НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 763
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, дами. Скоро не съм писала, но ви следя.
Абсолютно нормално и нас но тресат същите емоции.
Днес водихме Марти на втора консултация. Всичко е наред. Момчето е наддало доволно, педито няма никакви забележки.
И аз се оглеждам за слинг. Мисля тези дни да поръчам.
Таткото ми помага, но и на моменти много ме изнервя.
Относно по-рано коментираното напъване и пръцкане на децата искам да споделя, че малчо също имаше проблем. Зачервяваше се, свиваше крачета и като пръцне и мноооого мирише.
Смених му храната и смятам, че нещата се оправиха или поне има голямо подобрение, но той е изцяло на АМ.
Относно лекарствата срещу колики: тези, които са на база семитикон е важно да се  приемат в пълна доза и постоянно.
Поне така ми обясни педиатърката. Каза, че семитикона действа с натрупване.
И да се похваля: ако всичко е наред, на следващата консултация ще му сложат първите ваксини. Алелуя Smiling Imp

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 23:18 от m-angel

# 676
И аз съм на същото мнение за храната, Духче.

Относно съгледането с мъжа ми, определено виждам обичта и нежността към детето, но сам не се сеща за много неща. Понякога ме очудва и е много активен, като не сменя памперси, не го облича и т. Н., но го е приспивал успешно, обръща внимание на разни неща, като дали определени работи са подходящи, дали времето е за разходка, къде да го изведа, винаги ще ни вземе с колата, въпреки че е на работа. Пращам го до бебешката борса често. Но има много неща, на които да се учи свързани с бебето. И почти всеки ден му повтарям, че трябва да се научи, не само за да си почивам аз, а за да има близост с детето си. Докато му сменям памперса, той се смее, гука ми, оглежда се, рита, маха с ръчички... Това не е просто рутина,а създаване на връзка.

Иначе и при нас от самото начало има редовно гости, събираме се. Мен ме дразни едно определено нещо, че аз съм длъжна винаги да посрещам неговите хора,когато идват да видят малкия. Знам, че е нормално, но ми идва в повече, преди да дойдат съм в едно напрежение и очакване. Честно казано се дразня. Ами да идват, когато и той е вкъщи да си ги посреща. Тези глупави разговори за едно и също с майка му ме дразнят. Не знам как да го обясня, но се напрягам.
Така помрънках си малко. 🙄

# 677
Аз честно казано не се спичам от АМ до шестия месец. Филип все още е на смесено хранене де и има само две хранения с АМ. Но така или иначе храните се въвеждат една след друга, постепенно и със заместване на хранения, което ще отнеме време и АМ под една или друга форма (мляко за кърмачета или преходно мляко) ще трябва да остане, докато не мине изцяло на твърда храна, което пак казвам - за мен лично не става от веднъж. Със сигурност АМ е по-добре от начина, по който сме захранени ние. Честно казано и малко ме е страх да не му прееба стомаха за цял живот с избързване.

# 678
Теории много. По принцип за два месеца мисля, че може вече да има доста заместени хранения. Аз не се притеснявам, може би защото нямам проблеми със стомаха и никой от семейството ми няма.

Дъгичке, аз съм така с гостите в родителите му. Всяка седмица ни канят и все ми е напрегнато кога ще бъде това виждане и тн. Преди за вечеря все ни канеха, но помолих мъжа ми да им каже да ходим на обяд. По добре е за нас и за бебето

# 679
Вие и гости каните. ММ, откакто е този ковид, бяга от хората като дявол от тъмят. Страшна работа.🙁
Относно грижите за детето мога да кажа, че са насочени основно към по-голямото дете. Бебето го носи на ръце, когато много плаче.
Има още какво да се желае в тази насока.

# 680
Ооо идват гости постоянно вкъщи, брат му на ММ със сина му и си играят с каката.Момчето е 4ти клас и каката 8 и се разбират.Аз пък със жена му се познавам отдавна, даже работихме заедно и сме си дружки.Тя идва и пред деня да пием кафе ,хем и ми помага и си говорим "по женски".
   И ние ходихме на гости да едни приятели с бебе на 9месеца.Бебка изобщо не разбра,проспа всичко.Вчера и на пазар за първи път с нея и там спа.Иначе минахме консултация, ваксина и беше супер крива.Снощи заспа в 1.36...
..МРЪН

# 681
Почти до края на бременността работех и много добре знам какво е да работиш и гледаш дете едновременно. Таткото помага вечерта колкото може държи малко бебето докато сложа и вдигна масата и си играе с каката отменя ме когато се налага, не очаквам и повече достатъчно ми е. С първото дете мислех по различно и бях много разстроена, че аз съм постоянно с бебето, а той ходи на работа като се прибере си почива и т.н. Сега съм на друго мнение и не сравнявам неговото ежедневие с моето, приех че в момента гледам бебе през повечето време и социалните контакти са ми по малко. Определено съм по спокойна и позитивна може би защото знам какво ме очаква и след първото дете така или иначе вече не си само жена вече си и майка. По скоро тази реалност е трудна за приемане поне при мен беше така.

# 682
  • Варна
И на нас ни идват гости, но ние самите май не сме за ходене още. Grinning Пробвахме миналия уикенд да отидем в кумата (която в момента е бременна) и беше голямо шоу. Малкия спа в колата, а като влязохме в тях веднага се ококори. След 10 мин ревна да яде. Аз не мога да кърмя пред хора .. неудобно ме е, пък и съм с протектори и за да ги наглася трябва да ми видят цялата гърда Grinning .. в друга стая не ми се ходи да кибичим 20 мин сами. Та направихме едно шишенце АМ на малкия, изпи си го сладко и както не беше акал 2 дни, такава бомба пусна, че трябваше да го къпем и сменяме дрешки. Сефтосахме повивалника на хората и им изцапахме мивката с ако. После малкия кротува 10-15 мин, след което се накриви, защото беше време за сън. Пробвахме да го приспим ама нищо не стана и накрая си тръгнахме. Да сме си приказвали общо 20-тина минути и то некачествено. По пътя на връщане пак рев ... За първи път виждам нахранено чисто бебе да не спи в кола. Grinning
Такива ми ти работи. Ще видим кога ще събера смелост пак да отидем на гости. Иначе всеки е добре дошъл в нас. Blush Бабите само ме дразнят като почнат с "Измийте му личицето после! Червен конец му вържете!". Викам "Ние не сме суеверни.", а те "Е нищо, то не пречи". На майка ми мога да кажа директно, че това са глупости, ама на свекървата и свекъра ... Unamused гледам по-учитво и за момента замазвам положението, но следващия път като дойдат на гости се повтаря същата история. Иначе са готини и приятни, ама тези старовремски щуротии са малко досадни или по-скоро това, че трябва всеки път едно и също да се обяснявам. Но бели кахъри. Simple Smile

# 683
Малко встрани от темата - тези от вас, които кърмят - дойде ли ви вече цикъла и кога?

# 684
На мен вече два месеца и половина не ми идва. Надявам се така да продължава още дълго 😄

# 685
И на мен още не ми е дошло .

# 686
И на мен не ми е дошло, но кърмя и знам, че може и да не ми дойде скоро.

Аз също не съм суеверна, ама свекървите като бяха тук за Коледа втората вечер, малкия така рева, както никога до сега. Измих му очите със светена вода и се успокои. На следващия ден си тръгнаха по бързата процедура.

И аз да сменя темата - колко работни дни ви изплатиха за декември? 🤔 На мен още ми "обработват" половината месец 🤦‍♀️ то януари мина вече.. 😒🤦‍♀️

# 687
И на мен не ми е дошло, но кърмя и знам, че може и да не ми дойде скоро.

Аз също не съм суеверна, ама свекървите като бяха тук за Коледа втората вечер, малкия така рева, както никога до сега. Измих му очите със светена вода и се успокои. На следващия ден си тръгнаха по бързата процедура.

И аз да сменя темата - колко работни дни ви изплатиха за декември? 🤔 На мен още ми "обработват" половината месец 🤦‍♀️ то януари мина вече.. 😒🤦‍♀️

Вчера ми изплатиха половината месец . С теб родихме на една дата , трябва да са ри го превели и на теб

# 688
Точно на 31 ден от раждането ми дойде . По принцип съм с много лек цикъл (3дни) , но този беше ужасен. Продължи повече от седмица и беше адски обилен. Наложи се докторката да ми предпише кръвоспиращи лекарства. Дано следващия да не е така 🙏🏽

# 689
На мен сякаш кърмата ми намаля, преди през нощта се пълнех и прелива, а сега не е така. Вече не пълня торбички, малко се стреснах. Иначе виждам, че се наяжда, но ме е страх да не спре изведнъж.

Когато кърмите, дохожда ли ви се до 🚾, ама със зор? Имам предвид не всеки път, разбира се, но сякаш предизвиква по-често ходене.

И да ви попитам още по колко мл вода давате на ден? Майка вечно ме упреква, че му давам много малко. Не е нарочно със сигурност, просто когато се сетя, а след хранене му измивам устичката, освен през нощта. Не ми се става да я стоплям, а и той заспива веднага.

Общи условия

Активация на акаунт