НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 839
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ухх виждам, че пак се обсъжда кърменето, та да споделя поредния си проблем. Направо ми писна, тъкмо се реши едно и почне друго 😵
Минахме изцяло на кърмене преди няколко дни, като изключим, че първите 2 минути от захапването болката е много силна и че кърменето продължава цяла вечност, всичко друго беше точно до преди 2 дни. Тогава изведнъж болката в едната гърда се засили и започна да ме боли вътрешно гърдата дори когато не кърмех. В един момент стана непоносима болката, дори не можех да доближа детето до гърдата. Чух се и с мамолог, започнах компреси, масажи и цедене и след няма и 24 часа само на цедене болката спря, върнах детето и първия път всичко беше ок, но от второто слагане болката започна да се връща. Сега редувам цедене и кърмене, но след цеденето болката я няма, а след кърмене я има, не мога да разбера какъв е проблемът и как изобщо ще я карам така. В същото време, когато цедя излиза много малко - по 20-30-макс 40мл от гърда, което няма как да стига на малката и ще трябва всеки момент да минем и на дохранване с АМ. Консултантака по кърмене нищо не можа да ми каже относно тази болка. Мамолога предположи, че е запушен канал, но пък защо ме боли само по време и след кърмене.. Отчайвам се вече  от непрестанните проблеми покрай кърменето 😤

# 196
Тези от вас, на които конците не са паднали - как поддържате областта долу "окосена"? Не съм с лазерна епилация и се чудя какво да правя.
Аз не смеех да се пипна. Един път след болницата се минах тук там със самобръсначката. Мама си се прибра и покрай малката имах време само за бърз душ. Снощи си позволих екстрата да се избръсна и то пак не много идеално, че още ми е леко чувствително около епизиотомията. Толкова космата никога не съм била. За секс изобщо още не мисля, така, че ще се по търпи още малко.

# 197
Единственото ми желание в момента е да се наспя. Ужасно е!

# 198
Момичета,  днес ни предстои първа разходка с количката навън. Как обличате вашите бебета в това време? Много се чудя какво да облека и колко да е завита🤪

# 199
Имам въпрос относно пъпчетата. Като падна пъпчето, слагахте ли му нещо след това. От едно място ми казват да не слагам нищо, от друго спирт 70%. Нашето падна на 4.12 и понякога има леко зацапано на памперса, но не изглежда възпалено просто все още засъхва според мен.

# 200
  • Тук... някъде
Пъпчето го почиствам на всяка смяна на памперса с марля,напоена със спирт 90% и пръскам с Цикабио на Биодерма. Вече ми изглежда заздравяло, но ще продължа още няколко дни.

# 201
Имам въпрос относно пъпчетата. Като падна пъпчето, слагахте ли му нещо след това. От едно място ми казват да не слагам нищо, от друго спирт 70%. Нашето падна на 4.12 и понякога има леко зацапано на памперса, но не изглежда възпалено просто все още засъхва според мен.
Трябва да се почиства, докато се изчисти. Поне по 2 пъти на ден. Все пак е било рана, нормално е да се поддържа всекидневно.

# 202
Аз само със спирт на всяка смяна на памперса и продължих няколко дни след като падна.
Деси аз малкия го обличам с дрешките в нас (боди с къс ръкав и дрешки) + яке или нещо плюшено завивам го с одеалце и слагам или 2ри чорапки или едни плюшени имам като лапи. Днес излязохме както си е в нас и с порт бебе. Много не го навличам, че да не го изнежвам. Миналата седмица ми се наложи да изляза сутринта и го облякох с ватирано костюмче. Шапка днес му сложих за пръв път, но той не ги търпи и все му падат. Всеки сам си решава де, аз съм много зиморничава и не искам и той да е

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 20:13 от Cve7i

# 203
  • София
Моите вкъщи са по гащеризони. Навън ги пъхям както са така в космонавта.

# 204
Аз гледам постепенно да го разголвам,тъй като ми остана травма, че съм го простудила първите дни, като се прибрахме. Няма да забравя лекарката, като дойде и как извика,, ауууу, че хладно тука, детето ще измръзне, увеличи градусите! "Можете да си представите как се почувствах тогава. Тя дойде на 3я ден. И затова реших малко по малко да намалявам градусите и облеклото. В началото го обличах по-дебело - това си е моя логика, че колкото са по-малки, толкова повече се нуждаят от топличко усещане. 🤷‍♀️

Та вкъщи е с боди с къс/дълъг ръкав и ромпър или ританки и блуза.Като спи, му премятам една Пеленка през кръста и слагам 2 чифта чорапи, че краката му често са студени. Навън, както си е вкъщи + космонавт или дебело яке + шапка, която все се изхлузва, но пък космонавтът е с качулка. ✌️

# 205
  • София
Вкъщи мойте девойки са по боди с къс/дълъг ръкав + гащеризонче. Като спят мятам отгоре одеалце или нощем в спален чувал. През деня като напече и стане по-топло махам гащеризона и слагам панталонки с чорапи. Навън върху гащеризончето слагам термочопапи и шапка и вътре в дебелото чувалче. Докато беше топло - само в мечка.
У дома е около 22-23 градуса, като напече става до 25. Следвам правилото детето да е с дрешка повече от мен като спи и дрешка по-малко от мен, като играе или правим гимнастика.

# 206
Дели, у вас като напече и става 25 градуса, а при нас, откакто съм родила не е имало ден, в който за минута да се покаже слънце. 🙁Само облаци, дъжд и мъгла. За сметка на това мъжът ми все надува отоплението. Обличам бебето с боди с къс ръкав, отгоре гащеризон може и плюшен. Навън не сме излизали още за съжаление. Както споменах, не е имало подходящ ден от раждането до момента.  Когато времето позволява, ще бъде облечена с космонавт и в порт или термочувалче. Засега я оставям по наколко минути на отворен прозорец.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 03:44 от Helinor17

# 207
  • София
Ееее Хели, има време. Мойте все пак са недоносени и вече са на 3 месеца и половина. Макар че коригираната им възраст спрямо термина е месец и половина.

Първите две седмици след изписването и ние си стояхме само вкъщи, че бяха по една шепа бебе. Първите дни даже спяха с памучни шапки, повити в по едно одеало и отгоре по един вълнен шал за второ одеалце. Ама вашите бебета са големи и на термин и такива похвати не са необходими.

Бях викнала една акушерка да ми покаже къпане, повиване, и тя каза - бебетата ще живеят с вас, така че ще свикват с температурата, при която вие живеете. Ако са му студени краченцата, значи му е студено, ако се зачерви и изпоти, значи му е топло. Това е.

# 208
И аз се чудя как да го обличам за навън. Засега го изкарваме на терасата за няколко минути и май го обличам прекалено. Вкъщи е с плюшен гащеризон и боди през деня, за излизане на ок. 15 градуса слагам отгоре памучна плетена жилетка с подплата и качулка, терлици, ръкавичка памучни, памучна шапка и увивам с дебело Одеалце като палачинка. Вчера шапката беше по плътна и главата му беше червена

# 209
Веси, къде живеете, че температурата е 15 градуса по това време на годината? При нас е не повече от 5 градуса в съчетание с мъгла. Ние сме покрой Дунава. Дано скоро има ден със слънце. Днес мисля аз да изляза малко.

Общи условия

Активация на акаунт