва да се избират протеин и хидратация,какво бихте препоръчали за руса+кичури тънка рядка коса с ужасен косопад?Вече в чудо се виждам,сякаш нищо не помага?!!!Коя е терапията на Алфапарф,май само аз не знам?Confused

Общи условия

Активация на акаунт