НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 844
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Честити бебета!  Момичета останаха ви капки за колики на Colief. На моето дете много му помагаха. Ако имате интерес моля да ви пишете на лично. Цената, на която ще  ги дам е символична 12.00 лева. Може лично предаване за гр. София. Пишете ми лично съобщение при интерес. 7мл. Е опаковката не са отваряни. Срок ноемри 2021г.

# 226
  • София
Евелинка, пробвайте хранене с почивка за оригване. Колко връща? Ако е малко, това е храната в хранопровода и не е рефлукс.

Лили, нощем ако се будят на 3ч мога да пропусна смяна на памперс, но моите вече се будят на 5-6ч, памперса протича за толкова дълго време, затова преобувам. Ако памперса не е пълен, попива и не държи Мокро.

Ами различно, понякога малко, друг път повече и не всеки път. На смесено хранене сме и сега ще следя колко често и дали само след АМ или и след кърмене става така

# 227
А на някой случвало ли му се е следното - бебето започва да яде видимо с апетит, обаче извъднъж се свива, почервенява и започва да плаче, после пак връща към хранене, после пак напъване и свиване и така, докато не се разреве окончателно и се откаже от храненето. Днес цял ден сме така, чак сега си изяде пълната доза. Утре сме на преглед и ще питам, но ако някой има опит, ще ми е от полза. Доколкото четох, май са колики.

Другото, което исках да ви питам, може да е объсждано вече, но все пак - моля дайте препоръки за бебефон? Нещо бюджетно и удобно за употреба ... Же го ползвам в дом, в който няма Wifi.

Райтче, абсолютно същото е и при нас. Уж е много гладен, а като започне, се свива, почервенява и реве. Като го взема и търси гърдата като прегладняло кученце. И аз мисля, че са колики, спазми.

Бебефон си купих точно днес. На kika boo взех от борсата за 52лв. На първо четене съм доволна.

# 228
Ако не е наакан аз не сменям памперс вечер - напр в 12ч ако е яденето, чак в 6ч. Пропускам това в 3-4ч той милия заспива, а и аз две не виждам. Поглеждам го лекичко дали е много пълен и преценявам на момента.

Как обличате децата ако излизате със слинг?

# 229
  • София
Мисиз, това го прави малката като не се е изакала и като я боли коремчето. Веднъж на 2 дни поне. Правя масажче, разтривам, напъваме заедно.

А на някой случвало ли му се е следното - бебето започва да яде видимо с апетит, обаче извъднъж се свива, почервенява и започва да плаче, после пак връща към хранене, после пак напъване и свиване и така, докато не се разреве окончателно и се откаже от храненето. Днес цял ден сме така, чак сега си изяде пълната доза. Утре сме на преглед и ще питам, но ако някой има опит, ще ми е от полза. Доколкото четох, май са колики.

# 230
Рози, гърбът ми е здрав, както преди бременността Heart
В лекциите Елена Василева все показва, че кърмачката трябва да е с изправен гръб и облегната, да ѝ е удобно. Аз все не мога да се нагодя да се облегна, та си кърмя седнала с изправен гръб, но нямам никакъв проблем. Преди бременността така си и бях свикнала дори пред компютъра без да се облягам. Не усещам напрежение.
Според мен, болките в гърба се дължаха на растящия корем. Болките отшумяха някъде октомври (8 месец), като и коремът спря да нараства тогава. По същото време спря да ме боли и отпред коремът високо горе, точно под гърдите (особено при накланяне напред). Така че съвсем го отдавам на растящия тогава корем.
Затова за мен последните два месеца от бременността бяха най-леките (пак бяха гадни, но не може да става сравнение с предходните месеци).

Сега очаквам и краката (тазобедрени връзки) да ми се възстановят - от бременността, не от раждането. Но усещам колко бързо се оправям. Първата седмица много се разстроих вкъщи, защото не очаквах, че болките така интензивно продължават след раждане, очаквах да е панацея, а то гърди, прибираща се матка, трудно вдигащи крака (това наследство от бременността), втрисане и температура. Сега, след втората седмица вкъщи, поотшумяха тези неща
Та разходката вчера ми показа, че мога много вече. А и вкъщи в хола бебето лежи на матрак на пода - успявам да го сложа и вдигна от него. Вдигането ми е много трудно, така че моля мъжът ми да го прави, но веднъж дневно мога да се прежаля.
Та така, да си се похваля Simple Smile

Относно смяната на памперса нощем - ние винаги го сменяме и мием дупе. За мен нощно време е между 0:00 и 7:00. Само ако е напръцкан памперса, почистваме с кърпички без миене на мивка. Да, разсънва се, но после предлагам другата гърда, суче и заспива. Понякога суче дълго сякаш не е ял, тоест отнема много време, но не искам да рискувам да се подсече.

# 231
Момичета, пак съм аз с моите проблеми. Моята кифла постоянно иска да суче. Като кажа постоянно, може би 7-8-9 часа на ден отиват в сукане. Започнала съм от 22:30 да я приспивам, в момента е 2:00ч и тя още иска да суче. Разбира се с малки прекъсвания, опити да я сложим в кошарата, опити да я сложа до мен в леглото. Просто отказва тотално да спи вечер и най-рано заспива в 3ч дори и да започна да я приспивам в 21ч. Видимо се движи добре, наддава и пораства, памперсите са пълни, с нормален цвят ако. Вече изнемогвам и гърдите ме болят, просто защото тя не слиза от тях, а иначе засуква добре, не е проблема че не суче по правилния начин. Дали на какво се дължи?

# 232
Мария, без да съм експерт ми звучи, че всичко правилно правиш. Съвет не мога да дам, но мога да споделя скромен опит с двуседмично бебе. След една такава вечеро-нощ, не издържах и склоних да дадем АМ. Малкият лакомо изяде порция и заспа кротко. Давам АМ не всеки ден и само в краен случай, и след като ми е настимулирал гърдите да произвеждат повече мляко. Малкият също засега все успешно пълни памперси и наддава добре.
Успех!

# 233
Мария, същото нещо е при мен тези дни, ние сме последната седмица на първия месец. Трета и четвърта седмица са период на бурен растеж, мисля че това са тези кърмаческа кризи, за които говорят в клипчетата. Оставям го да цока дори и на празна гърда и вече съвсем като се изнервим двамата давам шише - както прави. Аниня. Не знам дали е правилно

# 234
Evelinka, моят често връща, помага след ядене да го оригна хубаво (понякога по няколко пъти), носене изправен на рамо 20-30мин, и внимавам да не го прегъвам в коремчето. Колко е наддала твоята?

Mariya, и при нас имаше няколко дни, в които сучеше по 7 часа на ден, болеше ме само ако лошо е захапал. В тези моменти, когато е изсукал повечето, помагаше ми да приложа лек натиск с ръка върху гърдата там където усещам, че все още има мляко. Чела съм и че смяна на позата помага на бебето да изсуче всичко.

Мисис, и ние сме така, не съм сигурна какво е, може би колики? Докато суче го галя с палец по коремчето в посока на часовника, оригвам го, на гладно правя някакви гимнастики за изкарване на газове, които намерих в ютуб.

За памперсите аз сменям преди всяко ядене. Някои казват, че трябва след ядене да се върши тази работа, ама при нас това е абсурд - разбутам ли го като е с пълно коремче започва да връща мляко.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 04:24 от Сладолед 💙

# 235
  • София
Преобувам винаги преди ядене. След ядене сменям само ако някоя се наака по време на ядене толкова жестоко, че да прелее 😂

# 236
Благодаря на всички за отговорите. Най-вероятно се дължи точно на скок в растежа, ние сме точно в 3та седмица. Единственото лошо е, че тя не иска да спи никъде другаде освен в хола на дивана, но това ще си дойде с режима щом започна да ѝ изграждам някакъв.
Относно смяната на памперсите. И ние винаги преди хапване сменяме, иначе много се разсънва и никакъв шанс да я приспим.
И също това с дърпането от гърдата: и моята почна от няколко дни да се дърпа, дърпайки и зърното ми, гърчи се и ужасно боли. Не знам на какво се дължи, все си мисля че може да е, защото кърмата ми тече доста по-лесно вече и ѝ идва доста бърз потока и не сварва да преглъща, като съдя по преглъщането и дишането ѝ. А още докато махна сутиена и започва едно течене...

# 237
И при нас е така. В началото му давам гърда,суче 5 мин и се почва голямата въртене,реве и тн. После не иска да засуче от гърдата,от рев става целия червен и аз принуждавам да му давам кърмата в шишенце :/ . Мъча го,но той не иска да засуче и това е. Не че не може да суче,Просто го мързи. И аз така се принуждавам все да се цедя и да го храня от шишенцето. Чудя се до кога ли ще продължи. Не ми се мисли за напред какво ще е. Не може на пролетт да ходя с помпата е с малкия и да търся място къде да включа помпата за да се изцедя . Гърдите ми стана целите в страни от това цедене. След няколко дни ставаме на 40дни. Гърдите ми пак станаха малки, но пълни с кърма. Махнала съм на помпата месото от вакума за да мога да се цедя, иначе не ме хваща помпата и нищо не изцежда. Не знам как да го накарам да суче от мен. Правилно си засуква, но след 5мин сукане губи интерес към гърдата и почва да се ядосва и да се гърчи.
Относно памперсите ги сменям по време на всяко ядене. Храня го малко и го сменям, защото ако го сменя след хранене не събужда и после трудна работа да го преспя. Когато бодърства се случва за 2ч 4 памперса да сменя. Много бързо и качествено ги пълни.

Другото, което исках да ви питам, може да е объсждано вече, но все пак - моля дайте препоръки за бебефон? Нещо бюджетно и удобно за употреба ... Же го ползвам в дом, в който няма Wifi.

# 238
  • София
Evelinka, моят често връща, помага след ядене да го оригна хубаво (понякога по няколко пъти), носене изправен на рамо 20-30мин, и внимавам да не го прегъвам в коремчето. Колко е наддала твоята?

Mariya, и при нас имаше няколко дни, в които сучеше по 7 часа на ден, болеше ме само ако лошо е захапал. В тези моменти, когато е изсукал повечето, помагаше ми да приложа лек натиск с ръка върху гърдата там където усещам, че все още има мляко. Чела съм и че смяна на позата помага на бебето да изсуче всичко.

Мисис, и ние сме така, не съм сигурна какво е, може би колики? Докато суче го галя с палец по коремчето в посока на часовника, оригвам го, на гладно правя някакви гимнастики за изкарване на газове, които намерих в ютуб.

За памперсите аз сменям преди всяко ядене. Някои казват, че трябва след ядене да се върши тази работа, ама при нас това е абсурд - разбутам ли го като е с пълно коремче започва да връща мляко.

За 45дни 1.1кг, като от него 300 грама само бяха за първите 20дни, след което добавихме АМ...

# 239
  • Варна
Хора, как се справяте със споровете/караници пред бебето? Cry
С ММ още отначало бяхме категорични, че макар да спорим и да се караме много рядко, не искаме да се случва пред детето. Откакто се е родил (59 дни) на 2 пъти се скарахме и единия път кърмех, а втория (снощи) - малкия спеше в мен... Ама то просто няма как да отидем в другата стая и да оставим бебето. Аз се опитвам на супер нисък тон, ама то пак си е спор и си личи напрежението. Много ми е съвестно .. не се обиждаме или нещо такова, ама хвърчат обвинения понякога и ми е грозно да се случва пред малкото спящо красиво бебче.

Общи условия

Активация на акаунт