НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 28 222
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
Е ама моето дете е на два месеца, а твоето на 35 дни. К той на 35 дни не спеше толкова. Но да, късметлийка съм. Simple Smile

# 496
  • Варна
Аз пък не искам да става дебел. Ама го оставям да яде колкото иска и когато иска. Днес не беше ял 7 часа и 30 минути от вечерта до сутринта.

Ох същата работа... Бая гривнички направи нашия, направо е мишелинче! Хем не искам да става дебел, хем като се замисля, то много бебета са така, а после на 2-3г. не можеш да ги познаеш. Пример са ми моите племеннички.
И продължавам да си му давам да яде колкото си иска. Понякога ме изумява с количествата си. Например веднъж изпи 120мл АМ след като съм го кърмила 15 мин и искаше още. И изпи още 30. В същото време като се замислим с баща му, вечерното му хранене понякога продължава 2 часа, т.е. не изпива наведнъж цялото това количесто. Thinking

За спането ви - *завижд завижд* Sob Нашето е на 2 месеца + 1 седмица и максимума му е 4 часа (само ако сме дали АМ). Плюс това заспива горе-долу към 21ч, а аз си лягам чак 22-23ч. Та повече от 3 часа непробуден сън май не съм имала досега.

Но няма само да се оплаквам! Може да се буди често, но пък бързо хапва и заспива пак. Освен това по-добре да е дебеличко сега, отколкото недохранено. Освен това няма колики и рефлукс (засега, пу пу). Тъй че да не се правя на многострадална Геновева. Sweat Smile Добричко бебенце си имамe. Щом има време да пиша във форума, всичко е точно. Grinning

# 497
Аз ще се оплача. Имам проблем с краката. Мога да ходя само около час (и то ако е мое вегашно спокойно темпо), след което десният ми крак отказва, не мога да го движа. Доколко не мога да го движа - зависи от това колко съм се "натоварила" (пиша в кавички, защото е нелепо да се нарече натоварване, но явно за сегашното ми аз е такова).
На 22 декември излязох щастлива със слинга, обикалях час, а след известно време вечерта десният крак буквално го влачих вкъщи. Дори едвам го прекрачвах прага към банята Sad Левият крак по-скоро не ми създава такъв проблем, а междукрачието... Днес излязохме за 30-ина минути с мъжа с количката (той я буташе), но по-бързичко ходихме, за да се върне на работа навреме. Очаквано кракът ми сдаде багажа и ми провали повторно излизане. Коремът още не мога да го напрягам особено. Ще си връщам формата кой знае кога... И дрехи, които да ми стават, продължавам почти да нямам.
Честно казано се изненадвам, че явно при други няма проблеми с гърдите, освен Хелинор, която наскоро сподели такъв. Хелинор, искрено се радвам, че така леко е минало при теб.
Аз на първата или втората седмица от изписването две вечери подред ме втрисаше и зъзнех, въпреки че се навлякох и беше топло вкъщи. Първата вечер реших, че е от недоспиване, легнах да спя и като се събудих, бях добре. Втората вечер обаче ме втресе много повече, оказа се, че имам температура и пих Панадол, изпаднах в емоционална дупка също. Но това се оказа нищо.

На 22 декември, след разходката със слинга, когато кракът отказа да ми сътрудничи, късно вечерта видях, че имам две болезнени зачервявания на лявата гърда. Постъпих както следва по книжка (на Хедра), бебето сука от лява гърда, брадичка към болезнените участъци, опитах да доизцедя с помпа. Уж усетих облекчение, но от опитите ми за отпушване на каналите не можах да преценя дали съм се справила и дали болката и зачервяването е вече от опитите ми. Е, през нощта вдигнах температура, втресе ме, не можах да спя от болка. Сутринта бях още по-зле, гадеше ми, призляваше ми, повърнах, болката се усили. Ужас и болка цял ден. Два дена се мъчих да отпуша с много мъка и болка, накрая успях, но ме кара да искам да приключа с кърменето. Естествено си докарах свръхстимулация на болната гърда. Бих казала, че май едва сега я нормализирах да се изравни с дясната и да спре да ме боли при кърмене толкова. А тогава тъкмо ми бяха поумекнали гърдите, реших, че рано са почнали да се регулират. Тъпото е, че винаги при кърмене и двете ръце са ми ангажирани. С едната придържам бебето, а с другата постоянно обхождам гърдата, за да проверявам за твърди и болезнени участъци. Не притискам прекалено силно или продължително, за да съм си го причинила. Не знам как някои успяват да четат книги безпроблемно. Подозирам, че малкият ме е изритал силно и ми е бил травмирал гърдата. Оттогава не го оригвам и не го гушкам в мен, не се издържаше на болката и на страха да стигна маститно състояние пак, без да съм се оправила изцяло  Cry

В тази връзка също препоръчвам фейсбук групата "За дългото кърмене". Там съм чела много, докато бях бременна, а и близка приятелка (патило, не старило) ми я препоръча и ме съветва.

Проблем с краката имах и по време на бременността, още от първия триместър, но отшумяваха и се появяваха. Само в деветия месец се появяваха всяка вечер, като най-трудно ми беше да си кача и сваля краката в колата - аз сама с ръце, а когато не можех вече да се сгъна, то мъжът ми вдигаше краката в колата. Само че болките в гърба тогава засенчваха този и другите проблеми, а и по-скоро ме обездвижваше, не толкова болеше.

Вярвам, че от раждането (1 декември) се оправих отдавна, но прегледът ми е чак на 13 януари. Нямали часове по-рано, а звъннах на 17 декември да си запиша час. Възможно е да ме накарат да си го платя, нищо, че е по тяхна вина, ще видим.

Много искам да бебенося (не само до 20-30 мин), но тези проблеми с краката и гърдите лошо ми саботират мерака.

Знам, че важното е детето да е здраво, но ми омръзна вече 9 месеца (8 бременност и 1 след раждане) мъчения и болка за мен.

Наоплаквах се. Освен на мъжа, няма много къде другаде, по принцип не обичам да мрънкам. Ама понякога искам да се наоплача. И искам да си вляза в старите дрехи. И да нося не само стари широки потници и блузи, които да не ми пука, че омазвам с кърма. Защото гърдите са ми прекалено чувствителни и за най-свободния сутиен за кърмачки, а подплънки за кърмачки са твърде прилепнали към прекалено чувствителните ми гърди.

И така, имам си сладко бебе, почти никога не е правило дълъг тричасов сън, но поне не е от най-ревливите.

Изпих една малка бира, май ме хвана повече и рефлектира в словоизлиянията.

# 498
Лили, той не е дебел Божката. Сега е 4.700 за два месеца точно 2 кг е качил, ама понякога изяжда 200 и не му стигат, друг път както днес почти не е ял. И двамата с баща му сме на мнение, че е редно той да диктува и да си казва колко и кога да яде

# 499
  • Варна
Дух, а колко се роди? Anguished
Борко се роди 3350 и сега е 6кг, т.е. до момента (2м + 1сед) е качил 2,650. Обаче е и 61 см. Минахме на 3ти номер памперси и поръчвам дрехи за тримесечно. Joy

--
Последно оплакване за вечерта: Онзи ден поръчвах от next и днес ми звъннаха от DHL - заради тъпия Brexit ще се занимавам с митници и ще плащам доп. такси, че да си получа пратката. Disappointed Relieved Не знам сега откъде ще поръчвам пак такива яки и евтини дрешки. И George отпада.

# 500
Лили, пробвала ли си GGBG? Не знам дали си в София но май доставят и из бг. Аз живеех в Англия и почти всичко за бебка ми е от Англия, също така Алди ще имат бейби евент сега от неделя. Не съм сигурна дали ще има промени при доставките с ggbg, но за сега нищо не са казали, а вчера тръгна към бг и последното нещо което купих и няма проблем за сега.

# 501
Лили, роди се 2.740 изписаха го 2500. И той е много дълъг, вече е на 62 размер. Баща му с ролетката го измери 60 см, но ще видим в други ден на консултацията. Проблемът при нас са големите стъпала Joy има супер сладко крачета, ама са много големи, всички неща с крака долу са му малки и къси Joy

# 502
Дух, а колко се роди? Anguished
Борко се роди 3350 и сега е 6кг, т.е. до момента (2м + 1сед) е качил 2,650. Обаче е и 61 см. Минахме на 3ти номер памперси и поръчвам дрехи за тримесечно. Joy

--
Последно оплакване за вечерта: Онзи ден поръчвах от next и днес ми звъннаха от DHL - заради тъпия Brexit ще се занимавам с митници и ще плащам доп. такси, че да си получа пратката. Disappointed Relieved Не знам сега откъде ще поръчвам пак такива яки и евтини дрешки. И George отпада.

Lilly,  а вашият педиатър какво казва за бързото наддаване? Моят се роди 3430, сега е на 2мес и 11 дни и е 6кг. На всеки преглед моята педиатърка ми мрънка, че много качва, да му правя режим на три часа и вечер да му давам вода, да му почивало стомахчето. Даже спомена пауза от 9 до 6...това са 9 часа без ядене. Аз обаче го кърмя на поискване (каквито са препоръките на Министерството на здравеопазването и на Световната здравна организация, а и не мога да си държа детето гладно). На вас какво ви казват, увеличиха ли ви дозата Вит. Д?

# 503
  • Варна
Дух, хихи, дългучко Heart Eyes Че то няма какво да се притесняваш, нашия значи е кълбовиден в сравнение с Божката! Joy Пу пу, да са здравички само. Heart
Сега осъзнах, че съм голяма гъба, сякаш не мога да сметна 4.700 - 2, че питам допълнително Joy

Mariya_iv433, не съм пробвала такива услуги. Сестра ми също препоръча немския next + gabco, но ми изглежда сложно и не знам дали ми се занимава. Neutral Face

Pistachio, нашата много му се радва и последния път каза само "Браво, добре се справяте с хапването". Smile Ама тя е младичка (към 40г и има 4 деца) и с доста модерно разбиране, според мен също се води по СЗО, а не остарелите практики. На 12ти януари сме пак на преглед, да видим дали няма да я шокираме тогава. Joy

# 504
Лили, изключително лесно е! Просто се регистрираш и слагаш техния адрес в Англия. И бих ти препоръчала ggbg пред габко, ползвах тях преди, но много бавно идваха нещата. С ggbg тръгват всеки понеделник и когато не е натоварен сезон както сега в четвъртък са в бг. Аз купих и памперсите от там, долу горе ще имам памперси за 2мвсеца+ и цялата работа ми излезе около 45лв.

# 505
Лили, и аз съм в същата ситуация точно с некст. Имах кавга даже с ДХЛ. Карат ме да ходя на митница да си вадя някакъв безумен номер за трети страни, който бил задължителен. Обяснявам им - добре, ще съм на митница така и така, дайте да си взема сама пратката, не можело. На мен ми казаха, че няма да плащам нищо, много странно. 🤔В БГ също има некст, но има супер малко момчешки неща, разочароващо малко. Аз от Джордж така не пазарувах, откровено не ме кефят. Исках да пробвам мамас енд папас, ама са ми брутално скъпо и реших, че нямам пари за глупости.

Сега мисля да поръчам с ggbg една раница на скип хоп за количка, която в бг би ми излязла златна, в УК е 19 паунда. Еми грехота е, дори с мито и ДДС би ми дошла по-евтина.

Мойто говедо е на месец и нещо и също вече е в размер до 3 месеца. Еми дългуч си е и толкоз. 😀 Но пък той си беше роден 54 санта, та бързо израстна първия размер. Аз в началото го будех да яде, сега вече той сам си се буди около часовете, в които аз го будех.

Ние със слинга не се спогодихме, мислех да сменя слинга или да изчакам възраст за раница директно.

# 506
  • Варна
Ами добре, значи ще ги пробваме тези ggbg! Аз лично не мога да намеря еквивалент на next, защото има супер яки комплектчета на нормални цени.   

Иначе и мен ме карат от DHL да вадя такъв номер и утре ще звъна на Митници. Трябва и да попълвам един куп документи и да описвам всяка стока. Weary  Баш и с такова не ми се занимаваше сега ама какво да се прави. На всичкото отгоре, ако не стане до 3 дни, после има такса 24лв на ден да ми държат стоката. Пишман станах, че поръчах.

# 507
Ако става въпрос за ЕОРИ номер, супер лесно се вади. На нас ни се наложи миналата година, че моя мъж беше ми купил подарък от Щатите, но пък той е с английски паспорт и ходих аз да си вадя и да си взимам подаръка. 🙄 Но не е т толкова трудно, попълва се една бланка и го издават на деня.

# 508
Знаете ли къде мога да намеря тази таблица с колко трябва да спят бебетата в определите месеци?

# 509

Ето тази съм срещала аз.

Общи условия

Активация на акаунт