НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 28 426
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте мами, аз съм с декемврийско чадо, но следя и вашите теми. Исках да питам и тук дали някой се е сблъсквал с бебешко акне..  Малкия се роди на 11.12. Със секцио и термин 03.12. Поседяхме си в болницата 7дни заради црп и антибиотици, но от около 3/4 дни малкия е с пъпки по бузите с връхчета. От днес са и по челото.. Много са и се притеснявам, че ги разнася като се пипа по лицето Sad Педиатърката каза с малко клечка за уши и спирт само връхчетата, но не ми се нрави много, та ако някой се е сблъсквал, как третирахте и колко време се застоя при вас?
Не знам дали са същите, но и бебо имаше доста упорити пъпки, които забелязохме, че се увеличават от топло. Мазахме с какво ли не, калций пихме и двамата. И един ден спрях климатика в хола и го замених с конвектор, защото забелязохме, че в спалнята, където се спи на конвектор, няма пъпки и стана чудо. Значително намаляха и един ден изчезнаха сами, но пак се изприщва от силен рев и топло. Та не знам какво да те посъветвам, освен да опитваш различни неща и да го следиш. ✌️

# 376
И бебка беше с мноого пъпчици , първо няколко по едната бузка , после другата накрая челото  , че чак и по ушичките . С тампон за грим само с мицеларна бебешка водичка и с колд крем на Мустела я мажех вечер след баня и сутрин каъо стане . Не знам дали от това , но просто след 2 седмици си изчезнаха .
(Бяха с бяло връхче )

# 377
  • Варна
Хора, дневния сън ни е голям проблем. Малкото може да спи 2 часа, но се събужда на всеки 15 мин да си търси стимулацията (биба, друскане, люшкане, шъшкане) и пак заспива, но ако ги няма тези неща, се буди окончателно. Не знам какво да го правим, май ще се свързвам скоро с консултант по сън. Да го оставя сам да заспи е абсурд - супер е енергичен и рита с крака и маха с ръце до откат (чак му се клати кошарата), а като се умори директно започва да плаче.

И въпрос... Вашите бебоци потят ли се вечер? Нашия през деня е ОК, държим го само по памперс и тънка пижамка (т.е. не е плюшена) на 22 градуса. Вечер лягаме в друга стая на 21 градуса и както е с пижамката го завивам до кръста, но като стана да го кърмя, гърба му е мокър от пот. Ако спи настрани - страната, на която е спал е мокра, а другата е хладна. Чудя се вече да не би протектора на матрака да го запарва? Thinking Ако намалим градусите или не го завивам пък е студен, но пак потен отдолу. Не знам какво се случва.. Neutral Face

И последно - една смешка с баща му - не знам вашите татковци как успокояват бебчето, но нашия е решил, че като му свири с уста и то ще се успокои. Joy То естествено въобще не се успокоява, кой би искал да му свирят на главата. Joy Понякога почва да му пее "Шуми Марица" или други такива песни дето са за игра. Обяснявам му, че за приспиване трябва нежни, мелодични звуци или шшш, ама той някакси по инерция започва да свири или да пее маршове. Ще видим как ще го отучвам.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 17:16 от lilly_dev

# 378
  • Тук... някъде
lilly, през деня сме същата история- ако не друсам,шъшкам и разнасям, абсурд бебка да заспи сама. В кошарата си зяпа играчките докато бодърства и в момента, в който й доскучее или й се приспи, е рев докато не я взема. След заспиване на ръце, ако я оставя в кошарата и след 5 мин писва пак. Понякога успявам да я оставя, ако съм затоплила кошарката с шише с топла вода ( нямам загряваща възглавница).
Иначе за потенето- бях забелязала,че бебка я запарва ако съм я сложила върху еднократно чаршафче.

# 379
Добре, аз да питам кърмещите. Как разбирате че детето будува защото не му се спи, а не защото е гладно.

# 380
Мами, вашите бебета все още "меки" ли са?
Момченцето ни отдавна е много здрав и стегнат, обаче девойчето все още си е кашкавалка отвсякъде. Баща й е решил, че нещо не й е на ред и иска да я води на рехабилитатор.
Нито педиатъра, нито ортопеда са казали да има нещо притеснително, но той си пада леко хипохондрик Mask

# 381
  • Тук... някъде
vessy, Биляна будува след хранене, затова знам, че не е гладна, а като започне да нервничи, й се е приспало и иска да я гушкаме.

# 382
  • Варна
KOKONDRELLA, същата работа... Само не съм пробвала това със затоплянето. Може да го опитам.

vessy, защото като е гладен - реве. Grinning Пък и аз често му предлагам да цоцка и той просто отказва.

# 383
И моят напоследък през деня не може да спи, след хранене се почва едно мрънкане, тръшкане, пробвам да го занимавам, да играем-- все е кисел. Тогава почвам да редувам люлката, шезлонга, на ръце докато успее да заспи и като го сложа в леглото, се събужда.. И пак наново всичко до следващото хранене. Обаче ако излезем навън, може и пет часа да не се събуди.

# 384
Мами вие като сложите вашите мъници да спят към 21:30 и поспиват по 5-6ч в отделна стая ли ги слагате? Ние сме още само на месец и все още се будим на 2-3ч но си я държим в хола с нас. Ако тръгнем да я местим ще се събуди, пък няма как да стоим в хола до 2-3ч.
И още един въпрос, утре сме на педиатър пак за да ѝ сложат витамин К, ние ли трябва да си го купим или те го имат, не знам защо така съм запомнила че аз трябва да го взема?

# 385
Хора, дневния сън ни е голям проблем. Малкото може да спи 2 часа, но се събужда на всеки 15 мин да си търси стимулацията (биба, друскане, люшкане, шъшкане) и пак заспива, но ако ги няма тези неща, се буди окончателно. Не знам какво да го правим, май ще се свързвам скоро с консултант по сън. Да го оставя сам да заспи е абсурд - супер е енергичен и рита с крака и маха с ръце до откат (чак му се клати кошарата), а като се умори директно започва да плаче.

И въпрос... Вашите бебоци потят ли се вечер? Нашия през деня е ОК, държим го само по памперс и тънка пижамка (т.е. не е плюшена) на 22 градуса. Вечер лягаме в друга стая на 21 градуса и както е с пижамката го завивам до кръста, но като стана да го кърмя, гърба му е мокър от пот. Ако спи настрани - страната, на която е спал е мокра, а другата е хладна. Чудя се вече да не би протектора на матрака да го запарва? Thinking Ако намалим градусите или не го завивам пък е студен, но пак потен отдолу. Не знам какво се случва.. Neutral Face

И последно - една смешка с баща му - не знам вашите татковци как успокояват бебчето, но нашия е решил, че като му свири с уста и то ще се успокои. Joy То естествено въобще не се успокоява, кой би искал да му свирят на главата. Joy Понякога почва да му пее "Шуми Марица" или други такива песни дето са за игра. Обяснявам му, че за приспиване трябва нежни, мелодични звуци или шшш, ама той някакси по инерция започва да свири или да пее маршове. Ще видим как ще го отучвам.
И нашия татко е скаран с успокояването. Само я превъзбужда, вместо успокоение. Нямам думи...

# 386
Аз го храня и приспивам в спалнята и пускам бебефона да си го гледаме, ако не лягаме и ние. Иначе сме на два месеца и от една седмица прави пауза 4-5-6 часа между храненията през нощта , но докато се приспим минава още час, та такова спане 5-6 часа не ни се е случвало. Витамин К лекарката имаше, но не знам дали при всички е така.

# 387
За какво се дава витамин К и от кога?

# 388
Всички бебоци на които е изписан витамин к в епикиризата ли го приемат, нашата педиатърка каза, че те си изписвали в болниците попринцип, но те /тя в частност и док в поликлиниката/ не давали.. Дали ще е проблем ако не му даде третата доза 🤔🧐 малко ме издразни как ложе да не дават, като го има в епикиризата и насоките..

# 389
Честно казано не знам за какво се дава, но знам, че са му дали при раждането, при изписването и на един месец.

Общи условия

Активация на акаунт