НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 742
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
Със зайченцето бяло, по 99 хиляди пъти на ден. Втръсна ми, ама работи. Обаче искат да им се пее, не минава номерът с запис от телефона 😁

# 721
  • София
Ох любим въпрос Grinning нищо няма да кажа, но следя с интерес Grinning

# 722
Има пъти, в които толкова му се спи, че само пускам белия шум и заспива. Но това е 1% от вдички случаи. Понякога заспива с бутилката, докато се храни. В масовия случай го гушвам, разхождам из апартамента, подрусвам и приказвам яко глупости. Много обича, докато му говориш да го милваш по главата - милването обикновено приключва мача сравнително бързо и откъртва. Понякога ако ми умалеят ръцете, го слагам в кошарата, люлея (нашата е с колелца и малко имитира количката) и повтарям всичко. Следобедноят сън обикновено е в количката, излизам с него, заспива почти веднага и после на прибиране го разсъбличам и оставям да си доспи в нея.

# 723
С гърда. Легнал или в ръцете ми, след което много внимателно го слагам в лвглото. Или оставям да се успокои сам в леглото като съм до него и спя, това е когато вече не мога повече. Аз като е буден все си мисля, че е гладен, винаги маха нервно с ръце и крака и се облизва и проплаква или гледа отчаяно.

# 724
Дух, с шъшкане и тупкане по дупето. И сешоара пускам, ако е в истерия и пак с тупкане и заспива. А след първото му събуждане сутринта, когато е най-весел и бодър, имаме игра и гукане около час и после си заспива самичък, и аз с него. И с галене също става, много зависи от настроението му. Но гледам да го уча в кошарата да заспива, а и виждам, че му е удобно там. Стоя си до него, докато заспи и после излизам от стаята.

# 725
Разхождате ли ги сега на тези отрицателни температури. Моята къщна мишка не ще да си подаде носа като подуши студ . Аз съм виновна, не го извеждах достатъчно в хубавото време. Докторката каза освен това на минусови температури да не извеждам.

# 726
Ако на мен не ми е много студено излизаме. За него още един кат дрехи и по дебело одеало (ако трябва и дъждобрана) в количката му е супер. Спи чудно навън!
Аз с приспиването съм много зле. Ако не заспи на гърда е мъка. Ако е много изморен с бял шум и бибка става бързо. Понякога го оставям ако е спокоен сам да заспи, ако не е песни и гушкане. ММ го милва по челцето и с бял шум. През деня му е трудно. Искам на шум да свиква и ги взимам в хола, но май вече му пречи, защото се стряска и се буди след 15-30 Мин. Май ще го нося в спалнята и през деня.
Всеки ден е различно при нас, днес се събуди в 9 и игра до 10, направих му раздвижване, по коремче стоя, смя се. А вчера плака цял ден.
Аз на гимнастиката си го слагам от самото начало, виждам интерес сега последните седмици, стои и си играе около 30 Мин сам. Обикновено го слагам следобед докато правя вечерта и после се измаря и спи хубаво. Понякога се превъзбужда и трябва да го махна от там по-рано. За обръщане се е случвало само да падне на една страна ако е по корем, мисля че е рано още. Не го насилвам обръща се на една страна ако съм го оставила по гръб, го намирам настрани понякога

# 727
За обръщане ми стана много интересно не е ли рано, каката се обърна сама на 5 месеца като беше, седна на около 8 месеца сама ама аз никога не съм я слагала да седне преди това всмисъл не съм я подпирала за да седне изчаках сама да се справи, но за сметка на това на 10 месеца се изправи и тръгна Rolling Eyes което е смазващо защото е супер рано. Сега искам да провърви не по рано от 1 годинка Laughing
За приспиването от няколко дни се опитвам да оформя режим, вечерта я къпя, след което я кърмя давам бибата и излизам от стаята, която е с много лека нощна лампа, засега ни се получава ама преди това будува доста и е изморена много. През деня понякога се унася сама, понякога я милвам по челото докато лежи и биба, а понякога се налага да я друскам  ама гледам да избягвам тази опция. За мен важното е вечерта рано да заспива.
Ама по тия дни след 4 сутринта е нещо страшно през час и половина иска да суче не признава бибата и разбира се яко повръща след това.

# 728
Не съм извеждала бебето на по-ниска температура от 8-10 градуса. Мисля, че под тази не е препоръчително за толкова малко бебе.

# 729
  • София
Имаме дебели чувалчета, шапки, ръкавички, мятам ги в количката и сме навън за около час. Само държа сенниците вдигнати да не им духа. Рядко чист въздух в София тия дни. На мен са ми казвали че само в силен вятър и смог не се извежда.

За заспиването - всякакви варианти, но все по-често успяват да заспят сами.

# 730
Аз спазвам препоръките на педиатърката в това отношение - всеки ден е подходящ за излизане, стига да не е във вятър или мъгла. Доксто бяхме с таткото вкъщи, много му се вързвах на тъпотиите да не го извеждам. Вече всеки ден излизаме за по час - два. Еми много добре му се отразява на детето - хем свеж въздух, хем ако изобщо не е спал и не мога да го приспя, обикновено в количката заспива и има стабилен сън. Щом в северните страни я имат тая практика, не виждам защо и аз да не я прилагам. Напоследък даже ако има по-силен, но приемлив за мен вятър, слагам дъждобрана и се мятаме навън.

# 731
Аз вчера и днес не съм го извеждала, вчера тръгнах със слинга и след 100 м се върнах -  много духаше. Иначе и аз ще си го извеждам на всякакви температури, не ми пречи.
Виждала съм родители да покриват количката с дъждобран, но лично аз предпочитам да не го правя, струва ми се малко не ок, да диша въздуха под найлона.

# 732
  • София
Всеки ден излизаме. Екстра си е. Само вчера на вятъра метнах една кърпа на сенника и я защипах с две щипки, да прави завет.
След малко пак ще излизаме

# 733
И аз гледам да ги извеждам всеки ден. Ако ми е прекалено студено стоим на терасата. ММ е в Норвегия, където е доста по-студено и каза, че постоянно вижда майки с колички в снега.

# 734
Много кофти майка се чувствам, че пренебрегвам разходки, масажи и гимнастика. Ще почна активно да ги правя вече, то детето си му харесва. Педиатърката ни каза че този месец да изградим режим, и това не направихме, а от следващия каза че почваме гимнастика и масаж. Дори витамина не му давам сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт