Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 865
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Така наречената грухана пшеница е булгур май или не точно. Weizenkörner ако върши работа, има го в Реве, също и в Амазон.

https://shop.rewe.de/p/rinatura-bio-weizenkoerner-500g/407725

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 00:04 от Анонимен

# 376
  • Немция
Лурдес, не съм Дени, но да се изкажа Grinning. В турския магазин има "белено" жито, geschälter Weizen. С него правя варено жито.

# 377
Купувам си, каквото намеря в турския магазин при нас. Имаше два вида - жито по-едро и булгур за пилаф. Този път си купих булгур. Като съм в чужбина чак толкова не придирям. Имам предимство, че наблизо имам турски и български магазини, каквото има там, това купувам.
 Soft Click е отговорила.

# 378
Благодаря ви! Последно ходих до един български магазин наблизо, но нямаше - беше свършило, в турски не съм се сетила да търся. А сега вече имам кодово име и знам за какво да се оглеждам. Hug  

Soft Click, да, попада ми и тази информация, че е едно и също. На мен ми се видя някак по-различно, но и аз не придирям толкова.

Весели празници на всички! Blush

# 379
  • Немция
Пробвала съм жито на Алнатура, но е небелено и е по-твърдо. Става за ядене, но не е като груханото. Grinning

# 380
  • Немция
2 мои поредни мнения, надявам се да не е проблем.

Seehofer e забранил преди часове продажбата на фойерверки за цялата страна.

https://www.br.de/nachrichten/deutschland-welt/seehofer-beschlie … feuerwerk,SJv3PbQ

И още нещо - мъдрят евентуално да се удължи коледната ваканция и евентуално да се скъси лятната.... Rolling Eyes

Или да се продължи със смесените занятия дистанционно с присъствено. Според ситуацията.

# 381
Бибит не могат да направят подобна свинщина. Зимата да не пуснат децата на планина и да ги държат в скапаната локва, лятото в класната стая. Това ще е върха на борбата с !!!!Вируса!!!! . Като сложим там и църковните служби с по 200 участника и спирането на спортните занимания особено на децата и училището ... средновековие направо. 
Защото нали диабета бил сред рисковите фактори? Нали още преди това се опитваха да борят диабет тип незнам кой си и незнам що си ... сега супермаркетите са опоскани , телевизорите нон стоп работят , хората висят на диваните и децата и те ...
Думи нямам. 
 Вечер обикн. връткаме 1 час разходка , но сега ... не може. Улиците са абсолютно празни, ние искаме просто да се разходим из квартала ... не може.
Изобщо ...  само се оплаквам . И без това какво значение има това? 
Айде да си гледам филма нататъка.

# 382
  • Немция
Не ми се вярва наистина да се стигне до съкращаване на лятната ваканция.

Ние нямаме вечерен час засега.
Но дори и да го има, не ни засяга съществено. В редки случаи се шматкаме по това време по улиците.

# 383
Ние обичаме вечерна разходка. Традиция ни е . И е много освежаващо.

# 384
Пробвала съм жито на Алнатура, но е небелено и е по-твърдо. Става за ядене, но не е като груханото. Grinning
За първи път чувам за тжва грухано..взимала съм си обикновено жито и ми харесва с него ашурето.
И за ашуре с булгур не съм чувала.

# 385
Момичета, в момента съм в България и търся бг вариант на Lebkuchen Gewürz, тъй като забравих да си взема пакетчета от ДЕ. С какво мога да го заменя?

# 386
Аз не мога да понасям карамфила и анасона в готовите смеси и си правя сама по тази рецепта като пропускам двете омразни съставки
https://www.einfachbacken.de/rezepte/lebkuchengewuerz-ganz-einfach-selbstgemacht

# 387
В българския лидъл пускат такава подправка по това време. Иначе пакетчета канела, джинджифил, карамфил, инд.орехче и т.н. и смесваш сама.

# 388
Благодаря ви

# 389
Фрау,и в Кауфланд съм виждала такива подправки и в Била... Големите вериги зареждат такива неща!

Общи условия

Активация на акаунт