Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Университетите ще останат онлайн до края на учебната година. Това не мисля, че даже се дискутира.
Това го решава всяко уни индивидуално.
В локдаун всичко е онлайн, но при разхлабени мерки има и присъствени упражнения и семинари. Лекциите остават основно онлайн до края на този семестър.

# 661
Зависи за кое уч. заведение се отнася. Някои спец. училища предлагат/ха присъствени занятия.

# 662
  • Germany
Аз четох, че при нас асоциацията на учителите не искала отваряне. Всичко хубаво, но като знам преди ваканцията, как всички се опитаха да се логнат в Мебис и системата се срина...да видим ще успеят ли този път, щом ще се учи дистанционно.

# 663
  • Germany
И като отворят училищата в понеделник и назлее още повече положението февруари и се наложи да затворят пак ще стане още по голямо мазало. Ще стоят вкъщи поне месец и хиляди хора ще измрат. Ако удължат сега и се натиснат още малко кривите има шанс после да поучат поне 2-3 месеца.

# 664
Да почват да внасят ваксини и да ваксинират, че за всичко друго ги видяхме колко са умни. И с ваксините също се случва де. Пълен провал. Шпан го изядоха с парцалите заради хаоса с доставките, но той седнал с Лашет и направили план за след Меркел. Лашет иска да е председател на партията и канцлер, Шпан вице. 🤭

# 665
По повод умрелите , те не са по училищата и по театрите и ресторантите не са. И във фризьорския салон не ги виждам труповете ...  а има умрели в старческите домове ...  но изобщо не смятам да си пращам учениците в старческите домове.  Не знам как ще оправдаят затварянето на децата по къщите и оставянето им без образование. Като в средновековието. Само неприкосновеното право на религия остана. Всички други като свобода на движение, упражняване на професип, образование ...
Интересна ситуация, интересно развитие, интересни перспективи.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:18 от bella_ciao

# 666
Религията остана, но в събота вечерта полицаите прекратили меса със сто човека и им раздали глоби. Необяснимо е защо въобще са отворени храмовете. Папата е онлайн, тези тук не могат да се свържат с Бог, ако не отидат на църква.

# 667
  • Germany
Бела, децата са доказани разпространители на вируса. Те носят вируса вкъщи, в тетъра, в магазина. И не говорим за оставане без образование, а за още седмица две вкъщи. Те досега и без това бяха в планирана ваканция. Моите деца си стояха точно 5 дни повече от планираното вкъщи.

# 668
Защото спечелиха след пролетта дело за свобода на упражняването на религия или нещо подобно ... А папата проповядва против пътуващите във ваканция, но не спира църковните служби от солидарност.
Но за всичко ще се търси сметка един ден. Не знам само накъде ще бягат. 

И при нас не се задържа много снега на земята . Много е топла. Но по дърветата и по храстите има доста и е много красиво

Бела, децата са доказани разпространители на вируса. Те носят вируса вкъщи, в тетъра, в магазина. И не говорим за оставане без образование, а за още седмица две вкъщи. Те досега и без това бяха в планирана ваканция. Моите деца си стояха точно 5 дни повече от планираното вкъщи.
Но не го носят при росковата група. Остава да се локнеме даун по землянки под мазетата с консерви ... за да не умре някъде по старческите домове някой старец. В нормалните семейства има мислещи възрастни, които имат представа дали за тяхното семейство се налага децата да останат в къщи. Но техните деца. Не всички. Това децата могат да го разберат по-лесно , защото знаят за какво.

Според мен всеки, който изисква екзистенца на другия и осакатяването на живота на чуждите деца само и само за да може ТОЙ да не живее в по-големи ограничения е невероятен егоист.
И да си кажа честно като слушам познати и колеги с родители вече над 80 ... ами те НЕ искат изолация. Те предпочитат прегръдка . И може и няколко месеца по-малко живот, но деца и внуци и близост.
Другото е , че имам ного хора, които и без това само в къщи си стоят и сега нямат напротив да си продължават така. Да го налагат и на другите е също така егоизъм.
Това да ги пазиш зорлем си е политическа програма и си има предистория . Но този цирк ще го гледаме по-късно. Като заизлизат една след друга историите.
На мен ми е много интересно какво става и какво ще стане. Както казах ние някак ще се оправим , но децата имат ограничен малък брой детски години и като им вземеш Коледната ваканция и после зимната ... и преди това си им взел есенната и празниците кати ст. Мартин и Хелоуин ... ами не знам ама ми се вижда мноооого кофти спрямо тях.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:41 от bella_ciao

# 669
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пролетта и лятото мъжът ми правеше геокешинг с детето.
Незнам коя арр ползва, като стигнат мястото има нещо като гатанка и търсят една много малка капсула. В нея има листче и записват името и датата. С колелата обикаляха, добре беше. Сега е студено и кално.

Моето дете не чете, мрази. За Коледа му подарихме книга с вицове, чете, може, не е това проблема. Комикси не иска.
Трябва да се организирам да запазя час за очен.

Сега ще има РД и му взехме една книга за деца обяснено за пари и печалба - това го интересува в момента. Да видим дали ще има интерес.

В яслата правят хубаво парку за баланс, катерене, скачане и малката подивяваше от кеф там.
Вкъщи няма как да го направя, тя си измисля упражнения, ние да я държим 🤪
Абе весело е.

Аз съм за отваряне на основното училище, но само защото на сина е малко, не смесват класовете и до сега нямаха никой в карантина, освен едно дете, чийто баща бил болен.
Щях да съм на друго мнение, ако мерките не бяха толкова строги.
Аз не се притеснявам за изоставянето с материала, по-скоро общуването и груповата динамика липсват.

# 670
  • Germany
Бела, този вирус не засяга само хората над 80г. И за мен егоизъм е, да откажеш да си стоиш вкъщи и да носиш маска на обществени места, когато това може да спаси няколко човешки живота. И за протокола - нямам живи възрастни родители, но ми пука и за чуждите и така уча децата си. Щото всичко това, от което "младите" не искат да се откажат в момента, го имаме благодарение на труда на тези възрастни, които трябва да пазим сега.
И понеже се паля на тази тема, а нямам желание дискусията да излиза от добрият тон, няма повече да коментирам.

# 671
Reina, заинтригува ме с този geocaching-гледам,че има различни приложения! Има ли разлика между това,което ти си написала c geo и тези от официалния сайт на geocaching.com?
Аз още не съм го ползвала. Мисля пролетта да го пробваме, но имам познати доволни. Мисля, че тъй или иначе трябва да се регистрираш на сайта.
Аз този път се моля да си стоим вкъщи до края на януари. Иначе ще се протаква всичко, а аз искам да си отида до БГ март. Две години не съм си ходила, мисля за всички, солидарна към и търпя на висока цена..но очаквам това и от другите, но не всеки мисли така.

# 672
Има толкова документирани случаи на хора на средна възраст, които са с усложнения или починали от Ковид. Да се говори за риск само за  възрастните, при това една година по- късно, при толкова много изтекла вода, е неразумно.
Децата не са прецакани с ваканции, напротив. Ваканции- бол, не са им взети изобщо.
Освен това, децата се приспособяват по- гъвкаво към ситуациите, защото нямат изковани схеми, по които да живеят. Особено тези, които са под десет.
Ощетени са  присъствените им занимания и срещи, но това считам, че може да бъде компенсирано, малко или много, с наша помощ. Стига да имаме мотивация и да сме здрави.

# 673
Аз си мисля за пътуване през лятото като за мечта, за март въобще не го вярвам. Докато не се ваксинираме няма да има мърдане и никакви локдауни няма да преборят вируса. Така само пазят здравната система да не се срути, нищо повече. Това че ни увеличиха осигуровките е подробност.

# 674
Бела, този вирус не засяга само хората над 80г. И за мен егоизъм е, да откажеш да си стоиш вкъщи и да носиш маска на обществени места, когато това може да спаси няколко човешки живота. И за протокола - нямам живи възрастни родители, но ми пука и за чуждите и така уча децата си. Щото всичко това, от което "младите" не искат да се откажат в момента, го имаме благодарение на труда на тези възрастни, които трябва да пазим сега.
И понеже се паля на тази тема, а нямам желание дискусията да излиза от добрият тон, няма повече да коментирам.

Аз НОСЯ маска на обществени места и СТОЯ в къщи . Когато има смисъл, разбирам някак , но докато статистиката показва основните огнища на заразяване , повече от 2/3 по старческите домове, а аз нямам никакъв достъп до тях и нямам и намерение да ги щурмувам ... както и нямам никакво намерение да се занимавам с чуждите родители и да ги достъпвам ... не смятам че моето стоене в къщи някак си им влияе позитивно. 
Интересно също е защо нежеланието на мед. персонал и гледачите по домовете да се ваксинират да се нарича личен избор, докато желанието ми да ида на ресторант се нарича егоизъм ?

Също така няколко човешки живота биха били спасени и по друг начин, защото имам вече познати с дете на 24 години което се самоуби от депресии ... и не на последно място защото му беше отказана помощ заради короната ... не ги прибират за да не ги събират ... и който оцелее.
Така че няколкото живота които ще спасяваме не знам как се дефинират като по-важни.

Децата си всеки от нас ги учи на най-доброто . Убедена съм.   
Но след като можеш да кажеш как е твоето отношение към стоенето на децата в къщи аз да не мога да кажа моето отношение.

...Така само пазят здравната система да не се срути, нищо повече. Това че ни увеличиха осигуровките е подробност.
Изобщо не е подробност! Работодателите и без това са на ръба .
А и да пратиш огромна част от работещите в курцарбайт и да чакаш около 30% останали на работа да мъкнат останалите 70% на гърба си ... като междувременно правиш реформи в здравеопазването ,които натоварват изключително касите ...

Нищо не е еднозначно в тази ситуация. Особено бройките които по цял ден цитират насам натам.

Но щом сте казали, че темата не е за това , то ок. нека не е за това . 

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 15:57 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт