НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 724
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
Много кофти майка се чувствам, че пренебрегвам разходки, масажи и гимнастика. Ще почна активно да ги правя вече, то детето си му харесва. Педиатърката ни каза че този месец да изградим режим, и това не направихме, а от следващия каза че почваме гимнастика и масаж. Дори витамина не му давам сутрин.
Стегни се. Нищо кофти няма. Това си е връзка и тя е двустранна..и мене като не ми е кеф не му правя масаж пък гимнастика май два дни не съм правила..той така си маха и мята крака и ръце, че и нужда според мен няма..и аз понякога забравяме витамина сутринта ама го давам до края на деня все намирам време. Какъв пък режим ще изграждате ?

# 736
  • Варна
А аз щях да питам, че от известно време се чудя... Как се изгражда режим? Бебето се оставя да плаче, докато му дойде часа за храна ли?
Плс някой с режим да обясни...

# 737
А аз щях да питам, че от известно време се чудя... Как се изгражда режим? Бебето се оставя да плаче, докато му дойде часа за храна ли?
Плс някой с режим да обясни...
Ми съд съня гледах лекции за т.нар. "меки методи". Ти зависи режим на какво - на ядене или на спане. За спането почнах да опитвам. Следя с приложение колко спи и в колко заспива, колко е буден. Като стане час и 15 минути вече да е буден и почвам да го приспивам на ръце. Като заспи гледам 20 минути да влезе в дълбок сън и го местя в леглото или гнездото като го повивам да е като пашкул. Така вече два дни спи доста. Но имах и една греда. Рева, рева, рева оставих го на леглото и почна да се хили. Викнах майка ми и аз отидох до магазина, върнах се и той общо беше стоял буден два часа играл си много. Проспах го и спа три часа и нещо. Та така му правя рвжим на сън. А за ядене се съобразявам с него. Той сам си регулира и маха нощното вече. Онази вечер имаше седем часа и половина пауза

# 738
Здравейте, момичета. Да се включа и аз в дискусиите.

Веси и аз съм пропускала с гимнастиката, а по корем я слагам само вечер за малко. Тя изобщо не обича. Но през деня е много активна и сама си прави гимнастиката. Ако знаете как друса кошарата. Все едно скача в нея от ритане Grinning
Иначе ето как процедирам аз: През повечето време бебка яде през 2,5-3ч само на кърма. Понякога я слагам и на 2ч. Вода не давам. През останалото време смяна на памперс и си кротува в кошарата или мята ръце и крака. Заспива сама, понякога с бибка, понякога без. Преди последното хранене вечер я слагам на гимнастиката за 20 мин, като все още не се заиграва сама. След това правим упражнения, къпем я, масаж, яде и я слагаме да спи. Нощният сън й е от 21-22ч до 4-5ч. След това яде и понякога се разсънва и й се играе, но като загася и си заспива. Събужда се към 8-9ч.
Таткото работи от вкъщи. Не се занимава с чистене, но мие чинии, пуска пералня и гледа малката като може. Заедно я къпем, а като се наака той й мие дупето. Аз имам проблем с ръката и не мога да издържа тежестта й.
В едната гърда често ми се получава болезнена бучка. Съответно по-често я слагам на тази гърда, но пък се притеснявам да не ми намалее кърмата в другата или и там да си докарам запушен канал. От големите нощни паузи много ми се препълват и стават твърди. Избягвам да цедя много с помпата, че така стимулирам повече. Не знам къде сбърках и все още не ми се е регулирала кърмата. Дайте съвет.
И Радина има афинитет към лявата страна и се принудих да сложа една въртележка отдясно за да я гледа. За сега действа.

Момичета чувствам, че нямам подкрепа от никой относно моите майчини усещания как да отглеждам детето си. Свекървата постоянно повтаря как детето трябва да има режим и видиш ли не трябва да я храня по-рано независимо че усещам че е гладна или защото въпросната бучка ми се разсейва само когато тя суче по-често. Постоянно ми се задават въпроси не е ли рано да яде. А най-лошото е че така нареченият мъж до мен слуша безотказно майка си. Двамата повтарят постоянно режим, режим. Стремя се да не бъда груба, но усещам как нервите ми вече не издържат.

Лили въпросният режим се изгражда като залъгваш с бибка, когато бебето мрънка и чакаш да минат 2,5-3ч. Аз лично забелязвам, че понякога тя има нужда да суче защото така се успокоява и заспива, а не защото е гладна. И отделно гледаш горе-долу в един и същи час да играе на гимнастика и да се къпе. Не знам дали съм права, но нека и някой с опит да сподели.

# 739
Ще разкажа за нашия режим и при каката действах по същия начин:
Започнах първо да слагам под точен час за нощния сън след определена рутина (къпане, кърмене, загасяне на светлина, биба която давам само по време на сън, а не бутам за успокоение по всяко време и съответно държане на ръка, милване, потупване по дупето, вече с което се получи) при каката не съм пробвала сега пробвам малката да оставя сама в стаята след цялата рутина и се получава за мое учудване. След време детето наистина започва да заспива да кажем половин час след като е сложено.
От там се оформят нощните хранения, с които в момента немога да кажа че се справям, но гледам да са 2-3 пъти макс от 20:00 до 6:00.
Сутринта задължително я местя в хола и будува спрямо възрастта, следя часа и дори и да не дава сигнали за сън аз я приспивам пак с биба и милване и т.н., опитвам се да я приспивам в леглото в краен случай взимам на ръце. Много държа да не я приспивам с гърда за да не смесва хранене и спане, с каката успях дано и сега успея.
Режим за хранене не съм правила то само се оформя, но гледам да не е под 2 часа интервала иначе много повръща.
Като започнеш да следиш за съня, т.е възможните интервали между дневния сън спрямо възрастта се оформя всичко като цяло мога да кажа с моя опит. Разбира се не става веднага, а с постоянство и леки стъпки.
Ако бебето е свикнало да заспива с люшкане както беше сега малката заради колики, лека полека намаляваш люшканията, после само люшкаш докато се успокои и слагаш в леглото( това може 10 пъти да се повтори) и накрая само милваш с постоянство и здрави нерви се получава поне при нас.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 21:49 от nunu17

# 740
Здравейте, момичета. Да се включа и аз в дискусиите.

Веси и аз съм пропускала с гимнастиката, а по корем я слагам само вечер за малко. Тя изобщо не обича. Но през деня е много активна и сама си прави гимнастиката. Ако знаете как друса кошарата. Все едно скача в нея от ритане Grinning
Иначе ето как процедирам аз: През повечето време бебка яде през 2,5-3ч само на кърма. Понякога я слагам и на 2ч. Вода не давам. През останалото време смяна на памперс и си кротува в кошарата или мята ръце и крака. Заспива сама, понякога с бибка, понякога без. Преди последното хранене вечер я слагам на гимнастиката за 20 мин, като все още не се заиграва сама. След това правим упражнения, къпем я, масаж, яде и я слагаме да спи. Нощният сън й е от 21-22ч до 4-5ч. След това яде и понякога се разсънва и й се играе, но като загася и си заспива. Събужда се към 8-9ч.
Таткото работи от вкъщи. Не се занимава с чистене, но мие чинии, пуска пералня и гледа малката като може. Заедно я къпем, а като се наака той й мие дупето. Аз имам проблем с ръката и не мога да издържа тежестта й.
В едната гърда често ми се получава болезнена бучка. Съответно по-често я слагам на тази гърда, но пък се притеснявам да не ми намалее кърмата в другата или и там да си докарам запушен канал. От големите нощни паузи много ми се препълват и стават твърди. Избягвам да цедя много с помпата, че така стимулирам повече. Не знам къде сбърках и все още не ми се е регулирала кърмата. Дайте съвет.
И Радина има афинитет към лявата страна и се принудих да сложа една въртележка отдясно за да я гледа. За сега действа.

Момичета чувствам, че нямам подкрепа от никой относно моите майчини усещания как да отглеждам детето си. Свекървата постоянно повтаря как детето трябва да има режим и видиш ли не трябва да я храня по-рано независимо че усещам че е гладна или защото въпросната бучка ми се разсейва само когато тя суче по-често. Постоянно ми се задават въпроси не е ли рано да яде. А най-лошото е че така нареченият мъж до мен слуша безотказно майка си. Двамата повтарят постоянно режим, режим. Стремя се да не бъда груба, но усещам как нервите ми вече не издържат.

Лили въпросният режим се изгражда като залъгваш с бибка, когато бебето мрънка и чакаш да минат 2,5-3ч. Аз лично забелязвам, че понякога тя има нужда да суче защото така се успокоява и заспива, а не защото е гладна. И отделно гледаш горе-долу в един и същи час да играе на гимнастика и да се къпе. Не знам дали съм права, но нека и някой с опит да сподели.
А ти питала ли си ги какво си представят под режим? Как предлагат да се изгради? И най вече питала ли си ги как са оформили мнението си ? Аз мнение без аргументи не признавам. На мен свекървата до сега не се е опитала да мк се меси, но майка ми доста. И като й го кажа, че постоянно ме критикува, тя казва че не е вярно и не го вижда като критика, но реално си е това. Почнах по леко да приемам нейните думи и така

# 741
Аз също не знам как става тоя номер с режимите. За сега бебчо заспива между 21:30 и 22:30 от там има 2 хранения около 2-3ч и после през 3 часа и през деня. Понякога се случва и 2,5 часа да хапва през деня, на поискване е. Също гледам да има около 1 час съм между яденията, но последните дни се случва само по 30 мин да спи. Все още си мисля, че е малък за режими, но започвам да влизам в ритъм и аз.
Веси Понякога и аз забравям за вит Д, гимнастика понякога не ми се прави, а има дни, в които той пък не иска нито масаж, нито по корем. Никога не е късно да започнеш, аз също от скоро правя гимнастика, дори не знам дали я правя правилно.

# 742
Аз много малко гимнастика правих с първото дете. Той сам си правеше гимнастиката като почнеше да рита. То никой не ми каза и какви точно упражнения да правя.

# 743
Аз за разходките и гимнастиката вчера изпаднах в паника, защото ми се стори леко изпотен на гръбчето. Проверих в Гугъл и попаднах на една ужасяваща статия за рахита, сега му пера активната гимнастика и утре ще му оформя кът за игра, досега си нямаше милото и само го търкаляхме на дивана при нас, на ръце, в леглото, в кошарата...също не се и заигравах с него достатъчно, само при смяна на памперс усмивки, песнички...а той вече расте. А и по коремче не може да си вдига главата, само ако е върху мен. Този месец наддаде малко повече от кило и мускулите му не могат да смогнат защото майка му не се сети че трябва да ги тренира. Отделно от това пак му е запушен носа. Светнаха ме, че може би ака зелено защото му е хладно - аз доста леко го обличах напоследък от страх да не претоплям. Поне обривчето изчезва - мажа го с Биодерма Атодерм Интензив - в тази тема някой беше споделил за подобен проблем и препоръча този крем. А и вече ям всичко - пия мляко на поразия, не му излизат нови пъпки, само дето послушах педиатърката ни...тя за малко и на гастроентеролог да ни прати заради съмнения за алергия.
За режима е това май -  да яде,  спи, играе горе долу в някакъв ритъм, който да е рутинен, както и ритуалите като къпане, приспиване  и т.н. да са в един час на деня за да не се обърква организма му. Опитвам се да следя да не се преуморява , да яде през горе долу равномерни интервали каквито той ми подаде - 2 или 3 часа  - това го правя като изчаквам да огладнее добре, не му давам веднага щом се размрънка, а го занимавам с нещо, пея му и му говоря, закачам го или сменям памперс и дебна момента в който вече не може да търпи повече, лошото е че понякога изпускам и се разревава. През деня е в хола, само за следобедния и нощния сън в спалнята - следобедния се гушкаме на нашето легло, а нощем си е в кошарата.  Гледам и аз да спя следобед с него - така нощните са по леки и вечер има повече мляко. Поне ми изчезнаха съмненията дали имам достатъчно кърма - наддаде добре този месец , а сме давали АМ само два пъти в кризисни ситуации.

# 744
Аз мисля, че се справяш чудено и самообвиненията ти са в повече

# 745
Може, не знам. Ъпдейт за жълто-зеленото ако - като завих бебо с дебелата завивка получих хубав жълт цвят  - меланж горчица и пресечено яйце...😁 Преди беше пресечено яйце с малко спанак. Спирам с гурме темите вече, че отива към tmi

# 746
Веси, знам, че ти е първо дете и дългоочаквано и този факт още повече усилва стремежа ти да правиш нещата по перфектния начин и същевременно да се съмняваш, че правиш най-доброто за детето си. И аз съм го изпитала. Сега, с второто, съм вече по-спокойна.
Не се притеснявай и самообвинявай чак толкова много. Предполагам, че гледаш детето добре и се самообвиняваш прекалено много, че не вършиш нещата добре.
Едва ли си претоплила детето. Ние нашето бебе доста често го държим на 25-26 гподуса, но не защото смятам, че това е подходящата температура, а защото моя мъж прекалява с паленето и не мога да го накарам да проумее, че това е много висока температура. Всеки ден спорим за това. Аз често оставям бебето в спалнята, където поддържам 21 градуса и мисля е по-добре за детето, а и няма шум. Да си спи на спокойствие.
Активна гимнастика ще слагам тези дни. По спомен на същите месеци сложих и на баткото.
Израснта здраво и силно дете, не е боледувал досега, да чукна на дърво, а както писах не съм правила специални упражнения. Не е чааак толкова фатално. На две години и половина е сега и мести леглото на бебето без проблем, ако е без него, де. Не се шашкай толкова.
Аз се чувствах някакси недоволна от себе си, че чак сега преди месец започна да ползва гърнето, но сега разбирам, че е било излишно. Ще се научи. Явно не му е дошъл момента. Е, някои деца се научават малко по-рано, но ние сега. Той пък много отрано говори доста, а други пък на неговата възраст нямат такъв речников запас. Та, вярвай, че правиш най-доброто. Детето следва свой собствен ритъм и сравняването с другите деца може да те обърка и притесни много, без да има нужда да се стресираш.
Вярвам, че Димитър  (това беше името, нали) ще израстне здрав и силен мъж, защото има най-прекрасната майка - ТИ! ♥️😀

# 747
Веси, и на мен ми изглежда, че си чудесна майка, грижовна си и се стараеш. Сякаш слагане по корем само не си правила, което не е късно. Тоест всичко ви е наред Simple Smile

Аз искам да попитам носещите в слинг - не ви ли се размества бебето след 30-ина минути (това ориентировъчно време). Особено като заспи се закривява някак. Голямо затруднение имам с това, че като заспи, отпуска глава и платът доста му закрива лицето - носа, а понякога и очите. Направо се захлупва.

Какво правите в такива случаи? Да го вадя и поставям наново не мога, ако съм навън (все пак е студено навън).
Опитах и по-стегнато и по-хлабаво да поставям слинга. Той е еластичен и подходящ за новородени. Убедена съм, че първоначално добре го поставям, но като слегне, се получава проблема.

# 748
Може ли да припомните какви приложения за телефон използвате за записване на бебешките действия - спане, изхождане и т.н.? Че при моето изхождането стана веднъж на неизвестен брой дни, а не ми се ще да помня и това.

# 749
Huckleberry app използвам аз.

Общи условия

Активация на акаунт