НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 836
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Аз бях с 3конци,единия падна още в болницата, а другите в рамките на седмица вкъщи.
   Иначе кърма-йок,само едно кърмене след баня и всичко друго е АМ. Колики има доооста повече в сравнение с кака си. ММ помага,стига да не е на работа и това е достатъчно

# 166
Моите конци от епизиотомията между 2рата и 3тата седмица паднаха, но пък имах лека раничка, която чаках да зарасне, че доста ме дразнеше и наболяваше. За вътрешните нямам идея какво се случва.🤔

# 167
  • София
Ма как при някои жени линеата негра не изчезва Scream ужас! Само това ми липсва.. и без това на нищо не приличам от раждането насам.
За подплънките за кърмачките: аз съм с течащи цици (вече все по-малко) и ходя със сутиен и подплънки постоянно. Сега са ми на нун, но не ме кефят. Малки са и ми се разместват като легна - не покриват зърната. Пробвах едни от мостри на авент и много ми харесаха: тънки и с голям радиус. Това, което не ме изкефи в тях, е че всяка подплънка е опакована в найлонче и отнема време да си я разопаковаш, и цапа природата - абсолютно излишен боклук. Не знам дали защото е мостра, или просто са си така. Моля, ако някои знае тънки и с голям радиус, да каже кои, къде, колкото. Heart Exl

# 168
Дагни мисля, че на Медела и на Лансинох бяха по-големички, но пък и те бяха всяка в отделно. Тънички бяха, не знам дали защото ми бяха мостри и на мен.
За линията моето АГ ми каза, че ще изветлее, но при някои жени си оставяла. Бях чела, че не е хубаво да се излага на слънце, защото ще се пигментира още, Дано до 6-тия месец изчезне, че ми е много грозно на мен 😟 Иначе аз от бременността не, ама като ми слезе кърмата така ми се нацепиха пък гърдите, че имам стрии навсякъде 🤦‍♀️ Абе остави доста следи при мен малкото калпазанче, но пък нищо.

# 169
На Cangaroo  ми бяха подарили подплънки, като описание отговарят на Авент, тънки и широки, удобни са ми, може би цената им е по-ниска от Авент, но са индивидуално опаковани пак. Това за мен е удобно, защото мога да си мушна в чантата няколко, не че излизам, ама като почна ще е удобно.
За пролактина и повечето кърма през нощта и аз бях чела,но се чудех дали има начин да се регулират нещата , даже мислех да цедя нощем каквото остане след ядене и да го давам вечер, но малко още не смея с цедене да се намесвам в процеса.
Иначе не съм пробвала ако не е цокало да се изцеждам, та не знам добива какъв е, но съм го мерила на везна преди и след хранене, за няколко минути е способен да изцока 70 мл от една гърда. Но в зависимост от колко мляко има може да се наяде за 10 минути и за няколко часа...вчета вечерта пищя от глад и беше много нервен, чак се почувствах лоша майка дето го мъча само на кърма и не давам АМ.

# 170
Здравейте мами,
не съм се включвала одавна, но при нас големи драми - цялото семейство с covid. За щастие всичко мина леко- баткото вдига 2- 3 дни температура, аз нямах много време и възможност да се отдам на болежки, че всичко мен чака. Не успях да дочета всички постове от тази тема, ама като наваксам чак ще пиша.

Относно храненето режим/поискване: както баткото,така и бебка сега са много лакоми. Ако няма режим и ако не спазвам правилото да яде само от едната гърда на хранене после пада голямо връщане. Супер много преяжда. Затова режим, но през деня, вечер не я будя, тя си прави хубаво паузи. В момента храненията са ни: 8ч,11ч,14ч,17ч,20ч и после когато си стане, обикновенно 2ч и 5ч. Разбира се тези часове се с леки отклонения понякога до макс 30минути.

Относно пишлето при момчетата:
трябва да се поставя нагоре-това ми го е казвала педиатърката.Иначе се пречупвала уретрата, но то понякога като е по-хлабав памперса самичко пада.
Забелвах  още отначало.Но в нашия случай се оказа, че няма да успеем сами или трябва много усилие. На около 1г го водихме при уролог в Пирогов, той го забели и доста се нацепи. За щастие си ни даде мазило, което много го успокояваше и за 3 дни преминаха болките, но преди това го болеше много като пишка. Неприятно е, че ако не
е забелено добре се събира кремче и др. и може да стане инфекция, трябва да се следи. До ден днешен поддържаме зажелването(вече е на 5г) иначе се залепва отново.

Бяхме на контролен преглед - лакумницата е качила 1100гр за месец.

Мисля, че мернах коментар за подплънките за гърди-според мен най-изгодни като цена са на Cangaroo,само дето миналата седмица ги нямаше никъде. Те са по 60бр за 7,50лв сега взех на Avent 100бр за 20лв.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 05:40 от gergamelka

# 171
Подплънки за кърма си взех от борсата аз. Голям пакет, не бяха никак скъпи и съм доволна. 2 дни малкият също иска по-често да яде и мрънка. Помислих и аз за скок в растежа или просто се засища на момента и се изморява. И вместо да се мъчи, спира и после си доизяжда.
Аз пък искам да си наложа да свикна, че е човек и не може всеки ден да е еднакъв. Един ден ще яде повече, ще ака и пишка повече, ще реве повече и т. н, а на другия и по другия, ще е обратното. 🤷‍♀️
Кога са тези скоци в разрежда долу-горе знаете ли?
Че моята е със трудно изхождане и силни колики. След посещение при лекар давам сироп лактулоза. Днес и е 3ти ден без акане. Каза ми ако със сироп 2 дни не е акала да и помогна с термометър. Да ама пак нищо. И сега се чудя скок ли е, няма място в стомахчето ли? По принцип изяжда по около 100.от снощи яде по 60-70. И се буди по-често. Малко е не спокойна, сигурно от напъване да ака... Не знам вече какво да мисля и правя..

# 172
Тези от вас, на които конците не са паднали - как поддържате областта долу "окосена"? Не съм с лазерна епилация и се чудя какво да правя.

# 173
  • Тук... някъде
Тези от вас, на които конците не са паднали - как поддържате областта долу "окосена"? Не съм с лазерна епилация и се чудя какво да правя.
Никак 😂 Аз съм с лазерна епилация, но от години не съм правила поддръжка и има някой и друг косъм, но в момента не си и помислям да бръсна или да обезкосмявам по друг начин.

# 174
Здравейте, мами. Трябва тази седмица ДС отида да взема акта за раждане на малката, има ли някоя мама, която е с постоянен адрес в провинцията, а е родила в София? От болницата ми дадоха номера на община Красно Село, от там пък ми казаха да се обадя на община Витоша, от където ми дадоха друг номер, на който да звънна, а те не отговарят! Искам да се уверя че е готов, и че отивам на правилното място, че трябва да я оставя с татко и за няколко часа, а той е и на работа. Благодаря ☺

# 175
Здравей, Мария.
Аз съм така, но още не сме ходили за акта. Не сме звъняли в община Красно село. Тъй като акта трябва да е готов в рамките на 10 дни, сме го оставили за тази седмица (малкият се роди на 1 декември).
При нас само таткото ще отиде за документи, аз ще остана вкъщи.

Здравейте, мами. Трябва тази седмица ДС отида да взема акта за раждане на малката, има ли някоя мама, която е с постоянен адрес в провинцията, а е родила в София? От болницата ми дадоха номера на община Красно Село, от там пък ми казаха да се обадя на община Витоша, от където ми дадоха друг номер, на който да звънна, а те не отговарят! Искам да се уверя че е готов, и че отивам на правилното място, че трябва да я оставя с татко и за няколко часа, а той е и на работа. Благодаря ☺

# 176
Аз съм от Варна, но раждах в Надежда. Актовете ги взех от общината на Красно село след около 10 дни.

# 177
За помощта от татковците - моят си е златен. Сменя памперси, само той мие задник, приготвя АМ, носи ми храна и вода, дондурка при мрънкясване, изобщо всичко прави, не мога да се оплача. Нощите обикновено той поема щафетата, супер добре се справят заедно момчетата ми. Понякога си мисля, че на него му идва отвътре гледането на дете.

Моите шевове окончателно псднаха вчера. Аз бях с някакъв зверски запек, та дуфалачето идваше на помощ на няколко пъти. И ние тази седмица ще ходим да вземаме акта за раждане, даже днес в община Младост. Трябва да взема да разуча как да си получим колосалните 250 лв. помощ.

Моята сага с кърменето продължава. Пиша тези редове за всяка една, която изпитва трудности, но много иска да кърми своето дете. Не се отказвайте, девойки, и вярвайте на интуицията си - ако нещо не ви се струва окей и нв го усещате окей, значи не е окей. След срещата с Ася Демирева нещата тръгнаха на зле много главоломно при нас, усещах, че нейните съвети няма да помогнат в нашия случай. С много упоритост стигнах до консултация с Хедра и вече знам, че нашият път към кърменето ще е много по-тежък от на доста от вас. На първо място, юздичкатантрябва да си отиде, за да засуче правилно, оказа се, че той има проблеми и с храненето от шише. Обаче това не е панацея, защото аз съм с Хашимото и количеството ми кърма може никога да не стигне оптималните количества. Моето момче може и никога да не спре добавката от АМ. Но знаете ли какво, ако искате да кърмите и усещате, че това е правилното нещо, но имате нужда от помощ, не се страхувайте да я потърсите. Аз вече две седмици се боря с думите на околните, съветите на околните и мненията на хората, но тъпо и упорито няма да се откажа. Мисълта ми беше, момичета, понякога пътят е страшен, но човек, ако прояви воля и търпение и погледне реалистично на нещата, всичко може да се нареди. Предвид всичките препятствия по пътя към кърменето ни с Филип аз се надявам да имам търпението да стигна до края. Пожелавам на всяка една в моята ситуация същото! И да, понякога най-естественото нещо не се случва толкова естествено и тогава трябва да потърсим помощ и подкрепа.

# 178
Някой може ли да даде отзиви за пелени и мокри кърпички на Pine http://www.pinebg.com

# 179
Така идвам да помрънкам , да искам съвет и мнения .
Днес ми излезна микробиолохията и се оказа , че имам стрептококи тип Б , как и от къде съм ги лепнала идея нямам . До тук добре , но започнах да се замислям и притеснявам дали няма да ги лепна на бебето или дали не съм ги лепнала вече , а знам , че са много опасни🙄

Другото което ме човърка е ръчичките . Беба е постоянно с ръкавички и още като се прибрахме от болницата ми направи впечатление , че ръчичките й миришат странно , на кисело или повърнато мляко . Реших , че си е лапала ръкавичките и от върнатото мляко миришат така . Добре , ама аз я къпя , мия ръцете с мицеларна вода и след два три часа пак ми миришат , а това не си спомням да го е имало при каката . Днес се зачудих тия стрептококи да не би да имат нещо общо 🙄

Аз също съм с Хашимото и наппследък все повече се чудя дали и стига млякото , от два дни е с много колики и понякога цока и след малко започва да се дърпа и да плаче силно , предлагам втората гурда и всичко се повтаря . Снощи реших , че плаче от глад , не издържах и направих АМ , но изпи 50 мл., и не пожела повече
 За акането няма да обясняяам че продължава да ме тревожи и снощи правих клизма защото вече не знаех от какво плаче 🤦‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт