НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 847
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Ходихте ли на преглед след раждането? Моят е днес. Дано бебето да не ореве блока, уж съм оставила мляко.
Моля да ми препоръчате спален чувал за бебе. Мисля да поръчам някакъв, че сега го завивам с одеалца, но то тепърва ще се върти все повече. Чудя се с ръкави ли, без ръкави ли...

# 211
Веси, къде живеете, че температурата е 15 градуса по това време на годината? При нас е не повече от 5 градуса в съчетание с мъгла. Ние сме покрой Дунава. Дано скоро има ден със слънце. Днес мисля аз да изляза малко.
Ние сме в София, Банкя, тук е малко като планина -откакъонсе роди мъника имаше няколко ясни и слънчеви дни с високи температури в средата на деня 10-15 градуса. Иначе сутрин и вечер е студ.

# 212
Ходихте ли на преглед след раждането? Моят е днес. Дано бебето да не ореве блока, уж съм оставила мляко.
Моля да ми препоръчате спален чувал за бебе. Мисля да поръчам някакъв, че сега го завивам с одеалца, но то тепърва ще се върти все повече. Чудя се с ръкави ли, без ръкави ли...

Аз си купих чувалче от Ейнджъл бейби, нооооо 😀 нали е бебе, докато го сложа вътре, вече е надал вой. Та реших да го оставя за по-натам. Доста си заслужава според мен, тъй като чувалчето е 0-6 месеца и е добро качество.

Аз вчера изкарах Филип навън за първи път за около 40 минути - единствената разлика в облеклото е, че имаше боди под гащеризона, отгоре с космонавт и одеалце. Навън беше ясно и 7 градуса. И нослето, и ръчичките, и бузките му бяха топли, та явно беше добре облечен. Педиатърката каза, че и в -2 мога да го изкарвам, стига да няма вятър и мъгла и мисля да ѝ се доверя. 

Някой беше питал за пъпчето - падна на около 10-тия ден, след това продължих да го обработвам със 70 градусов спирт, докато се изчисти съвсем.

Моето говедце почна да се заглежда вече, та се чудя какво да взема, което да го стимулира, предвид че все още виждат по-скоро бяло и черно. Някакви идеи?

# 213
Fifiana, аз днес бях на преглед.
Гледаме на ехограф и ми пусна направление да пусна изследвания на кръв и урина.
На прегледа всичко изглежда нормално с матка и яйчници. Каза, че въпреки, че не кърмя е добре да помпам или да слагам малкия на гърда, заради матката.
Първи цикъл се очаквало около 30 дни след спиране на кърмене/помпене.
Колко обилен ще е никой не можело да каже.

# 214
  • София
Мизи, потърси "точната книжка", има за 0-3м, после за 3-6. Ние имаме и шумкащи играчки с черно-бял гръб.

На нас същото са ни казвали - в дъжд и студ може разходка, в мъгла и вятър - не.

Чувалче почнахме да ползваме като станаха на 2-3 месеца. Малката по-дълго я повивахме заради коликите. Нашите са без ръкав, само нощно време им обръщам ръкавчетата да не студенеят юмручетата.

# 215
С първото дете ползвах чувал на марката Рач с ръкави. Най-малкият им размер е 70 см. дължина на чувала. Ще може да се ползва, докато стане топло времето. Аз баткото го завивах с тего от 3 до 8 месец. Цената е малко по-висока, но като качество си заслужава - 54-57 лв.
Има и по-евтини варианти около 30 лв. без ръкави.
Аз съм ползвала и с ръкави и без.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 10:43 от Helinor17

# 216
Вчера малкият стана на 2 седмици. Вчера успях да изляза за 30 минути, макар и сама. То било много хубаво бре.
Като се прибрах, след кърмене успях и да изкарам малкият да поспи на терасата.
Надявам се тези дни да сколасам да изляза с него. С количка а него ме е страх малко, заради улични кучета (ех, столица...), та и таткото ще искам с мен да пробваме маршрути.

Моля, дайте препоръки как/къде да се кърми навън зимата. И специален термос за кърма/АМ ли трябва, защото моите термоси не виждам как ще стерилизирам? Ясно е, че заведения не са опция, заради пандемията.

И още един въпрос. Полага се преглед в рамките на 40 дни след раждането - кога е най-добре да си запиша час?

Ситуацията с пъпчето при нас е точно, както Misery го е описала. Падна наскоро, но продължавам да обработвам с 90-градусов спирт, но само защото се оказа, че нямам 70-градусов (иначе такъв щях да ползвам след падането).

# 217
  • София
Аниния, можеш да притопляш изцедена кърма на водна баня. Трябва ти термос и по-голяма чаша, която да побира шишето.

Аз на преглед ходих в края на тези 40 дни.

Успех с излизането. Хубаво е да си изтренираш маршрути. Лично за мен проблем са тротоарите, паркираните коли и натовареността на улиците, по които минавам.

# 218
Аз чувалчета имам 2 подарък, едното е супер непрактично ( ципа започва от вратлето и не му става на моя шишко) и не го ползвам. И двете са без ръкави, аз без това завивам само до пъпа. Започнах да го слагам в по-голямото, че много рита и се отвива.

Аз моя преглед го направих на 38ми ден от раждането.

За играчки и аз не знам какво да вземем, всичко е 6+. Сега за Коледа ще получим от майка ми кучето от Фишер прайс дано се заглежда и заслушвам. Аз съм взела нещо като сортер за фината моторика, но още доста ще почакаме за нея. Имам тракащи и шумкащи, но не им обръща много внимание. На гимнастиката седи малко, интересно му е за 5 мин, после плаче да го взема.

През деня аз го оставям в кошчето за кола понякога да гледа коледните лампички и елхата 😂😂 много му е интересно, както и климатика 😂😂 не си взех шезлонг, въпреки че искаха да ми подаряват, сега се чудя дали не сбърках, ама то детето върви голямо и вече се чудя има ли смисъл да търся.

Някой беше питал кога са скоковете в растежа, пускам един линк -
httpss://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 18:30 от Cve7i

# 219
# 220
  • Варна
Момичета, вечер сменяте ли памперса на бебчето като се разбуди?
Чувам, че някои не ги сменят, за да не се събужда напълно, а само да хапне и да заспи веднага пак. Но на мен сякаш ми е съвестно да кара цяла нощ с един памперс и всеки път го сменям. Thinking

Иначе да се похваля, вчера бяхме на преглед. Малкия е на 48 дни и вече е 59,5 см / 5300 гр. Роди се 51 см / 3350гр. Расте като гъба Grinning Лекарката е доволна и каза, че се справяме добре. Аз се притеснявам да не стане шоши, че вече има гривнички.. Grinning Но каквото такова, нямам намерение да бъде на диета.

# 221
  • София
При нас напоследък след наяждане бебето започва в продължение на няколко минути след това да връща храна. Според лекаря не е преяждане (хич не е наддала много), а рефлукс и смени млякото с лечебно такова. Лошото е, че и с него сега е така. Ако продължава така, иска да ни праща на гастроентеролог. Някой тук има ли подобен проблем, да сподели как процедирате Sad

# 222
  • София
Евелинка, пробвайте хранене с почивка за оригване. Колко връща? Ако е малко, това е храната в хранопровода и не е рефлукс.

Лили, нощем ако се будят на 3ч мога да пропусна смяна на памперс, но моите вече се будят на 5-6ч, памперса протича за толкова дълго време, затова преобувам. Ако памперса не е пълен, попива и не държи Мокро.

# 223
А на някой случвало ли му се е следното - бебето започва да яде видимо с апетит, обаче извъднъж се свива, почервенява и започва да плаче, после пак връща към хранене, после пак напъване и свиване и така, докато не се разреве окончателно и се откаже от храненето. Днес цял ден сме така, чак сега си изяде пълната доза. Утре сме на преглед и ще питам, но ако някой има опит, ще ми е от полза. Доколкото четох, май са колики.

Другото, което исках да ви питам, може да е объсждано вече, но все пак - моля дайте препоръки за бебефон? Нещо бюджетно и удобно за употреба ... Же го ползвам в дом, в който няма Wifi.

# 224
Здравейте! Честити бебета!  Момичета останаха ви капки за колики на Colief. На моето дете много му помагаха. Ако имате интерес моля да ви пишете на лично. Цената, на която ще  ги дам е символична 12.00 лева. Може лично предаване за гр. София. Пишете ми лично съобщение при интерес. 7мл. Е опаковката не са отваряни. Срок ноемри 2021г.

Общи условия

Активация на акаунт