До колкотонзнам това което се събира не са секрети, а сополи и например като плачат.
Дори и бебешките са си клечки за уши. Сори, сигурно ще прозвуча заядливо, не ми е това целта, ма буквално дефиницията за сопол е носен секрет. Така че сополът е секрет.
За уши са, но далеч по-ограничен е достъпът с тях. Имам предвид, че не става въпрос за някакво сериозно ръчкане в нослет, а само това, което се е подало. За секретните съм съгласна, просто исках да кажа, че според мен при бебка не е някаква хрема и нослето да се пълни със сополи от нея
Ако има хрема (задна или бактерия в носа) съвсем друго е запушването на носа и дишането на детето. Като тръгна баткото на ясла и започнаха яслените боледувания установих, че никога не съм си представяла, че като стана майка ще различавам видовете сополи

беше голямо шоу.Едно УНГ ми даде съвет как да накарам детето да кихне (като боледуваше баткото и още не знаеше как да духа с нос) - поднасях ванилия пред нослето

Слагам по корем почти преди всяко кърмене за по 3-4 мин. Правя масаж от както са ни изписали. Като направи 1м започнах пасивната гимнастика. Знам, че може и по-рано, но тогава точно бяхме болни с вируса и гледах много много да не и се бутам. Гимнастиката не и е много приятна. Баткото харесваше много - пусках винаги една и съща песен за фон и му беше станало като навик всяка сутрин. И Ема се отпуска вече ама определено не е нещо, което си чака, като банята например