Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 274
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Reina, заинтригува ме с този geocaching-гледам,че има различни приложения! Има ли разлика между това,което ти си написала c geo и тези от официалния сайт на geocaching.com?

# 646
Моят ученик загуби интерес към Антолин, защото новата класна не го ползва. Предишната им разпечатваше грамоти. Сега въртя подписи в един Lesepass и срещу попълнен детето получава малък подарък. Моето си избира едни картички с животни. 😄
Не знам как успяха, но запалиха децата по четенето. Аз съм доволна. Е, сигурно и ние вкъщи сме допринесли. От бебе та досега всяка вечер задължително четем на детето.

Ние телевизор като уред нямаме. Само на компютър може да се гледа нещо. През учебно време изобщо не остава време през деня за такива неща. Обяд, домашни, разходка навън, четене, свирене, вечеря и то дошло време за лягане.

Така сме се отпуснали всички и спим по 9-10 часа големите и по 11-12 малките, че изобщо не знам как ще станем навреме следващия понеделник... 😕

# 647
  • Germany
И ние се бяхме зарибили по геокетчинга преди 2 години, но понеже в района имаше 2-3 места само и ни секна ентусиазъма.
Антолина аз го бях забранила вкъщи, защото се четеше заради точките и се получаваха конфликти в учлище на тема кой колко добър бил и т.н. Оставила съм ги да четат каквото искат, но доста се притесних като видях препоръчаната литература за 11ти и 12ти. Моя десетокласник не е чел нито една от книгите и въобще не мисля, че би могъл да се справи с голяма част от произведенията. Те четат/работят по 2 книги на година в училище. За мен това е крайно недостатъчно.
Сняг валя вчера сутринта, но дори не натрупа, защото беше топло. Сега уж за утре го дават пак да вали и да е по студено, но ще видим.
Аз предпочитам да удължат ваканцията с поне една седмица, за да се видят реалните бройки след празниците. Някой знае ли кога ще излязат с решение управляващите?

# 648
И аз предпочитам да удължат ваканцията, за всички. Евентуално, да има пак кризисни групи за малките, но без да има присъствено училище.

# 649
Сега четох, че със сигурност ще удължат локдауна до края на януари. Всички провинции са се съгласили.

# 650
Сега четох, че със сигурност ще удължат локдауна до края на януари. Всички провинции са се съгласили.
Обикновено директора на гимназията на сина ми е много активен и пръв праща мейли.
Сега мълчи. Нямаме още никакво инфо.

# 651
Катерица,
локдаун за магазини е едно, училището е друго. Това ще го  съобщят официално, подозирам утре. Но аз четох новини, че ще отварят поетапно училището.

После при нас са под 100 на 100 000. Не виждам смисъл да стоят в къщи при положение, че при 190 на 100 000 бяха на училище. Ваканция не варвам да удължат. Най-много мъка с домашно обучение. Не съм съгласна. Ако искат от вкъщи, да правят видеоуроци, "обучавай сам сам детето си", за мен не е алтернатива, аз физически, химически и т.н. термини на немски не знам.

# 652
Всички училища явно различно казват. От училището на детето на приятелка казват, че няма шанс да не се върнат другия понеделник на училище, но май не е така. Утре ще разберем, но обикновено преди тези срещи се договарят и медиите го съобщават.

# 653
Soft Click,
При нас чакат официално съобщение. После пишат писма. Преди това - мълчание. Освен това по план ваканцията на децата е до 10 януари при нас, така че преди петък не очаквам нищо. Отдавна съм им свикнала на номерата.

# 654
Да, те напоследък от днес за след малко вземат решения.
60% от хората искат удължаване на локдауна. Аз гласувах против, но съм от малцинството. Знам че не е много разумно, но вече не вярвам някой да знае кое е, а и ми писна страшно.

# 655
Кот щат да правят с локдауна, ама да отворят училища и градини искам.

# 656
  • Германия
Кот щат да правят с локдауна, ама да отворят училища и градини искам.
И аз!

# 657
Е то в училищата и ДГ е разковничето, но явно и за това са се разбрали. Останалото е ясно, че ще остане дълго затворено. Аз вече забравих какво беше в предишния живот.

# 658
Точно. Разковничето са уч.заведения, включително и университети и спец. училища.
Там става огромен потокообмен.

# 659
Университетите ще останат онлайн до края на учебната година. Това не мисля, че даже се дискутира.

Общи условия

Активация на акаунт