НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 801
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
И Митко държи главата надясно. Внимавайте с тия възглавнички, веднъж се задави нашия, че почна много да се плюнчи  и не можа да си завърти главата като хората заради възглавничката.
Редактирам за да споделя и за педиатрите - малко Стара школа са повечето според мен. Давам две капки вит. Д засега, защото е едричък и не вижда много слънце, но ако не му е пораснала главата с поне 2 см тоя месец ще давам една независимо какво ми казва лекарката...

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 20:33 от vessy.k

# 631
Мили мами. Моят Мартин на 18-ти ще стане на 2 месеца и стабилно си държи главата с поглед към тавана. На легалцето му има една джаджа която се върти и свети и явно му привлича вниманието. Иначе вечер и през деня се върти на двете посоки.

# 632
Здравейте мами , записвам се и аз в темата. Ще следя с интерес. Може ли мамите на АМ да ми кажат по колко мл. дават на бебетата си . Знам че на кутията пише , но по схемата там на Раян не му стига .

За лохиите : моите спряха на 10тия ден, но пък за сметка на това цикълът ми беше адски обилен и продължителен 😔

За второто бебче и аз съм готова . Даже ако не бях родила със секцио вече щях да съм започнала опитите 😅

# 633
Веси, аз до сега възглавница не съм слагала, защото не трябва принципно. Но тази възглавницата не е каква да е, с една дупка по средата е, ортопедична и анатомична, изписана е от ортопед с цел подпомагане оправяне на деформацията и правилно затваряне на задната фонтанела. Целта ѝ е също така подпомагане на лесното завъртане именно, щото има дупка. Фипето също си държи стабилно главата, набира се вече на ръчички и я върти в двете посоки. Но факт - предпочита да лежи надясно. Не знам, предпочитам да се доверя на Фурлакис, със сигурност е повече спец от мен, педиатърката или бгмама.

# 634
Момичета, вие слагате ли възглавнички?Малкият вече е на 2 мес и лекарката каза да му слагам. Биха му и 2те ваксини, добре беше, аз бях по-стресирана от него. Дано нощта мине добре. 🙏

# 635
Дъгичке, поне до година и нещо не мисля да слагам възглавница.
Poalita, давам АМ колкото му се яде. Понякога 60 понякога 180. Личната каза 6 пъти по 100..на кутията пише 5-7 пъти по 170

# 636
Misery, точно за същата възглавница говоря, препоръча ни я Фурлакис и на нас, спа известно време с нея и имаше ефект, но след задавянето не му я слагам вече през нощта. Обмислям да я слагам през деня, когато съм будна и мога да го наблюдавам по-внимателно. Има доста добри упражнения наистина, аз бях позанемарила това заради носа и пъпките, сега ще му ги правя.
Иначе обикновена възглавница не бих сложила на бебо, дори и по-голям да е, като знам как се въртят дребосъците нощем...аз като поотраснало дете обичах да си завирам главата под възглавницата, смятай за шестмесечно бебе какво ще е. Единствено ако повръща бих се замислила за антирефлуксна.
Нашата педиатърка каза че трябва да изградим режим, аз имам чувството че бебчо си имаше режим още от болницата, ако е добре нахранен и няма някакъв проблем спи като пън и яде през три часа. Напоследък почна да се буди в настроение за игра - усмивки, зяпане, такива неща. Пускаме му песнички - кефи се, пробвах с играчки - дрънкалки, шумящи книжки - ако не пеят не ги отразява. Пробвах и да му давам да пипа различни повърхности, пак нямаше видим ефект.
По-скоро май аз му развалям режима отколкото да го изграждам, но всеки ден е различен, понякога е по-неспокоен и има нужда да суче често и да бъде гушкан, друг път спи здраво...та това с режима ми е много ориентировъчно, не знам.
Докторката ни каза като навърши два месеца да почнем гимнастика и масажи. Малко късно май идва според мен това, защото бебока доста наля бузите напоследък и вече му е трудничко да задържа главата вдигната като е по корем, а и не прави вече опити да се обърне настрани, малко е кюфте в момента, за което ме е яд, че послушах докторката. Може би тези неща ги казват за да не стресират родителите с твърде много задължения наведнъж.
От известно време ме притеснява ново двайсет - има зелени изпражнения в памперса. Нито моето, нито неговото хранене са променени значително, та не знам какво ще е това, док се съмнява за алергия и заради обрива, който има(той отшумява вече), но не знам дали преди ваксините е добра идея да го мъкна по болници. Опитвам се да пренебрегна майчинските си притеснения и да не мисля най-лошото, а да предположа, че причините са безобидни и тривиални. Дано съм права. Опитах да се въздържам от млечни, ядки, шоколад, кафе и цитруси, даже и бананите спрях, но след няколко дни на тази диета имам чувството че на мен ще ми изпопадат зъбите. Затовс си мисля да върна млечните в менюто като заложа на предположението, че не е алергия това неговото. Също обмислям да сменя пробиотика, досега давах биогая от дъжд на вятър, но мисля да давам Омнибиотик панда редовно, ще питам педиатърката.
Щях да питам за тези спрейчета на Стеримар, някой ми каза, че за новородени не се препоръчват, защото увреждали синусите, докторката не мисли така, вие чували ли сте нещо по темата.

# 637
Мамите с две или повече деца как се справяте с режима за спане по точно лягане за нощния сън. Каката ляга след 21:00 часа по тия дни даже 21:30, от което изобщо не съм доволна. Като бебе я слагах след 20:00 часа до към третата годинка след това лека полека се измести часа към 21:00. Изобщо немога да се организирам през повечето време за нощния сън. Къпя малката към 19:00 уж я приспивам след 20:00 в хола защото няма как да оставя каката сама с часове както ни се получава приспиването, но тя се събужда след 10 мин после всичко се повтаря н на брой пъти и става така, че с часове приспивам деца и малката се отпуска след 22:00 даже и по късно. Да не говорим, че повечето пъти съм сама и каката се изнервя,че само с бебето се занимавам, което е напълно разбираемо защо продължава страшно дълго време това приспиване.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 09:47 от nunu17

# 638
  • София
Веси, за кърмено бебе зелени изпражнения не са проблем.  http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Вече следи за наличието на слуз или кръв. Слузестите изпражнения обикновено са знак за лактозна непоносимост. При много деца се получава, рано е да се говори за алергии..... Обикновени минава с елиминационна диета, която аз обаче не препоръчвам, защото с нея можещ да си докараш сериозен дефицит на вит б12, който да се предаде на бебето. На мен с каката никой не ми го беше казал навремето и се вкарахме в един ужссен порочен кръг който завърши с инжекции б12 за нея и терапия за мен. Оказа се че аз съм с лактозна непоносимост (и затова се чувствах чудесно с диетата). Сега се старая да съм на предимно безлактозни продукти и съм си взела ензим да пия.

При нас вечер е страшна лудница, ама каката е голяма де. Минава само с мънрене ама е доста досадно - бебета реват,  тя иска нещо, оправя се за лягане, дай ми хавлията..... Понякога оставям някое бебе да реве и й чета.

# 639
Като знам с едно дете какво ми е не мога да си представя с две и повече как я карате. Още не мисля за други деца, принципно искаме, имаме още замразени ембриони, та ще напълним къщата със сладоледчета вероятно.
А с крустите как се справяте, при нас са много, него пипам но ме дразнят

# 640
За крустите може да намажеш с бебешко олио, оставяш един час да се размекнат и после с гребенче разресваш на всички посоки и падат.

# 641
А с крустите как се справяте, при нас са много, него пипам но ме дразнят.
С пяната на Мустела срещу крусти.

# 642
Аз пък се чувствам някакси недоволна, че покрай грижите и ангажиментите с баткото не мога да обърна нужното внимание на бебето. Само я кърмя, сменям памперс и върша домашните задължения, свързани с нея. Буквално нямам време да й се порадвам. Голямото дете ми изпива цялата енергия. Трябва непрекъснато да го следя какво прави, да му обяснявам кое как. Сега се учи и на гърне. Вчера аз кърмя бебето, той се събужда и отива до гъртето, сваля слиповете, пиша и вечно намокря дрехите. Започва да мрънка да му дам сухи на момента. Аз не мога веднага съответно и той хуква гол из апартамента. Често се случва и двамата да плачат едновременно.
Приспиването му е истински ужас. На обяд отнема 1 час поне, а вечер може и два. Снощи баща му го слага да спи в 21:30 ч., той заспа около 24 ч. През това време става от леглото, върви из стаята, пак се качва, отвива се, завива се. Обикновено баща му го приспива, но е много време. С малко бебе е лесно, но след втората година на мен ми идва нагорно само с едно, а с две с разлика от 2,5 г. е голям зор, голям.

# 643
  • София
А? какво прави бебето ти от кърмене до кърмене и памперс, като не си с нея? @_@

# 644
Не знам...такава любов, такава силна и всепоглъщаща емоция, толкова дълбока и истинска съм изпитвала само в най-интимните моменти с мъжа ми. А сега ме залива всеки път щом погледна сина си. Колкото и да е трудно не може да се сравни със щастието. Така че искам още деца Simple Smile а и искам да не е самичък. Много ми е важно и това да си има брат или сестра

Общи условия

Активация на акаунт