НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 815
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз не пипам за сега.  Мойто вече е на 2м и половина.
На педи казах, че си имаме по-големи проблеми и не ми е до кожички. И че няма шанс да му го подръпваме ежедневно, за това по-добре да не почваме.
Действително не ми остана време да проуча темата достатъчно добре и се водя по принципа if in doubt - leave it out (ако се колебаеш,недей). Така го чувствам интуитивно. Времето ще покаже.

# 526
На мен ми се появи някакво кафяво чак черно течение от няколко дни и е доста обилно. Утре стават 40 дни от както родих, а около Коледа кървях точно като цикъл и реших че ми е дошло, съпроводено от намаляване на кърмата. След това нямах нищо в продължение на почти седмица. Но това кафяво течение сега ме поизплаши. На някого случвало ли се е? Лекаря ми каза че мога да отида на преглед месец след раждането, но ако нямам оплаквания не е задължително. Та сега май ще се наложи да отида.

# 527
Момичета, вие ще слагате ли Ротарикс ваксината? Аз ту се навивам, ту се отказвам, не знам какво ще правя.

# 528
Момичета, вие ще слагате ли Ротарикс ваксината? Аз ту се навивам, ту се отказвам, не знам какво ще правя.

Аз мислех да я пропуснем , обаче личната много иска да я дадем , че от края на миналата година имала много деца с ротавирус,  а дори не бил сезона . Ра май ще я давам

# 529
Ние слагахме на каката преди 4 години, незнам дали има връзка ама никога не е имала разтройство. Но и като цяло не е болнаво дете.
Почнах капки абоколикен, някой да е ползвал ? Започнаха да ѝ къркорят червата, дали е нормално ?

# 530
  • София

И аз дълго се колебаех, но повечето майки около мен изразиха положителен опит и преди два дни я сложихме и ние. Засега няма странични реакции, а за ефекта тепърва ще видим...

# 531
Цвети, че какво лошо има, че си му сложила сапунче. Ти си майката, ти си преценяваш, никой няма право да те съди тук. Особено щом детето се чувства добре, така че дори и не съм помисляла да изразя негативно мнение по въпроса. Това пак си е метод, не го правиш всеки ден, че да е станало голямо чудо. ✌️
Относно паузите за сън понякога спи с час повече и закъснява за манджаренето, но после си хапва добре и пак влиза в режим. Даже имаше ден, в който спа толкова, че му мерих температурата. Изкара си така цял ден - хапне, заспива, хапне и пак сън дълбок. Еми нали казват, че когато спи, расте.
Редактирам, за да питам има ли бебета, които се плюнчат бая? Ще става на 2 мес на 12ти и ми е много смешен как си прави балончета и си плюе направо.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 23:56 от Rainbowww

# 532
На вас педиатърът колко пари каза, че струва ротарикс ваксината?

# 533
Ваксината мисля, че от години е безплатна, не са споменавали за пари.

Моето бебе също много се плюнчи и прави балончета, като е по корем се точат едни плюнки 😄

# 534
  • София
Аз ще слагам ротавирусна. Нула колебание.

# 535
Цвети и аз не виждам причина някой да те съди. Бих постъпила по същия начин.
Вчера следобяд му сложиха 6 валентната ваксина и още една мисля, че е тази ротавирусната. Сега вдигна температура и се гушкаме голи, тъкмо заспа. Не са ми искали пари.

# 536
Казах го, защото нали кърмачета можело и 10 дни без да се изходят. Да ама ако им комфортно и всичко им е наред. Някой писа предната страница за Мелилакс, Еми и това сложих във вторник, ефект нямаше, след поредното реване вместо ядене тръгнахме на лекар. Той ни препоръча няколко неща и след като нищо не проработи това беше последното, което не бяхме направили (умишлено го избягвах).

Доколкото знам аз ваксините трябва да са безплатни 🤔 Духче дано мине бързо Т, и да не го боли мъничето. На нас ни сложиха, мисля че за туберкулоза и дифтерия ( ще погледна сутринта и ще редактирам). В картончето гледам, че имаше и за коклюш ама не ни казаха нищо за нея, както и за ротативка. Час на 9.02 сме предполагам ще сложи 2рата доза от тези.

А друг въпрос - от лепенките Куул пач, остана по крачетата синьо, опитах се да го измия, но явно още го наболява и проплака. Дали може със спирт да опитам, няма да има проблем за ваксините? Нормално ли е да има червена точка от боцкането и до колко време трябва да изчезне?

# 537
  • София
Лепила се махат с мазно, не със спирт. Това е основна характеристика. Спиртът или не помага или влошава нещата. С Куул пач нямам опит.
Опитай с тампон с масажно олио.

# 538
Ние сложихме на баткото Ротарикс преди две години не е имало проблем.
Поставяме всичко нали уж е за добро.
Моето момиче вече прави паузи от по шест часа нощем.
Кърмата ми мисля, че се регулира най-накрая.

# 539
На 23-ти сложиха на малката шест валентна и ротавирусната. Едната беше през устата. Не вдигна температура, но и аз й слагах лепенки коол пач. Единствено 1 ден яде по-малко. Безплатни са.
Цвети и нашата имаше точка от боцкането, но това е нормално.
Аз не знам какво ще правя с тези гърди. Преди 2 дена ми се беше образувала страшна бучка. Правих топки компреси, с помпа се опитах да я дръпна, но не стана и от втория път Радина успя да я изцоца. Наболяваше ме и сега изпитвам страх от мастит. Може би при кърмене трябва да започвам от същата гърда като предишното хранене за да се изсмуче всичко и после да давам другата. До сега редувах гърдите.
Отделно от две седмици малката е качила само 80гр. Както качваше с 300-350 на седмица и изведнъж спря. Иначе си пишка стабилно по 7-8 пъти. Продължава да си повръща и да й тече все нещо от устата. Постоянно й е мокра кърпата под главата.
За паузите като заспи в 21ч се събужда към 3ч и после в 6-6:30. Като цяло сънят й се нормализира. Спи към 15ч в денонощие. 
Нуну и ние използваме абоколикен, но само те не помогнаха. Сега давам лефакс и понякога и абоколикен.

Общи условия

Активация на акаунт