НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 28 223
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Аз не бъркам с клечки за уши, а с бебешките.
До колкотонзнам това което се събира не са секрети, а сополи и например като плачат.

Дори и бебешките са си клечки за уши. Сори, сигурно ще прозвуча заядливо, не ми е това целта, ма буквално дефиницията за сопол е носен секрет. Така че сополът е секрет.

За уши са, но далеч по-ограничен е достъпът с тях. Имам предвид, че не става въпрос за някакво сериозно ръчкане в нослет, а само това, което се е подало. За секретните съм съгласна, просто исках да кажа, че според мен при бебка не е някаква хрема и нослето да се пълни със сополи от нея Simple Smile Ако има хрема (задна или бактерия в носа) съвсем друго е запушването на носа и дишането на детето.
Като тръгна баткото на ясла и започнаха яслените боледувания установих, че никога не съм си представяла, че като стана майка ще различавам видовете сополи Grinning GrinningGrinning беше голямо шоу.
Едно УНГ ми даде съвет как да накарам детето да кихне (като боледуваше баткото и още не знаеше как да духа с нос) - поднасях ванилия пред нослето Simple Smile

Слагам по корем почти преди всяко кърмене за по 3-4 мин. Правя масаж от както са ни изписали. Като направи 1м започнах пасивната гимнастика. Знам, че може и по-рано, но тогава точно бяхме болни с вируса и гледах много много да не и се бутам. Гимнастиката не и е много приятна. Баткото харесваше много - пусках винаги една и съща песен за фон и му беше станало като навик всяка сутрин. И Ема се отпуска вече ама определено не е нещо, което си чака, като банята например Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 05:35 от gergamelka

# 481
Момичета ПОМОЩ!! Малкия не е акал вече 2 дни, според педиатърката чакаме, но аз не мога вече Сега отказва и да яде, супе по 2-3 мин и започва да реве. След час е гладен. Какво да правя? Опитах с термометър, не знам аз ли не го правя правилно... Видимо го боли, а мен гърдите 😟 Пак ще й звъня днес. Възможно ли е кърмата да не му стига, вече ще полудея.. Опитах да ям някакви разхлабващи храни, но няма ефект. Започнала съм да го храня преди 1 час, реве опъва се , но търси.

Cve7i, а по колко често ака бебчето поприцип? Разбирам, че се притесняваш от промяната, но кърмено бебе може да не ака и десет дни, без това да е проблем. Моето винаги ака на 3-4 дни, акото е нормално, не твърдо. Аз бих изчакала още поне ден-два и бих ползвала Мелилакс, действат безотказно. А извиването на гръбчето може да са колики или рефлукс. Моето бебе има рефлукс и точно така прави като се храни, суче малко, нервничи, извива гръбчето и не иска повече да суче, а е гладно. След малко пак давам и така...

# 482
  • Тук... някъде
Cve7i, пробвай докато го храниш да пуснеш прахосмукачка или сешоар. Вечер Биляна е същата след баня- започва да яде лакомо и на 4-5 мин се започва извиване,рев до захласване, а иска да яде, но явно коремчето много я заболява. Една вечер пуснах прахосмукачка докато я храня и поне успя да се наяде. Иначе и тя изведнъж си разреди акането- от минимум 2 пъти на ден, последно ака на 3 дни, не е запек. През останалото време е яко пръцкане 😄

# 483
  • Варна
Ние пък минаваме през период, в който е гладен, но от рев не иска да засуче, нито приема шише (макар че с шишето по-лесно се предава). Та се стигна до там, че ставам права да го люшкам/друскам, при което се успокоява и засуква, така както се движим. Grinning Като видя, че вече е напълно спокоен, тогава сядам на дивана и оттам нататък се наяжда нормално.

Цвети, нашия както акаше след всяко хранене, изведнъж мина на 2-3 дни. И аз се притесних в първия момент, но нищо му няма, вече цял месец си е така и просто вади по-голямо ако. Grinning Нормално е да разреждат броя акита. Simple Smile Но си пиша редовно!

# 484
Да си споделя моята драма.. общо взето всичко от изброените по-горе неща опитах.
Личната ни прати при детски гастроентеролог, с две думи той ми каза, че едва ли не аз съм виновна .. каза да внимавам какво ям да правим масажи и каране на колело. Изписа ни Лактулоза и каза, че ефект трябва да има до няколко дни. Нахока ни, че сме чакали толкова дни, трябвало след 24ч да му , цитирам " слагаш нещо в дупето, било то термометър или малко сапунче под формата на свещичка". Препоръча ни да мажем дупето с бепантен. Ще даваме поне 2 седмици сиропчето и с тези упражнения се надяваме да има ефект. Знам че има привикване, но ни увери че дори 1 месец да ги давам няма да привикне, ще видим. Още ни каза да се заредим с търпение и след като стане на 3м да започвам със сок от сини сливи.
Чувствам се повече от ужасно... Детето реве и аз рева, иначе обикновено си се изхожда от 1 до 3 пъти на денонощие. За яденето не знам дали е стачка, но като яде се напъва пръцка и започва да реве и се гърчи. За това мисля, че е от дискомфорт в коремчето.

# 485
Да си споделя моята драма.. общо взето всичко от изброените по-горе неща опитах.
Личната ни прати при детски гастроентеролог, с две думи той ми каза, че едва ли не аз съм виновна .. каза да внимавам какво ям да правим масажи и каране на колело. Изписа ни Лактулоза и каза, че ефект трябва да има до няколко дни. Нахока ни, че сме чакали толкова дни, трябвало след 24ч да му , цитирам " слагаш нещо в дупето, било то термометър или малко сапунче под формата на свещичка". Препоръча ни да мажем дупето с бепантен. Ще даваме поне 2 седмици сиропчето и с тези упражнения се надяваме да има ефект. Знам че има привикване, но ни увери че дори 1 месец да ги давам няма да привикне, ще видим. Още ни каза да се заредим с търпение и след като стане на 3м да започвам със сок от сини сливи.
Чувствам се повече от ужасно... Детето реве и аз рева, иначе обикновено си се изхожда от 1 до 3 пъти на денонощие. За яденето не знам дали е стачка, но като яде се напъва пръцка и започва да реве и се гърчи. За това мисля, че е от дискомфорт в коремчето.

Цвети , извинявай , никога не си позволявам да правя такива коментати , но това е несериозно .
Честно , не знам при кой си водила детето , но това което ти е казал са пълни глупости.
Първо децата порастват толкова бързо , че свят ще ти се завие как всеки ден се променя нещо , те сега започват да разреждат акото. За каква вина говори изобщо 🤦‍♀️
Направо не ми се пише ...
Не мажи и не бъркай по дупето на детето , нищо му няма , два дни са абсолютно нищо , ако наистина толкова се притесняваш ....Моля те направи си консултация с друг доктор , този ти е наговорил такива глупости , че чак не мога да повярвам
А пък това със сока , думи нямам 🤦‍♀️
Информирай се , провери , прочети и не позволявай някакви от старото школо да ти пълнят главата с глупости. Стомахчетата на бебетата са толкова незрели , че с тоя сок е напълно нормално да го продрискаш , че и коликите да му върнеш . Толкова отдавна се отрича даването на сокове на бебета и то в толкова ранна възраст . С този сок нищо добро няма да дадеш на бебчо , освен разстроен стомах и колики

# 486
Нашата сага с нослето продължава. Чистих го здраво, чак ме е страх да не съм му пресушила лигавицата, като погледна вътре в ноздрите е чистичко, но той продължава да диша тежко и да хърка. Това му пречи да яде и да спи, беше доста лаком, сега хапва мързеливо и заспива за малко, но се буди скоро. И да, извива си гръбчето и се гърчи. Май сме за УНГ. Чудя се дали не е свързано с обрива - ако е някаква алергия дето му се подуват сливиците

# 487
Веси или е алергия или е задна хрема . И двете са неприятни , заведи го на УНГ и той ще каже какво е

# 488
Cve7i, пратиха ви на гастроентеролог след два дена без ако? Това звучи прекалено. Прочети малко в Интернет има достатъчно информация по темата, нормално е по някое време да се разредят изхожданията, ако са с нормална консистенция, а не твърди, значи няма място за притеснения. А че е неспокоен съвсем вероятно е да има колики или рефлукс, или и двете. Твърдо ли му е коремчето? Не знам дали ми прочете мнението, но моето бебе ака на 3-4 дни и двама педиатри, с които съм се консултирала, казват, че е е нормално и  до 10 дни да не ака кърмено бебе. Направо не мога да повярвам какво са ти казали.

# 489
Нашата сага с нослето продължава. Чистих го здраво, чак ме е страх да не съм му пресушила лигавицата, като погледна вътре в ноздрите е чистичко, но той продължава да диша тежко и да хърка. Това му пречи да яде и да спи, беше доста лаком, сега хапва мързеливо и заспива за малко, но се буди скоро. И да, извива си гръбчето и се гърчи. Май сме за УНГ. Чудя се дали не е свързано с обрива - ако е някаква алергия дето му се подуват сливиците

При нас беше същото. Наистина препоръчвам Стеримар по няколко пъти дневно, носко за уста и парни бани. Много парни бани. Някъде на третия ден поотмина, та не стигнах до УНГ. Моите подозрения са, че заради честите излизания му се е запушило нослето от “чистия” софийски въздух. Но консултирай се с педиатъра за всеки случай.

# 490
Имам въпрос към мамите, които ползват ам или са на смесено хранене. По колко мл давате на вашите мъници? Ние сме на 35 дни, кърма изцедена педиатърката каза че трябва да изпива по 120гр, но за Ам не съм сигурна. На кутията пише че за нейната възраст трябва само 90мл да давам. Явно вечер имам по-малко кърма, не знам от неспанд ли от какво и ако не дам АМ не се кротва цяла нощ.

# 491
Синът ми утре прави два месеца и според педиатърът ни трябва да яде 6 пъти по 110. За бебе на смесени хранене само ам по 120 ми се вижда много

# 492
Когато давам АМ давам само 90, когато е кърма 120 по препоръка на педиатърката. Не искам да я оставам недохранена и реших да питам мамите с повече опит. Simple Smile

# 493
Аз пък не искам да става дебел. Ама го оставям да яде колкото иска и когато иска. Днес не беше ял 7 часа и 30 минути от вечерта до сутринта.

# 494
Духче ти си късметлийка 😄 нашата най -много да направи 4ч с много зор. И то 1ч и половина е приспиване, т.е спи само 2ч и половина. Но е още малка, надявам се да почне да прави по-голяма пауза.
Като се позамислих, по принцип по обяд се цедя само веднъж дневно, защото таткото ме оставя да поспя и пропускам едно кърмене, той и дава от бутилка. Та днес изцедих само 100мл а по принцип цедя по 200. Преди Коледа ми дойде и си мисля че може би се дължи на това но кърмата ми е намаляла със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт