НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 799
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Събрали сме се мами-късметлийки. Повечето татковци доста помагат. Blush Моя също гледа малкия наравно с мен, а някой задължения даже съм ги оставила изцяло на него - къпане, масажче, чистене на нос, даване на капки и разни такива. Освен това готви и чисти. Хич не мога да се оплача, до момента въобще не съм имала нужда от баби.

Да ви питам...откъде си взехте потници/тениски за кърмене? Искам и аз да си взема нещо супер обикновено, просто да има копчета или дупка, но гледах в няколко сайта и една тениска е 30-40 лв. Rolling Eyes Искам да си взема 3-4, ама не ми се дават близо 200лв за домашни дрехи ... Как може да злоупотребяват толкова с дрехите за бременни и кърмещи не знам. Rage

# 136
Аз взех от Лидл. Чакам ги да пуснат пак и да взема още.

# 137
  • София
И мойте потници са от Лидл.
В ХМ също имаше добра оферта за 2бр.

# 138
Пак малко ще сменя темата, за да питам кърмещите майки Как разбирате, че на детето му стига храната. Четох блога на Хедра, ние памперсите ги правим, но не винаги заспива след хранене, а и определено не е толкова пухкав, колкото когато беше на смесено хранене, въпреки че уж наддава - всеки ден е с ок. 30 г по тежък. Дали не го оставям гладен..

# 139
30 гр. на ден е добре. Нашата педиатърка каза, че 20 гр. дневно е минимума, а 40 гр. е максимума. Само не знам до коя седмица е добре точно този грамаж.
Моето дете нощем почти никога не заспива веднага, заради коликите. Разнасяме се и плаче почти, докато дойде време за следващото ядене.

# 140
Vessy, предлагаш ли му гърда на всяко мрън? И даваш ли му от втората, като свърши да яде от първата?

Ако си притеснена можеш да пишеш в темата за бързи въпроси за кърмене или директно на LittleCactus, която отговаря там и е доброволец консултант по кърмене Simple Smile РоЗи същи може да даде съвет.

Иначе моят ако не иска да спи и е неспокоен, му предлагам да хапне. Като се наяде, заспива в ръцете ми и сам пуска зърното.

# 141
  • Варна
Мерси, Цвети и Дели, плийз, пишете като пуснат, че не им следя много офертите и брошурата. Hug

# 142
  • София
Лили, виж
https://www.lcw.com/bg-BG/p/breastfeeding-featured-cotton-matern … -top-0W9705Z8-CVL
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0534164033.html

Мерси, Цвети и Дели, плийз, пишете като пуснат, че не им следя много офертите и брошурата. Hug

# 143
Сладолед, благодаря, ще поразпитам. И аз предлагам всички гърди, които имам, но не винаги му стига през деня, през час иска още. Не знам просто, изкушавам се да му бутна шишето защото и нищо не изцеждам след него. Това е тези дни де, преди си спеше.

# 144
Веси цеденето не е фактор, аз в началото цедях по около 60-100мл след него. По едно време спря да излиза каквото и да е. Сега отново мога да изцедя толкова, но рядко го правя, само ако има мн напрежение. Смених и помпата аз

# 145
И аз имах няколко дни, в които той плачеше през час, че е гладен и се чудих дали му стига. Потърсих в Гугъл, там пишеше, че може да е скок в растежа и е нормално. Въоръжих се с търпение, храна и вода, и му давах да суче колкото иска (към 7-8 часа на ден). Само кърмех, ядях и спях няколко дни, ама след това предполагам че кърмата ми се увеличи, защото той пак почна да иска на 2-3 часа да яде и добре качва. А и нова екстра получих - оттогава нося подплънки, защото като го чуя да плаче и тръгва да ми тече кърма. Joy

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 12:02 от Сладолед 💙

# 146
Момичета, колко време продължи при вас изчистването /лохии/ след раждането?
Днес ми е 40ти ден още имам. До колко е нормално някой знае ли?

Мойте бяха около 25 дни , но днес бях на контролен оказа се , че имам задържани лохии , опитаха се да ги дренират, но не стана . Седга след 2 седмици пак на преглед и ако са още там ще го мисли доктора Sad
Как ги дренират може ли малко по-подробно. Може и на лично. Благодаря

# 147
Имам болки в корема по точно в увисналата част над разреза при натиск е твърдо и болезнено. Немога да кажа че много ме боли, но определено се чувства болка, а с първото секцио на 10 ден вече нямах никакви оплаквания и сега малко се притеснявам. Дали има някой с подобни болки 22 дена от раждането.
Гинеколожката ми е контактна с ковид пациент и ме посъветва при друг да ходя за преглед.
За дренирането на лохии и мен ме интересува, не че съм сигурна дали е нещо такова де.

# 148
Момичета, интересувам се понеже си правя лично сравнение.
Вашите мъже по колко време прекарват с детето, интересуват ли се и колко,дори и да са на работа.
И аз така малката я оставих на мама първите дни за по час да свърша разни подобни неща.

Таткото помага при къпането 10 мин. И ако нещо мрънка а трябва да ида до WC или да се изкъпя. Понякога да седна да ям. Имахме ужасна седмица-нонстоп рев и я държах на ръце по 6 часа. Е не беше никак полезен с нищо. Вдигна ми нервите на макс. Някакси келеш ми е още. Не е като нас да се жертва за бебето. Леко егоист го раздава

# 149
Сега влезам и виждам , че питате за дренирането . Ами вагинално с катетър /такъв с който правят трансферите при ин витро/ дълъг и много тъничък маркуч , който трябваше да мине през шийката и със спринцовка да ги издърпа . Е да ама аз вече два пъти бях със серклаж Етко и шийката беше слепена и катетъра не успя да влезне , налага се под упойка да я отвори . Иначе процедурата е за минутка и абсолютно безболезнена

Общи условия

Активация на акаунт