НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 781
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
# 121
И аз искам да знам до кога текат тези гърди. Имах едно пътуване преди няколко дни(за първи път оставих бебето тогава🤧), ееее казвам ви то не беше цедене в колата, по паркинги и където сваря. Хвърлих няколко шишета.
А относно оставянето, момичета, аз нямах следродилна депресия и все се чудех какво е това. Но когато тръгнах на това пътуване, разбрах! Цял ден ревах колко лоша майка съм, че съм си оставила детето и как съм предпочела да изляза. Не можех да спра сълзите си, направо изпаднах в дупка. Мъжът ми не можеше да ме успокои, копнеех да се прибера И само му повтарях ,, направих най-голямата грешка в живота си... "А всичко беше в рамките на 1 ден. Тръгнахме рано сутринта и се върнахме вечерта.
Та така изкарах моята следродилна депресия. 🙄

# 122
Рейнбоу, аз ревах, когато ми се наложи да я оставя за първи път. Беше за час! По улицата плачех 😆
Не е следродилна депресия, спокойно. Нормално е да сме емоционални в първите такива моменти. Сега чакам ММ да си дойде от работа, за да напазарувам уж нещо. Не се чувствам зле от факта, че искам малко да ми отпочине главата, което в никакъв случай не ме прави лоша майка.

# 123
  • София
Аз да кажа, че съм доволна от потниците за кърмене, държат подплънките добре. И че след многократно пране тоя мазньоч Лансинох от памука се изпира 😂

# 124
Не, никоя от нас не е лоша майка. Родителите и те са хора със своите нужди. В първите дни и седмици бебета са много по-зависими от нас, но с времето всяка една от нас ще разбере, че да се отдели от детето си за накой час дори ще й подейства ползотворно.
Аз се отделих за първи път от баткото за повече от някой час едва сега, когато отидох да раждам. Остана при майка тези 5 дни. Мислех, че ще плаче за мен, а се оказа, че човека изобщо не се е сетил. 😃 Децата общо взето се сещат за този, който е около тях явно.

# 125
Да аз също съм много доволна от потниците и сутиените също, въпреки че или се отпусна или да ми спаднали гърдите, защото малко ми бягат вече от чашките.
Леле аз трябва да съм най-лошата майка, оставих малкия на майка ми за няколко часа още деня като ни изписаха и с ММ ходихме да купим разни неща. След това ходих за болнични, акта за раждане, социалните.... Около седмица все някъде имаше за ходене, но аз го направих и умишлено докато е малък и само спи. Прибирах се да кърмя и пак излизах. Плюс че сме в ново жилище и домакински неща имаше доста да се пазарува, Абе лудница 😂 не съм ревала, но нямах търпение да се прибера да го гушна. Обаче миналата седмица дойдоха за уикенда родителите на ММ да го видят, е вече тогава едва се вредих до него и само чаках часа за кърмене 😂😂 малко поудължавах времето за да си го нагушкам 😂 Луда работа

# 126
Момичета, интересувам се понеже си правя лично сравнение.
Вашите мъже по колко време прекарват с детето, интересуват ли се и колко,дори и да са на работа.

# 127
Не съм засичала колко време прекарва с децато, но не е малко. Основно съм го оставила да се занимава с баткото. Щом малката плаче, я разнася на ръце. Той работи дистанционно. Ползваме и помощ от баби. Иначе не знам как би било с две малки деца.

# 128
На кой ден заздравяха пъпчетата при вас? Днес видях кръвенист секрет , а преди уж беше почнало да заздравява

# 129
Моя мъж щом се прибере от работа поема каката или прави вечеря . Когато плаче бебето го гушка и успокоява . Вечер е моетп врвме , да се изкъпя , да се наям като хората и да си почина малко

# 130
  • София
На нас пъпа ни падна на 5ти ден, обаче много време заздравяваше, може би 10 дни. И тъкмо решихме, че е готово и пак прокърви. Та може би 15-16 дни.

ММ е хоум офис и много ми помага. Той сменя 9 от 10 памперса и му мие гъзето. Друса го и в работно време, когато аз не мога да го утеша повече от час-два. От както ни изписаха от болницата, той поема и половината нощни смени, за да поспя и аз. До преди това аз се занимавах от 20:00 до 08:00 и само съм го будила, ако видех зор. Ама грохнах и той вече спи с малкото в другата стая, защото аз не мога да спя в бебето. Ако изсумти или изгрухти насън, веднага скачам с разтуптяно сърце, което не е идейни с моето кръвно.
Единствено ММ не ми помага като ревна. Или ме иронизира, или ми се кара, или ме гони да се махам Cry аз пък точно тогава имам нужда от малко любов ...

# 131
  • Тук... някъде
И при нас таткото като се върне от работа поема бебка- разнася,смена памперс и къпе, аз кърмя и приспивам. Понякога той остава да спи при нея и само ме буди за кърменето.

# 132
При нас тати е хоум офис и започнах да му го оставям повече през деня. чаках да се сети ама ц. Тази седмица си открадвах по 1-2 часа на ден само за мен. Естествено бебо спеше. Днес прояви самоинициатива и го приспа следобяд ( ама и той спа), а аз сготвих. Поне започна да не ми мрънка за разни неща. Къпем го двамата, по скоро аз, а той ми помага с водата. Един път го оставих сам, после каза, че го е страх да го къпе сам. Памперси сменя ама със зор. Когато вече не издържа му го оставям или когато се къпя.

# 133
При нас баща им много помага. От 9 до 3 ги гледа абсолютно сам и се справя. Но той не работи в България и сега е два месеца тук. След нова година обаче ще замине и ще се местим при едната баба. Честно казано на мен ми е малко зор като съм сама с двамата.

# 134
С две малки деца със сигурност е зор. На мен с баткото ми е много повече зор, защото е много палав. Не може и за секунда да го остави човек без надзор. Отделно от това мрънка за всичко, първата му работа щом отвори очи е да каже НЕ и така е докато заспи.
Струва ми се, че баща му го глези.
С малко бебе е далеч по-лесно. Нуждите и желанията му са толкова обикновени и лесни за задоволяване. 😉

Общи условия

Активация на акаунт