НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 820
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Мойто хич не отговаря на тез таблици... Дневния му сън е 3-4 часа макс. Дреме по 30-40 мин и се буди и дори не е свеж като репичка. Просто се буди леко кисел, но не иска да си доспи. Понякога успявам да го унеса наново, че да направи поне час и нещо сън, но не винаги става.

# 511
И аз имам драма с next, но питах DHL дали има опция те да оправят всичко че да не излизам. Има такъв вариант, само пращат документи за попълване и снимаш личната си карта. И плащаш разбира се.   Тъпа рабпта, вярно са много яки нещата оттам, и са супер качествени също.
А за носа док каза да капя Офталмосептонекс. Може и Стеримар спрей да ползвам.

# 512
При нас сънят е всеки ден различно, нямаме никакъв ре им. Някои дни спи по цяла нощ и през по-голямата част от деня, друг път през деня дремва няколко пъти по 10-20мин. Ако сме навън с количката спи по 3-4 часа.

# 513
  • Варна
Веси, а ти имаш ли такъв ЕОРИ номер? На мен ми казаха, че може те да ми изкарат, но трябва да дам заверено пълномощно. И то се обезмисля малко ... Дали ще ходя да чакам за номера или за пълномощно, все ще се разкарвам, няма как от вкъщи. Sad

Навън в количката нашия заспива супер бързо, но пак спи кратко..  30-40 мин и после се ококорва. Мислих си, че буден ще му харесва, но не. До 5 мин се почва рев. Затова обикаляме само периметъра покрай вкъщи. :/

# 514
Лили, те ще ми издадат еори номер, той после май се ползва и за други поръчки, единствено искат да им сканиран личната си карта, за пълномощното май казаха, но не го направиха н апроблем. Общо взето от мен се иска да попълнят документите и да им ги пратя.
Малкия с тоз нос може да спи само навън и на рамо изправен. Познайте как ми минава деня

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 13:51 от vessy.k

# 515
При нас сънят е всеки ден различно, нямаме никакъв ре им. Някои дни спи по цяла нощ и през по-голямата част от деня, друг път през деня дремва няколко пъти по 10-20мин. Ако сме навън с количката спи по 3-4 часа.
И ние сме така. Сега не е ял от 5 часа и спи на балкона. Ще го прибирам вече и предполагам, че ще се събуди и ще иска да яде

# 516
  • Варна
Дух, а на балкона как го приспиваш? И в какво? Ние имаме голям хубав балкон, но все още не съм го изкарвала там. No Mouth

Веси, мерси за инфото. Ще звънна да ги питам и аз.

# 517
Благодаря за отговора за съня.
Лили, ние бяхме навън с количката за разходка и аз реших (понеже бях зверски гладна) да го качим горе с все коша и да го оставим на балкона (понеже е открит и слънчев следобед), за да се наям. Сложих и камерата на бебефна и си поспа там. Обаче след това не шя, не шя и да яде много малко е ял днеска. Иначе сестра ми едно време на този балкон приспиваше нейните деца в количката като я клатеше напред назад.

# 518
Вие какви прибори за маникюр , четки и т.н. сте взели за бебчетата? Гледам готови комплектчета, ама има за 15 и за 50 лв, а изглеждат еднакви.Та се чудя има ли смисъл да давам много пари, дали да не пробвам с по-евтинки...

# 519
Аз взех на кикабу ножичка, поличка и нокторезачка сет в кутийка. Нокторзщезачката ми вършеше много добра работа, но се счупи. Друго не ми е трябвало.  Нито четка нито нищо, а той се роди с много коса

# 520
Аз четката с естествен косъм я ползвам всяка вечер при къпането. Беборанчо много се кефи. Майка ми реже ноктите на детето, на нея и е страст, а мен това ме устройва напълно. 😂
Някой беше питал за цветът на очите. Знаете ли някаква максима как да го определим по нюансите им сега? 😂😂Не, че е толкова важно, но ми е интересно. Аз съм със зелени, баща му с жълто-кафяви.

# 521
Аз взех някакъв сет, като ползвам нокторезачката (баща му де) и четката, а ножичката използвам за рязане на памучни тампончета, които ползвам само за него. И аз исках да дам на майка ми да реже ноктите, ама като не вижда 😂 баща му, мен много ме е страх. Очичките му са като моите, пъстри и се менят много. Ту сини, ту сиви не знам какви ще останат, на брат ми са сиви пък 🤷

Нашата драма с акането имаше щастлив край (по-рано днес), като подарък за именният му ден. След 5 дни много рев, едва-едва ядене и много напъване се предадох като го гледам. По съвет на доктора от сапунче направихме нещо като свещичка и в дупето, резултата беше на лице след по-малко от 5 мин. Някои може да ме осъдят за постъпката, но детето видимо не беше добре, а от лекарствата започна и да повръща. Определено си имаше запек, съдейки по консистенцията. След това се наяде, както е нормално за него и сега спи. От 3 дни не е спал през деня.

Не знам има ли някаква връзка с тегавата ни сага, но от 3 дни започна да се "храни" на 4 часа, а през нощта прави пауза от 6 часа. Според вас нормално ли е или е още много рано да разрежда така? Притеснявам се да не е моментно и да ми намалее кърмата, а после да иска пак на 3 часа и да нямам достатъчно 😟

# 522
Аз взех някакъв сет, като ползвам нокторезачката (баща му де) и четката, а ножичката използвам за рязане на памучни тампончета, които ползвам само за него. И аз исках да дам на майка ми да реже ноктите, ама като не вижда 😂 баща му, мен много ме е страх. Очичките му са като моите, пъстри и се менят много. Ту сини, ту сиви не знам какви ще останат, на брат ми са сиви пък 🤷

Нашата драма с акането имаше щастлив край (по-рано днес), като подарък за именният му ден. След 5 дни много рев, едва-едва ядене и много напъване се предадох като го гледам. По съвет на доктора от сапунче направихме нещо като свещичка и в дупето, резултата беше на лице след по-малко от 5 мин. Някои може да ме осъдят за постъпката, но детето видимо не беше добре, а от лекарствата започна и да повръща. Определено си имаше запек, съдейки по консистенцията. След това се наяде, както е нормално за него и сега спи. От 3 дни не е спал през деня.

Не знам има ли някаква връзка с тегавата ни сага, но от 3 дни започна да се "храни" на 4 часа, а през нощта прави пауза от 6 часа. Според вас нормално ли е или е още много рано да разрежда така? Притеснявам се да не е моментно и да ми намалее кърмата, а после да иска пак на 3 часа и да нямам достатъчно 😟

Другият път вместо сапун, мушкато и термометър, най-добре вземи от аптеката Мелилакс, специално за това.
За кърмата не се притеснявай, тя си се регулира спрямо бебето, като не е гладен няма да го тъпчеш, я 😉 Когато не им стига кърмата, примерно при скок в растежа, те започват да търсят по-често и така количеството се увеличава спрямо неговите нужди

# 523
Като казахте скок в растежа, мисля че изживяваме кърмаческа криза в момента, от два дни ми е само в ръцете, вече ме болят гърдите от цокане. Мислех че заради запушения нос е тая работа, но този проблем го поразрешихме, сега си давам сметка че сме в шеста седмица след раждането,

# 524
Родих на 1 декември, а днес ни беше първото посещение при педиатъра (не броя домашното посещение на 10 декември). Момчето е в чудесно състояние.

Та въорисът ми е за забелването. В кабинета сестрата хвана нашия да види половия му орган и дръпна надолу да покаже как да го мием. На мен ми призля от това, защото съм против насилственото забелване. За мое учудване, бебето не реагира никак, затова смятам, че не го е заболяло, не е травмиран и не са му направили разкъсвания.

Аз не очаквах сестрата да го направи, мислих, че лекарката ще повдигне въпроса и ще огледа члена му. Само че тя за малко излезе от кабинета, когато сестрата го направи.
Иначе на лекарката като беше на домашното посещение през декември, ѝ казах, че не искам да го забелват или да му правят нещо без да ми кажат първо. Беше ми ясно, че няма да помни до прегледа ни днес, но ето, че сестрата пое нещата в свои ръце...

Това, че детето не реагира, ме успокоява. Опасявам се, че при следващите прегледи ще проверяват докъде сме стигнали, поне от чуждите приказки подозирам това. Хич не ми се противопоставя на лекари. Едно е да ти казват нещо и да си прецениш дали да ги слушаш, но друго е да опитваш да ги спреш да правят нещо.

По принцип решихме, че с нашето дете нищо насилствено няма да правим (вярвам, че с времето нещата ще си се случат) и че при къпане внимателно ще мием члена му. Обаче това по-натам, защото още си го къпем на мивката. Няма закъде да бързаме.

Та въпросът ми е тези от вас, които не искат да забелват, но педиатърът е "за" - как процедирахте?
И при къпане съвсем ли не пипате препуциума?

Общи условия

Активация на акаунт