НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 774
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Първо благодарности на Дух за новата тема! Simple Smile
Делии благодаря за споделеното относно техниката на д-р Карп. Днес го пробвах 2 пъти и заспа. Втория път за кратко, но пак ще я пробвам сега. И при нас е без 5-та стъпка.
Anninya благодаря за видеото.
От снощи е пощуряла. То не беше постоянно напъване, мрънкане, реване. Не можахме да спим. Много се напъва това дете и с всеки напън изкарва по малко ако. Но не може наведнъж да се изака. Дупето й е все изцапано така. Дори се подсече. Давам й пробиотик и инфакол, но файда няма. По рано се обсъждаше спането. Еми нашата спи по 12-13 часа в денонощие. През останалото време мрънка и иска гушкане.
От няколко дни гърдите са ми много меки, та дори се чудя да не би да реве от глад. Продължителността на храненията се увеличи. По 40 Мин, а като бяха по пълни беше за 15 Мин. Уж като стисна излиза. Възможно ли е да ми е намаляла кърмата изведнъж?

# 91
  • София
Нони, а като я гушнете какво прави?
Нормално е гърдите да омекнат на втората или третата седмица от раждането. На мен една сутрин ми бяха като пихтия и се уплаших. Ама точно тогава малкото се нацока с великански глътки и припадна от кеф.
Все пак винаги следи дали е добре нахранено.

# 92
И мойте гърди вече са все меки и се чудя , наяжда ли се изобщо

# 93
Дагни, днес дори и гушната и друсана не спира да плаче. Минали са 7 седмици от раждането и единственото спасение е като й дам гърда. Като заспи и я сложа в кошарата се събужда или спи 15 Мин и започват напъните и е до там. През час й давам гърда, че е страшен рев. За цял ден има един път 2 часа сън и два по 15мин. Не знам какво да я правя. Сега пак ми е на гърдата, а яде в 18ч.

# 94
  • София
Дагни, днес дори и гушната и друсана не спира да плаче. Минали са 7 седмици от раждането и единственото спасение е като й дам гърда. Като заспи и я сложа в кошарата се събужда или спи 15 Мин и започват напъните и е до там. През час й давам гърда, че е страшен рев. За цял ден има един път 2 часа сън и два по 15мин. Не знам какво да я правя. Сега пак ми е на гърдата, а яде в 18ч.
Нони, два часа и половина е крайно не ок. Това е от 00:00 или само от светлата част на деня? Моят от 7 до сега, т.е. 12 часа, е спал 2 часа в количката, две пъти по 15 мин на ръце и около 45мин в коша за кола на терасата. Което също е мега е зле.
Връзва ли ти да спи навън в количка поне?
И мойто се утешаваше само на гърда до миналата седмица, но вече и това не е опция. Почваме да впрягаме родата съвсем скоро. С тати изнемогваме, той не може да работи .. аз да спя.ужас. дано това е до време

# 95
Навън в количката спеше до преди два дни, но от тогава не съм я изкарвала. Тя от повече от седмица спи макс. 3 часа, говоря от 09:00 - 22:00ч. През останалото време спи и се буди да яде само. Но тази сутрин и от 5ч. до 9ч.има само 30 Мин сън. Сега е заспала в ръцете ми.  Ще видим тази нощ как ще е. Силно се надявам да е до време, че умората си казва своето.

# 96
Вашите деца като спът на една страна ли са?
Марти постоянно се завърта по гръб и се притеснявам. Подппирам го, но въпреки всичко успява да се завърти.
Вече два пъти даже го намирам на 45 градуса завъртян в кошарата. Не го свърта Blush

# 97
Препоръките сега са детето да спи по гръб с главичката настрани. Също не е препоръчително да има нищо в кошарата, да не се подпира с възглавници и одеалца.

# 98
  • София
Нони, знчаи сте като при нас, но малко по-дпбре. Разбирам те за умората. Ужасно е. Ние сме късметлии, че свекърите са мн близо до нас и го разхождат обед, за да ям и да се изкъпя. И да опъна гръб за малко. Другото време се редуваме с ММ кой да го държи като реве. На подобна възраст сме. Дано минава по-скоро! Стискам палци за вас.
На нас днес Карп ни върза, макар и да отне около час, вече малкото спи от 20:00 а аз от 21 до сега, а ММ все още. Тъпото е че малкото последно яде в 18:00 ама каквото такова. Няма да го будя. Да си почива стомаха.

# 99
Хайде и аз в новата тема 😊
Благодарности на Дух!
Моето момиче като цяло е спокойна,но почне ли да реве няма спасение! Биба,гушкане,люляне,нищо не помага! Доревава ми се и на мен. Голям зор виждам със столчето за кола,много реве там и не мога да мръдна никъде сама с нея. Искаме да се приберем до България и не знам как ще стане. Дано да свикне,че с целия багаж не си представям да тръгнем със самолет.
Лохии все още имам. Даже понякога бистра кръв и решавам,че ще ми дойде,но не е това.
А за спането,да трябва да са по гръб защото като повръщат бебетата имат рефлекс да извиват главата на страни.

# 100
  • София
Пиранките настрани ги слагах до към месец, че да не се задавят, оттогава спят предимно по гръб с главата настрани.

И те предпочитат шише пред цица, ми шишето е по-лесно, разбирам ги. А мляко има. Обаче като се разхълцат или разреват цицата е незаменима. Зверчета 😍

Днес ги разхождах на сушина в дъжда от единия до другия вход на блока поне половин час. Че ни бяха хванали лудите и трите. После спаха 4-5 часа, събудих ги чак 😂😂

# 101
И мойте гърди вече са все меки и се чудя , наяжда ли се изобщо
И моите са почнали да омекват, а само от две седмици кърмя. Но мисля че няма нужда от притеснение. Аз раждах при Зебрите в Св София и след като се прибрахме вкъщи една от акушерките дойде на домашно посещение и ми обясни на дълго и на широко за кърменето, каза че ще омекнат след време но това не означава че кърмата намалява.

# 102
Гърдите само в началото са твърди и болезнени. Първото дете го кърмих една година и два месеца.  Бяха си съвсем нормално меки. То, иначе как щях да издържа?! Е, накрая нямаше почти нищо, защото си ядяше нормална храна и имаше само едно кърмене в денонощието - вечер.

# 103
Абе аз пак да питам тези дето кърмите по колкопъти акат ? Напишкани памперси имаме , ама аканите са голяма рядкост или ня 2-3 дни или през ден по веднъж 🙄

# 104
Моето дете ака обикновено след всяко хранене. Досега за 17 дни, откакто е родена, съм сменила само 3-4 памперса без ако. Понякога, разбира се, количеството е по-малко. Дори и кърмените бебета може да акат по-рядко, но при моите две деца, докато са били само на кърма това не се е случило.
Голямото ми дете имаше адски запек след захранването на пет месеца и половина.

Общи условия

Активация на акаунт