Професионални серии за коса 143

• 43 464
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
Балсамът Loreal Liss Unlimited хубав ли е? Ще вземам маската от парфимо, чудя се за него.

Мисля да забърша и Tigi Colour Goddes Ш и М от там, пак се чудя Б трябва ли ми.

За подарък съм намислила червената серия Tigi Resurrection, протеинова ми се струва. Ползвали ли сте я?

Redken Frizz Dismiss шампоанът от 300мл е на 10лв. в парфимо. Той ще се върже ли с маската Liss Unlimited?

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 13:31 от Saudadе

# 286
Saudade,
По-добре пропусни балсама в полза на термичния крем от серията. Маската е хубава и достатъчна.

# 287
  • София
Аз пък не мога да разбера на колко време трябва да редувам прoтеин и хидратация.
Много ми се вижда сложно. Има ли някакъв определен ритъм или всичко е строго индивидуално?

Така като гледам косата ми има две състояния - или е много суха и увредена, и тогава застава хубаво като форма и не и е нужбо стилизиране, или след много терапии и при екстремно подхранване става страшно мека, лъскава и жилава и тогава не застава по никакъв начин - губи обем, "хлъзга се" както и да я хвана, чак ластика пада, къдрици не държат, нищо не държи.

Не мога да намеря баланс и мисля че бъркам някъде.

Като искам да вкарам протеин мия с шампоан Редкен Extreme и балсам Sebastian Penetraitt.
Като искам хидратация мия със синия шампоан на Joico Moisture Recovery и маската с кафявата капачка на Maroccan.

През останалото време ползвам уж балансирани серии като Genesis (шампоан и балсам), серията за блондинки на Керастаз (тониращия шампоан и балсама), Bed Head urban Antidotes зеления шампоан + класическата маска на макадамия, стаминген на Напура за шампоан и маска Magistral.

Ползвам също така ДПШ всеки месец.

Като цяло мия на 3-4 дни, като правя два пъти в месеца протеин, два пъти в месеца хидратация и в останалото време балансирани серии.

Слагам и еластисайзър и терапията на алтерна за преуоши, имам и др продукти и мн финиши, но явно не успявам да ги комбинирам добре Anguished

Някой със съвет?

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 16:37 от Мélisande

# 288
На мен ми се струва, че и балансиращите ти продукти са с превес на хидратация и ти идва в повече.
Кажи две-три думи за Tigi Urban antidotes моля те?

# 289
  • София
На мен ми се струва, че и балансиращите ти продукти са с превес на хидратация и ти идва в повече.
Кажи две-три думи за Tigi Urban antidotes моля те?

Еми аз го открих още преди 10 години и за мен той е един от най-хубавите за моята коса. Не премива, не прехидратира, не пресушава и косата има хубава форма след него.
Ползвала съм синята и червената версия които обаче леко ми утежняваха.
Последно време не съм ги пробвала (а и сега косата ми е по изтощена) но още си имам наличен зеления.
Косата ми е права, тънък косъм, мазни корени, сухи накъсващи се и оплитащи се крехки дължини, изсветлена на ниво 9-10 и изветлявана години

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 14:57 от Мélisande

# 290
Супер! Tigi не се споменават вече толкова в темите, а ми се струва, че са хубави продукти и на тези цени в parfimo ще взема нещо за проба.

# 291
Здравейте! Според вас удачно ли е да използвам серума на Loreal - Serioxyl, имайки предвид, че в момента имам проблем със скалпа? Импулсивно го поръчах и днес пристигна, но с този Alcohol denat като първа съставка се притеснявам да не ми пресуши допълнително.

# 292
Супер! Tigi не се споменават вече толкова в темите, а ми се струва, че са хубави продукти и на тези цени в parfimo ще взема нещо за проба.
Верно, че отдавна не сме ги споменавали. Аз обожавам балсама от червената серия, косата ми е с плътен косъм, много третирана и с обезцветени дължини.

# 293
  • София
Искам да подаря един от травълите на Керастаз на приятелка и се чудя на кой да се спра. Косата й е естествено чуплива/къдрава, тънък косъм, средна плътност, до раменете, боядисана.

В момента има нужда от хидратация и се чудя между Екстеншънист, Нутритив и блондинския (въпреки, че не е блондинка). Моля ви за едно рамо в избора Simple Smile (за съжаление Хроматик серията е изчерпана навсякъде общо взето)

# 294
aldora,
Nutritive e класика и златната среда. Глас за него предвид и факта, че и всяка чуплива коса си е предразположена към сухота.

# 295
  • Варна
Тъкмо щях да питам каква е идеята за ползване на два Ш и се усетих, че ти си го написала.
Интересно ми е също дали Ани слага по два различни Ш и М от същите съображения? Аз да си призная никога не съм го правила. Слагам 2 пъти Ш традиционно, както и ползвам или само балсам, или маска, не знам защо, но никога не съм комбинирала. Също се чудя и ако може някой да ми каже защо-някои слагат олиа/серум по дължините и/ли крайчета и после кремообразни продукти? Каква е идеята на тази последователност? Крема може ли да “пробие” през филма, който малко или много все пак предния продукт прави върху косъма?

Казах ти и в предния пост-експериментирай! Аз в 90% от случаите ползвам два шампоана,първият е Напура или Меди за слкалпа и вторият е Керастаз,Шу,Лалга,Ланза или Блондински на Кингсли. Маски слагам по две когато виждам,че косата ми се нуждае от две неща едновременно. Когато ме мързи и ги смесвам. Примерно страхотно ми се получава когато смеся Денсифик с Олео релакс маска или Терапист с Генезис.

Няма кой да ти даде точен протокол...Примерно два пъти миеш с терапист,един път с Хрома рич. Трябва да си намериш твоя ритъм.
 Не си мисли,че при другите не стават гафове Grinning. Понякога и опитните правят глупости. Важното е обаче после бързо да се върне баланса,за да няма щети.

# 296
Моята коса също не е ок с хидратация или протеин. С балансирани серии е най-добре.
Зелената серия Tigi и аз я ползвам от много години. Тя е балансирана. Косата има хубава форма и блясък, не е нито сплескана, както ми става с хидратация, нито суха, както с по-силен протеин.
Червената серия е по-тежка, тя ми беше добре, когато се боядисвах. Сега, когато ми е естествена косата, клепва от нея.
И аз харесвам много Tigi. Цената им е като на продукти от дрогерията, но качеството като на професионални.
След зеления шампоан, слагам балсама без отмиване Аfter party.
Харесвам си косата много с Аура Ботаника и с всичко от Генезис.
Днес си купих ампулите против косопад на Керастаз, защото косата ми капе вече дълги, без да взема особени мерки.

# 297
Момичета, имам въпрос за студената преса. Искам да започна да си правя редовно терапия с масла. Но се чудя дали на влажна коса да ги нанасям и тогава с пресата, или на суха коса?

# 298
  • Варна
Терапевтичната преса работи само на много влажна коса. Не навлажнена като за Еластисахзър,а мокра като измита и подсушена с хавлия. Когато правя Олаплекс терапия примерно преди втората стъпка навлажнявам отново ако съм стояла много.

# 299
  • Чукарландия
Аз и Еластисайзера го ползвам на мокра, подсушена с кърпа коса. Не на леко навлажнена. Грешно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт