НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 751
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, ние сме си само на кърма без вода.
Някой знае ли дали е опасно два месеца след секцио да вдигам 15кг? Понеже сме на пелети и през деня ММ го няма и някой път има 24ч смяна.

Дъщеря ми е 15,600кг., редовно я разнасям на ръце вкъщи
И ние сме на пелети. Мъжът ми ги слага сутринта преди да излезе и стига докато се върне. Иначе може да го разделяш в кофа на по два пъти

# 706
Здравейте мамчета,

В последните 3 дни наблюдавам при бебоците яко мятане на ръце и крака - случва се като ги нахраня и ги оставя по гнездата да спят, съответно се разсънват. Забелязвам взаимовръзката, че като лапнат биберон и се успокояват, спират да шават така, изтърват ли го и пак се започва.
Мъчи ме защити през нощта по няколко часа е това непрекъснато мятане и шаване и съответно нито аз спя, нито те.
Някой има ли подобен случай? Това дали е защото тези дни са открили, че имат ръце и крака и по този начин ги опознават?

# 707
Здравейте мами,
успявам да чета по-малко докато кърмя или приспивам бебка, но за писане не остава време. На кратко по някои разисквани теми:

Спане и главичка: И бебка предпочита да върти главичката на дясно, но спи и наляво. Напоследък я слагам настрани и телцето и така си остава, явно вече и харесва,защото преди се търкулваше пак по гръб телцето с главичка настрани.

Възглавничка-баткото като направи годинка ортопеда каза вече да слагаме.Започнахме с една от мемори пяна,около 3см дебелина. Срещу рефлукс в момента съм подложила под матрачето така че има много лек наклон. Когато баткото започна с ядрените хреми правех по-голяма наклон на неговото матраче и така не го дадена секретите и  спеше по-спокойно.

зеленикави акита  - и бебка има понякога зеленикави акита. Забелязала съм, че когато съм хапнала нещо с малко разхлабващо действие. Например онзи ден ядох 5-6 сушени кайсии и веднага имаше ефект. Баткото беше по същия като бебе-педито каза, че това е разстройство. Като започнахме захранване пък все се започваше и затова непрекъснато давах и разхлабващо храни за да му е нормална.
Затова не се притеснявам сега за беба.

преспиване баткото и беба - аз не го пускам на детска, притеснява ме да не донесе някое вирусче докато слагаме ваксини. Съответно не се уморява както става в детската и заспива много късно вечер. При нас нещата стоят така:
в 19ч(1час преди следващото хранене) къпем бебето с ММ, след това докато аз правя тоалета и масажа на бебето, ММ къпе баткото(на него мием телцето всеки ден), след това и той си взима душ като през това време баткото идва при нас с бебето и гледа малко детско на телефона. Като ММ си вземе душ, взима баткото и му слага да вечеря. След това мият зъбите и го оставя малко да поиграе малко. Аз през това време храня бебка. Докато приспивам бебето ММ слага масата ние да вечеряме. Водя бебка в хола за да и проветря преди сън.Ако тя е кротичка вечеряме заедно ако не той хапва, после идва да ме смени и аз да хапна.Както дойде един след това я води да спи и я приспива (напоследък вечер след баня бебка хапва, заспива, подписа  20-30 минути и след това близо час,.час и половина не иска да спи, ама не иска и да бодува- лежи в летището с бонка и да я люшкаш) Ако ММ е приспал бебето слага баткото да спи, а аз минавам да си взема душ и после чета приказка на баткото. Ако не, баткото ме чака играейки да взема душ и го слагам аз да спи.

режим - аз изградих режим и вече дори беба сама си го следва. Часовете са +/- 20тина минути
19-20ч - баня, тоалет, масаж
20ч- кърмя, после малко игра ако не е заспала на мен
тук сега има два варианта,като през ноща не я будя, когато си стане:
1. заспива до най-много час -след това става за хранене около 2ч
2. бодува с кратки дремки до следващото хранене в 23ч и след това заспива почти веднага.
След това я храня в тези часове 8ч(тук давам вит Д и правя гимнастиката), 11ч,14ч, 17ч
След всяко хранене процедираме така-сменям памперси(може и преобличане ако е много акано положението), игра, спане.Понякога пропуска спането, но сутрин почти винаги спи 2ч(от 9 до 11).
ММ много помага след. Въпреки,че работи от вкъщи си е зает и през деня гледам да не го занимавам.

Майка ми идва да постои при нас(най-вече в натоварени седмици като миналата-аз и баткото контролни прегледи, а на ММ му е натоварено точно тази седмица и да не го карам да отсъства от работа). Тя ми помага с каквото аз и кажа - ако искам малко да си почина от бебегледане и давам бебка да пази или приспива. Ако не, тя поема изцяло готвенето, слагане/ вдигане на масата миалнята и други домакинства. Имам робот прахосмукачка(добре успява беба) имам и робот за миене, та прахосмукачка пускам веднъж седмицата. В уикендите ММ повече се занимава с бебка, а аз с баткото, че да не се чуства пренебрегнат от мен заради бебето (днес правихме къпкейкове Blush ) . С баткото още от бебе го оставях да бъде с бабите си умишлено за да свиква и с други хора освен мен. Майка ми и свекървата много ми помагат с него. Живеят в провинцията  и цяло лято изкарва ту при едната, ту при другата ние с ММ ходим уикендите. Понякоха ми е  мъчно, че не при нас, но го правя и заради него. Той е много щастлив като стои при тях, определено има близост с бабите и дядовците си - на двете места има различни забавления, домашни животни, от сутрин до мрак е на двора. И така си казвам, че това е за негово добро Simple Smile и се самоуспокоявам като ми домъчнее. Но го оставям и защото и двете спазват това, което съм изградила като правила за него.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 21:57 от gergamelka

# 708
По повод водата не смятам, че е вредна и ще продължавам да му давам.

Краставичке, имаше такъв период, но по-скоро сутрин рано след първото хранене. Беше ми много смешно как си върти и вдига краката. Сега вече това си му е игра.

Аз пък започнах да го слагам освен на шезлонга, и на гимнастиката. Кефи се, завърта се по корем и много се радва, докато не се измори.Но доста се напъва горкият, става ми жал да го гледам как се мъчи, но знам, че трябва да го оставям, за да се справя сам и да открива нови и нови неща. След тези игри се измаря и му е необходим задължителния сън.

# 709
Rainbow, на колко месеца е твоето бебе? Казваш, че се върти вече по корем? Моят не се е въртял още от гръб по корем, само два-три пъти от корем по гръб, но то беше съвсем случайно.

# 710
Не е ли още рано да се слага по корем ? На два месеца и една седмица сме, все още не съм го слагала по корем. А трябва ли вече да го слагам?
И ние имаме голям интерес към гимнастиката, много рита с краката и силно си бърбори.

# 711
Всъщност се препоръчва слагането по корем още от раждането. Аз се забавих, сложих го около 1 месец за първи път, а сега на два и половина го слагам по 5-6 пъти на ден, по колкото време издържи.

# 712
Десинка не е рано да ви слагат по корем..За вас е полезно да бъдете по корем, развива ви мускула на гърба у врата

# 713
  • София
С риск да съм груба, Рейнбоу,  силно вярвам в майчината интуиция, но... НО
Спрете с това аз така мисля. За някои неща има научни доказателства и елементарна логика, които са с много по-голяма тежест от "колежката на свекърва ми каза така".

Хубаво, всеки има право да прави каквото иска с бебето си в крайна сметка,  ама после да не почнете да се оплаквате, че ви намалява кърмата..... Simple Smile

# 714
Рози, разбирам, че компетентността ти е на високо ниво,искрено ти завиждам, но не подценявай колежката на свекърва ми, може да е професор в NCBI. 😉

На 2 месеца и 5 дни е. Слагам по корем от много рано, така препоръча педиатърката, пък и на него му е приятно, ако не е гладен, разбира се. Може би нямаше да разбера, че се обръща, ако не бях го сложила на гимнастиката. Той така се кефи на шезлонга, че мислех по-нататък да включа и нея. Така че понякога не знаем какво могат, докато не им предложим вариант да ни покажат.

# 715
По повод спора за водата мога да кажа, че аз опитах с първото дете още в началато, но той не искаше. Плюяше я. Когато беше на кърма, беше добре все пак - изхождаше си се. Истински ад настъпи в момента, когато го захраних с твърда храна. Продължи да отказва водата, а вече имаше нужда от нея. Борихме се със страхотен запек около половин година, когато най-накрая пропи. Пропи я на около 10 месеца, в най-големите жеги. Преди това не и не. И с лъжица пробвах да пробутам, и покрай сок. Ами, не я искаше. Тази година забелазах, че лятото, когато принципно се пие повече вода, нямаше проблем с изхождането. След ката застудя и респективно намаля приема му на вода, се стигна пак до запек. Към днешна дата ходи на 2-3 дни и то доста твърдо и със зор. Та, водата е необходима, за да няма проблем с изхождането. Това са моите наблюдения върху моето дете. В кърмата има вода - добре, но после няма ли достатъчно течности не се знае как ще се отрази липсата им върху детето.
Очаквам да видя как ще бъде с второто дете, но досега опита ми вече споделих какво показва.
Освен това и да пийне малко вода бебето мисля няма да се стигне до нещо непоправимо. Всеки да си преценява.

# 716
Три дни след изписване се чувствах ужасна майка. И след това някак си от самосебе си спрях да се чувствам като ученичка на изпит и започнах да се държа като родител. Водата помага на сина ми да ходи по голяма нужда и за това я предлагам често, още по-често ми я отказва. Пие веднъж на ден голямо количество и всичко с изхождането е наред. Освен това мисля, че има много голямо не разбиране към това детето да води парада. Има редица случаи, в които не може да води той. Когато виждам, че му се спи и е минал границата от подуване препоръчителна за неговата възраст няма как да го оставя той да води кога да заспи щото "си знаел и как се е ококорил".

# 717
Абе те сокове дават на децата, както коментирахме по рано, вие за една вода спорите. Дух го каза добре - детето трябва да е нахранено, да спи и да ака , кой как го постига си е негова работа и си носи отговорност за действията.

# 718
В тоя ред на мисли как си приспивате бебето/бебетата?

# 719
Чакам да си заспи само. 😉

Общи условия

Активация на акаунт