НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 802
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Оказва се, че съм от тези с течащите гърди. Какви подплънки може да препоръчите, откъде ги купувате? Надявам се има икономичен вариант.

# 151
Майка твърди, че ме боли защото се обличам леко, имам навика да ходя боса без чорапи по вкъщи, но защо е твърда тази част над разреза ? Искам не искам се налага да ида на преглед при друг лекар.

# 152
Момичета, интересувам се понеже си правя лично сравнение.
Вашите мъже по колко време прекарват с детето, интересуват ли се и колко,дори и да са на работа.
И аз така малката я оставих на мама първите дни за по час да свърша разни подобни неща.

Таткото помага при къпането 10 мин. И ако нещо мрънка а трябва да ида до WC или да се изкъпя. Понякога да седна да ям. Имахме ужасна седмица-нонстоп рев и я държах на ръце по 6 часа. Е не беше никак полезен с нищо. Вдигна ми нервите на макс. Някакси келеш ми е още. Не е като нас да се жертва за бебето. Леко егоист го раздава
И моя все чака да кажа..
Днес почти напълно ме отмени уж..
Ама май не издържам все едно само аз имам дете...
Даже му казах да се прибира вкъщи да я гледа аз заминавам на работа..
Аз малката я оставям на мама и тате често почти от ден едно.. и аз имам нужда от почивка.. отгледали са две напълно им имам доверие ❤

# 153
Подплънки за кърма си взех от борсата аз. Голям пакет, не бяха никак скъпи и съм доволна. 2 дни малкият също иска по-често да яде и мрънка. Помислих и аз за скок в растежа или просто се засища на момента и се изморява. И вместо да се мъчи, спира и после си доизяжда.
Аз пък искам да си наложа да свикна, че е човек и не може всеки ден да е еднакъв. Един ден ще яде повече, ще ака и пишка повече, ще реве повече и т. н, а на другия и по другия, ще е обратното. 🤷‍♀️

# 154
  • София
Памперсите са най-сигурният знак, че детето се храни. Наддаването също, но за него ви трябва кантар, а всекидневното мерене е нож с две остриета. Слушайте интуицията си. Но не се фанатизирайте и паникьосвайте. Ако детето има минимун 8 кърмения на ден, спи добре, пишка и ака (има си схема за седмиците, но горе долу на всяко хранене трябва да има пиш), видимо е розово, свежо, виждате че с времето се оформят бузки... Всичко е наред. Ако има съмнение, то явно има нещо. Но пак казвам, рационално съмнение, а не самовнушение.

За пишкането - понякога бебетата за 3ч не изпишкват нищо(от едно до друго хранене), но после следващия памперс за 15мин става тежък като камък. Това го броим за нормално и здравословно.

Също, за кърменето - бебетата сучат не само за ядене. Аз също давам гърда, ако са неспокойни, но има разлика -тогава цокат „на празно„. Една-две глътки и после ви използват като биберон. Съши така все по-често ще започнат да пропускат спане между хранене или да не заспиват веднага. Това няма общо със засищането. Обикновено бебе, което още е гладно след хранене, продължава да търси гърда, да тика ръце в устата.

По време на кризите на растежа, А които Сладолед е споменала, също бебетата сучат много,.много често, понякога през час. Прочетете за тях. Една от функциите им е бебетобда си заяви повечко храна за нарастващите му нужди.

Nunu, и аз имам дискомфорт там, в единия край сякаш и то в определена поза като заема. Бях на преглед миналата седмица, но тогава забравих и не казах на лекарката, но на прегледа всичко беше ок. Все пак ще я питам утре, даже синина има на едно място.

За мъжете - момичета, знам че е по-лесно вие да си свършите всичко, да не търпире мрънкането на мъжете си като ги включите в домакинството и гледането ба децата, но ги стягайте. Едно дете на ръце не може да го научиш, но един мъж -да. И то става много бързо. После ще се върнете на работа, пак ще сте в „майчинство„ ама и в офиса и ще има реплики от рода на „моята работа е по-важна и съм по-уморен„. Няма такова нещо като помощ с детето. То е и на двамата.

# 155
Аз след като е цокало бебето абсолютно нищо не мога да изцеждя. Имам подозрения, че вечер не ми достига млякото, памперсите са мокрички, поне пет-шест, има и наакани, но не мисля че е нормално докато се нахрани да минават няколко часа, то е постоянно кърмене. Само нощем е по- добре, тогава млекоцентралите са пълни.

# 156
  • София
Ама това е нормално. Пикът на пролактин е нощем - тогава има най-много мляко, през деня намалява, вечер е най-малко.

# 157

Nunu, и аз имам дискомфорт там, в единия край сякаш и то в определена поза като заема. Бях на преглед миналата седмица, но тогава забравих и не казах на лекарката, но на прегледа всичко беше ок. Все пак ще я питам утре, даже синина има на едно място.
 .

Моля след прегледа да споделиш, че мисля да изчакам АГ да се върне на работа и няма да бързам за прегледа.
Благодаря

# 158
  • Тук... някъде
Аз с едно въпросче към естествено раждалите - конците от епизиотомията на кой ден ви паднаха?

# 159
Аз след като е цокало бебето абсолютно нищо не мога да изцеждя. Имам подозрения, че вечер не ми достига млякото, памперсите са мокрички, поне пет-шест, има и наакани, но не мисля че е нормално докато се нахрани да минават няколко часа, то е постоянно кърмене. Само нощем е по- добре, тогава млекоцентралите са пълни.

И аз не изцеждам нищо след хранене . А колко изцеждаш без да е яло бебето ?

# 160
Съгласна съм с Дели, и при нас хапванията вечер са по-често. И аз понякога имам чувството, че не правя нищо друго освен да кърмя. Имам щастието мъжът ми да е много активен в грижите за бебето и за мен (оригване, памперси, чистене, готвене и т.н. ), тъй като има дни в които въобще не мога да си прибера гърдите в сутиена, заведението стои 24/7 отворено. Joy

Колкото повече му даваш да суче, толкова повече кърма ще имаш. Simple Smile

# 161
Аз с едно въпросче към естествено раждалите - конците от епизиотомията на кой ден ви паднаха?
Нямах епизиотомия, имах два конеца от разкъсване по моя вина, падна единия след седмица две другия след две три доколкото помня.

# 162
За подплънките аз си взех на Кампол, още преди раждането (около 60бр са) . Имам още 1 кутия от тях, но бях събрала доста мостри и да си призная на Медела и на Лансинох ми бяха много по-удобни. Не знам на какво цени са, за борсата не се бях сетила.
Аз доста говорих с ММ и последните дни доста ми помага, ще видим до кога ще е.
Аз петък бях на преглед и попитах точно за това над разреза, при мен е и безчувствено. Каза ми, че до 6м ще се оправи и ще стане плоско. Някой беше снимал, като гърбица има. Аз имам и Линея Нигра и малко се отчаях понеже ми каза, че при някои жени не изчезва 😟

# 163

На мен един ми свалиха на втората седмица, после два паднаха до един месец и после мисля че паднаха части от вътрешен шев.. Доста бавно ми се струва, че се случиха нещата при мен.

# 164
  • Тук... някъде

На мен един ми свалиха на втората седмица, после два паднаха до един месец и после мисля че паднаха части от вътрешен шев.. Доста бавно ми се струва, че се случиха нещата при мен.
Май и при мен се очертава да е бавно😩 Вече минаха 3 седмици от раждането, а конците не са мръднали.

Общи условия

Активация на акаунт