Професионални серии за коса 143

• 43 421
  • 781
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте!
Искам да споделя с вас последните 2 протокола, които направих за косата си.
1. В неделя - втрих в корените смес от ЯЧМР+масло от розмарин, а по върховете смес от еластисайзер и ЯЧМР, като и с двете стоях малко повече от 3 часа. Измих с шампоан Напура Стамиген и прозрачния блондински шампоан на Керастаз. Намазах добре с ампула Олиосета по върховете и разресах. Леко изсуших със сешоар, като преди това нанесох Маракеш за връхчета и термото на Напура. Резултатът не ми хареса - суха, разхвърчана коса, което не успях да поправя с олиото на Марокан за тънка коса (от което по принцип съм много доволна). Мисля, че съм сбъркала с поставянето на ампулата без маска/балсам преди нея или пък не съм използвала правилните шампоани. Ще се радвам на коментар от по-компетентните от мен.
2. Снощи - измих с ДПШ, т.к. ми предстои боядисване, после маска Денсифик без изчакване и накрая балсам за интензивна хидратация на Филип Кингсли. След това дежурните Маракеш за връхчета и термо на Напура. Леко изсуших със сешоар и омотах около ластик. Резултатът сутринта ми хареса (сравнително) - ще добавя снимка ей сега.

Като цяло мога да кажа, че все още не съм напълно наясно с нуждите на косата ми и съответните грижи за нея. Обаче, не се отказвам и продължавам да се обучавам и опитвам. Все пак имам известен напредък - косата ми спря да цъфти и не се къса.
Благодаря на всички, които пишат в темата, защото всяко мнение е полезно по своему.
Бъдете здрави!
Може ли малко по подробно за омотаването около ластик Simple Smile Много добре се е получило, аз без маша не мога да докарам такъв ефект.....Благодаря

# 406
Ани Банани, благодаря. Ще пробвам с хидратиращ Б да запечатам маската.
В  няколко англоезични ревюта които има за серията, четох че я ползват постоянно 🤔. Това доста ме учуди,т.к. е доста специфична серия и след време ще утежни много косата и вероятно ще има обратен ефект и ще стане по податлив на  "чупене" косъма. Но съм решила 2 седмици да използвам само нея и след това боядисване, хидратация и баланс. Ще видя как ще се отрази.
Малко информация за боята на   JOC - при мен не боядисва изобщо белите коси и пада бързо.
Wella koleston perfect me + като за първи път се справи доста добре. С много малки изключения успя да се справи с бялото. Мисля, че най-после си намерих боята. Ползвам 6.0 + 6.77.
Коледния комплект на Brave new hair го пробвах върху косата на дъщеря ми (без да ползвам серума). Тя е на 5, с нормален към тънък сух косъм и много гъста коса, леко чуплива. Трудно се мокри, трябва доста да се облива с вода в началото и на доста секции да втривам Ш в корените. Измих я два пъти с шампоана, косата не се разплете или разлигави, а някак стоеше напоена. Сложих от маската увих я под шапка и с нея стоя 5 минути и изплакнах. Косъма беше стоеше още по напоен, сложих Б и разресах изключително лесно, а обикновенно не е лесна задача. Постоя с него 2-3 мин и го измих. На подсушена  с кърпа коса нанесох Керастаз Нектар термик (чудех се дали да не я издухам със сешоар) и Лакме био олио с арган. Оставих да изсъхне сама. Беше жива, с блясък и обем. Дори на места се бяха оформили леки къдрички. Определено се представя добре за серия без силикон.

# 407
Може ли малко по подробно за омотаването около ластик Simple Smile Много добре се е получило, аз без маша не мога да докарам такъв ефект.....Благодаря
Ще се опитам да обясня. Хващам косата на висока "конска" опашка (почти на темето), като не връзвам около ластика, а само промушвам през него. Разделям косата на 2 сектора и всеки от тях навивам около ластика - колкото по-стегнато се навива, толкова по-ситни стават къдриците. Спя така и на сутринта размотавам. Според мен е важно косата са е леко влажна, за да се получат хубави къдрици.
Нещо такова, но с ластик за коса: https://www.bustle.com/articles/145902-i-tried-the-headband-curl … t-happened-photos.

# 408
Здравейте, някой получи ли си продуктите на Мароканойл от Парфимо? Бихте ли споделили кога са произведени?

# 409
Нотино с безплатна доставка на всичко. Trollface

# 410
Поръчах сешоара с четките на ОГ от Нотино, каквото такова! Със сигурност ще е по-добре от Филипс за 50лв Simple Smile
Като пристигне ще дам отзив

# 411
Момичета аз, като един новобранец сред вас плувам и се давя в морето от марки и информация и сега пък попадам на терапия Олаплекс, за която пишете хубави неща. Реших да се ориентирам в цени и..... Мале мила.... /дали не гледах където трябва... /, но за добрите резултати си заслужава.
Та искам да ви попитам подходяща ли е за нетретирани коси, само боядисана с био боя?
Viktotiai би ли споделила от къде си закупи този комплект?

# 412
Олаплекс за нетретирана и неизтормозена кой знае колко коса общо взето е глезотия. Доста скъпа при това.

# 413
  • Бургас/Пз
Поръчах сешоара с четките на ОГ от Нотино, каквото такова! Със сигурност ще е по-добре от Филипс за 50лв Simple Smile
Като пристигне ще дам отзив
И аз вчера получих моята четка на ОГ. Утре ще я изпробвам. Чакам с нетърпение да споделиш за сешоара.
Засега се колебая между Parlux и Gamma Piu. И двата ми се виждат хубави. Ясно ми е, че като всеки сешоар ще горят малко или много косата. Чуденката ми е на кой йонизацията е по-добра Simple Smile

# 414
Ани Банани,
И на мен ще ми е много любопитно да споделиш за сешоара. А сигурно ли е, че е в комплект с четки?

atom4e,
Пробвала ли си боята Platinum?

Между другото искам да споделя, че съм тотално без думи за кремовете на Marrakesh. Взех масло за кожа с коралов етикет. Уникална хидратация за лице и тяло. Ароматът обаче не можах да го понеса, защото е прекалено сладникав. Минах на този с оригиналния аромат. Невероятен продукт.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 16:42 от Аня Филипова 649504

# 415
Момичета аз, като един новобранец сред вас плувам и се давя в морето от марки и информация и сега пък попадам на терапия Олаплекс, за която пишете хубави неща. Реших да се ориентирам в цени и..... Мале мила.... /дали не гледах където трябва... /, но за добрите резултати си заслужава.
Та искам да ви попитам подходяща ли е за нетретирани коси, само боядисана с био боя?
Viktotiai би ли споделила от къде си закупи този комплект?
От Парфимо поръчах комплекта. Мога да кажа, че моята коса е нетретирана сравнително. Единствено я издухвам с четка и сешоар, като ползвам 2 термозащити. Но пък за сметка на това е силно склонна към цъфтеж.
За моята коса не смятам, че Олаплекс е глезотия. Лятото имах възможност да направя 3-4 терапии със стъпки 1 и 2 и забелязах доста сериозна разлика в състоянието на косата след тях. Точно с натрупване си действат продуктите и смело мога да заявя, че от всичко което съм пробвала, а то не е никак малко единствено от Олаплекс  видях реално и дълготрайно подобрение в косата си.
Отплеснах се малко, но исках да съм изчерпателна.
За финал, направих си снощи терапията, седях час и половина с тройката. Мисля, че накрая прекалих малко с шестицата и косата седеше леко като мръсна след като я изсуших, но изненадващо за мен, днес няма и следа от това усещане. Косата си е супер, има и обем и като текстура ми харесва.

# 416
Ани Банани,
И на мен ще ми е много любопитно да споделиш за сешоара. А сигурно ли е, че е в комплект с четки?

Всъщност не съм сигурна.. Дано има четки, иначе ще ми стане тъпо, че не съм поръчала и четка

# 417
Аня Филипова, Платинум не съм пробвала. Тази година ползвах Joc, Alfaparf Evolution, Oway, една пак професионална (забравих й името)  и сега последно  Wella Koleston. Като всяка боя ползвам поне 4 поредни ползвания (боядисвам корена 2 пъти месечно). Само Wella се отличи във всички категории - цвят, блясък, покритие и устойчивост (за сега) и ще мога да разредя боядисването поне на 20-25 дни.
На Oway ми хареса, че стана много равномерен цвета на цялата коса и се отмива по този начин, но при мен и с препигментация и с повече стоене не покрива бялото. А при другите бои имаше изсушаване на косъма и липса на покритие. И това за 6ца и 7ца.

# 418
  • Седмото небе
Момичета, имам два въпроса към вас:
1) Имате ли отзиви от двойния серум Терапист? Седи ми в кошницата Нотино и се чудя с тая безплатна доставка да го мятам ли? Косата ми е дълга почти до кръста, от доста месеци не съм се постригвала и боядисвала. На всяко миене суша със сешоар, пресата ползвам по-рядко. Съвсем в крайчетата има нужда от доста грижа, цъфтежите са малко. В следващите може би два месеца едва ли ще стигна до фризьорката. Чудя се дали този серум ще ми помогне да закрепя положението? Отдавна го дебна, а и отскоро съм влюбена в Ш Терапист Heart
2) Удачна комбинация ли са тези Ш и Б?

Ш ми е нов и искам да го пробвам, на моята дължина обем не очаквам, по-скоро хубаво почистване заради мазния скалп и малко плътност. А от Б имам малък остатък за дължините, който да довърша, даже може би ще трябва леко да го емулсирам с вода, за да ми стигне. Принципно този го държа не повече от 5 минути.
И за след това дали е подходящ финиш ФК Еласти-стайлъра?
Ако отново помогнете със съвет и насока ще съм ви много благодарна

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 19:47 от * SUPERGIRL *

# 419
Някой има ли мнение за Кevin Murphy plumping шампоан и балсам?
Приемам съвети и за други продукти за измиване за уплътняване и растеж, от които наистина сте видяли ефект.

Общи условия

Активация на акаунт