НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 764
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Аз вода не давам, до 6 месеца няма нужда от вода.

# 691
И аз не давам вода, каката започна да пие вода след захранването и сега така мисля да процедирам.

# 692
Rainbowww явно ти се е регулирала спрямо нуждите на бебето. Не се притеснявай, че от притеснение може да ти спре. Аз давам чай от копър, на стайна температура. Само като го правя затоплям малко водата, средно за 24ч изпива 80-90 мл. Като е имало дни да изпие и 30-40 мл. Колкото иска толкова. На нас гастроентеролога ни каза да даваме вода, за да не се обезводнява, това допълнително затруднява изхождането. Аз давам от началото, първо не искаше и се бях отказала, но и педиатър ми каза поне след ядене и пак опитах и си пие вече.

# 693
Кърмено бебе от вода няма нужда . Нито на голямата дъщеря съм давала докато кърмя , нито сега на бебето давам

# 694
  • София
И да е само на АМ, пак няма нужда от вода преди да се започне захранване.

Ето, на някой ако му се чете:
https://www.whattoexpect.com/first-year/feeding-your-baby/giving … ater-to-baby.aspx

# 695
Абе няма нужда ама без вода Божо не ака. Пие колкото иска, но около 60-80 мл на денонощието

# 696
Не давам вода или глюкоза, само на кърма и ам понякога сме се оправяли. От няколко дни обаче ми се вижда отпуснат и суче вяло - спря и да се плюнчи, така че може да му предложа днес вода да не се обезводни

# 697
  • Варна
Знам, че даването на вода е голям спор и не искам да съдя никой. Само ще споделя какво съм чела и какво препоръчва Световната асоциация на педиатрите. Според тях даването на вода на малки бебета не се препоръчва и може дори да е опасно, тъй като бъбреците им още не са напълно развити. Препоръчват и насърчават даването на вода след 6-тия месец. Дотогава най-добрата хидратация дори в горещо време, според тях, е кърмата и адаптираното мляко.

# 698
Да, и аз от СЗО се информирам, също Министерството на Здравеопазването. Кърмата е 80-90 процента вода, не си спомням точно.

# 699
  • София
Кърмата не спира току такв, спокойно.  На мен вече гърдите се втвърдяват чак след много голяма пауза.  В3днъж регулура ли се количеството няма да успеете да изглеждате за запаси,  а и е вредно.

Водата е противопоказна при кърмачета.  Изплакване не е нужно,  водата не лекува гъбички.

Позволявам си да се самоцитирам: https://www.innerlab.eu/izplakvane.html

# 700
Малкият днес е много сънлив, суче много вяло и дори и да се гладен не писука много. Освен това не се плюнчи както онзи ден, а мляска на сухо. Памперсите ги пълни на около четири часа а иска да яде на около два. В същото време като го сложа на гърда се унася и не яде. Трябва ли да се притеснявам според вас...

# 701
  • София
Малкият днес е много сънлив, суче много вяло и дори и да се гладен не писука много. Освен това не се плюнчи както онзи ден, а мляска на сухо. Памперсите ги пълни на около четири часа а иска да яде на около два. В същото време като го сложа на гърда се унася и не яде. Трябва ли да се притеснявам според вас...
Не
Радвай се

# 702
Здравейте, ние сме си само на кърма без вода.
Някой знае ли дали е опасно два месеца след секцио да вдигам 15кг? Понеже сме на пелети и през деня ММ го няма и някой път има 24ч смяна.

# 703
Здравейте, ние сме си само на кърма без вода.
Някой знае ли дали е опасно два месеца след секцио да вдигам 15кг? Понеже сме на пелети и през деня ММ го няма и някой път има 24ч смяна.

Дъщеря ми е 15,600кг., редовно я разнасям на ръце вкъщи

# 704
Не би трябвало да е опасно, ама защо не сложиш половината от чувалчето като го пресипеш в кофичка. Или ако ви е голям бункера го зареждайте догоре преди да излезе мъжа ти.

Общи условия

Активация на акаунт