Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 276
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Дростен твърди, че от средата на годината ще се нормализира положението, но ако ваксинират активно. Дотогава щяло да е сложно.

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_89214906/viro … ahreshaelfte.html

Съвременните тенджери под налягане са напълно безопасни. Даже не могат да се отварят преди да е спаднало налягането. Само не трябва да се препълват и трябва да се спазват няколко елементарни правила според инструкциите.

# 631
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Магазините не ми липсват много, с две деца е много далеч от приятно преживяване да ги обикалям.
Обаче всички места, които посещавахме с децата липсват - музеи, животни, бастелн и т.н

Исках да направя някои от нещата, които Оби предлагат, но или трябва да поръчвам допълнително неща, или са сложни.
Въобще и веркелн е трудно, все нещо липсва.

При нас вали дъжд.

# 632
asyalein, гледала ли си в pinterest за идеи за занимания с малки деца?
Там има разнообразни идеи както за игри, така и за майсторене. Indoor & Outdoor .
Скрит текст:
Бих ти предложила идеи за игри, неща, които сме правели със сина ми като малък ( наложи се две години да паузираме детската градина и си го гледахме вкъщи) , но не съм сигурна дали ви ще паснат точно те.
Скрит текст:
Ето само едно примерче

# 633
При нас целия ден вали сняг. Сутринта в 4 нямаше. В 10 беше понатрупало и валеше силно. Сега отслабна , но не спира да вали ситно. И е много приятно.
И за разходка и да го гледаме през прозореца .
Ася ясно е , че голямото не може само на едно място да седи. Но ако се разходите малко и после му писнеш някое видео на ютюб как се рисуват коли например или комикс фигури ... моя днес доста видеота изгледа и рисува с тях . има няколко нарисувани модела ... но това преди и след 2 часа разходка в сняг и сега вече е на тема игра на табла с брат си. Т.е. при нас е по-леко. Баща му играе ли шах или табла ?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 17:14 от bella_ciao

# 634
Ооо Кате, това е весело.
Малката е на 18м, като циркаджийка е -качва се на лауфрад отгоре и вдига единия крак , после и се пуска 😱
Ако ги залепя тези неща по земята, ще иде да ги отлепи.

Рисува малко, книги гледа, навън рита топка, чопли растения, занимава се доста.
Вечер прави дискотека с батко си.

Проблемът е големия. Иска само на компа да виси.
Специално за Коледа му подарихме една ракета, която трябва да се стартира навън, за да го измъкна от къщи.
Вчера я тестваха, прибраха се кални, мокри и замръзнали. Днес с този дъжд няма как да вървят из полето да я бергват. 🤪

# 635
У нас има "строги" правила за ползването на електронни устройства. Не сме налагали забрани, някак естествено се получи. Детето си знае, че ако се гледа нещо, се гледа само 1/2 час и край. Е, понякога и повече време ползва таблета, но са изключения. Обяснявам редовно защо и кое колко е вредно. Grin Ако рече, че му е скучно, веднага му измислям работа. Laughing Тогава набързо си намира нещо интересно за правене.

При нас цял ден прехвърча сняг. Сутринта беше понатрупало. Детето и баща му отидоха на ски, аз се наложи да си остана вкъщи. Sad Само една разходка наоколо направих.

# 636
Чакам и аз сняг, утре било възможно хаха едва ли, на 10 год веднъж има хубав сняг.
Аз ваканцията отпускам положението с медиите..давам да гледа повече тв и таблет. Хич не ми е гузно. Когато ходи на у-ще има прово на час тв и уикенда компютър. Да обаче сега с тази платформа качват доста неща там и на всичкото отгоре няма да ползват Антолин за прочетени книги ами една друга програма където книгите се четат онлайн. Това не е хич ок за мен.

# 637
А тази Antolin има ли значение при оценяването на децата? Детето ми има регистрация там от училище,но ми разказва,че на децата с по- големи брат или сестра, те им попълват въпросите...А не е ли идеята те сами да се справят!
Между другото ни дадоха да се регистрираме в Schulmanager online,уж за комуникация с учителите и за получаване на материали,но човек получава известие само,ако има съобщение...Ако е качен документ,свързан с ученето,например,няма как да разбереш-единствено ако си влезнеш в профила и погледнеш в раздела "Учене"! Има нещо недоизмислено в цялата работа! В други училища,гледам ,че са дали на децата регистрации в платформи за допълнителни задачи, например Anton,но не и на нас... Thinking

# 638
  • Немция
Съни кис, Антолин не се оценява, попълването там е по желание. Накрая на годината се издава свидетелство от учителката колко точки са събрани.
Би трябвало никой да не помага при попълването на анкетата на книгите, не е това целта.

Моят големият Бибитко е към Google Classroom. Там трябва да вляза в профила на детето, за да разбера дали има съобщение. А може и да има друга опция, но аз да не съм разбрала.

Тюх, при нас уж щеше да има тази нощ малко сняг, обаче не, няма нищо. Разочаровани сме. Grin Децата само за сняг ми говорят тези дни и очакванията за тази сутрин бяха големи.
А в зимните курорти не ни щат... Ще търсим през уикенда начин поне да се разходим на бяло.

Проблемът с медиите нараства, когато детето има свое хенди. Обикновено от 5ти клас нагоре.
И у нас има строги правила с медиите, но при шестокласника тези граници започват да се размиват с хендито.
Въобще новите медии са голяма напаст за децата ни. Дават много, но и вземат много.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 10:38 от Бибит

# 639
При нас ползваха Антон пролетта, откак учителката избра задачи и той бойкотира.
Антолин незнам защо не ползват.

Има надежда да отворят училищата. Да видим какво ще измътят. Бебето тъкмо свикна в яслата и сега пак е толкова време вкъщи 🙄

# 640
Ася милите деца. Представям си разочарованието.
Но понякога в градовете не пада сняг. Според мен защото са много затоплени.
При нас се задържа сняг и наблюдаваме една червеношийка, която явно живее някъде в насипа и сред храстите. Много е сладка на снега и децата си я имат за наша Yum

В момента на децата са взети почти всякакви алтернативи на медиите.
Което според детските лекари и психолози е в огромна вреда , но ... тях кой ли политик ги слуша.

Аз се замислих ние какви още занимания сме правили навън, за да мога да дам идеи и се сетих за две неща , но ще трябва да се поръча допълнително книги и бинокъл
Учили сме се да разпознаваме птиците , които виждаме при разходката и растенията и да се водят записки. Но пак се иска голям родителски ангажимент докато се събуди интереса и после се иска компания.  Защото никой не иска да е сам в нещо. И децата търсят обсъждане и споделяне с компания.

Другото е ориентиране в гората   например с компас или обясняваме за кората на дърветата или как е замръзнал през нощта снега от къде е идвал вятъра и от къде по принцип духа и изобщо ... някак допринасяме за общата култура Yum

И аз мисля , че ще отворят училищата. Да видим как ще си получавам мелбите Simple Smile

# 641
Да това е причината да не работят с Антолин защото реално не оценява нивото на детето. Моето хвана всяка книга от вкъщи де що я има качена там и направи въпросника, някои книги ги знае наизуст и то не защото ги е чел, а защото аз съм му ги чела. Има към 800 точки, а някои деца са с по 50 примерно. Сега в Лезео трябва да ги чете на компютъра, те са кратки, вече е прочел 3, но не ми се иска да седи допълнително на телефона. С телефоните не ми се мисли, той от сега мрънка..как ще е контрола.
Има приложения с които можеш да търсиш заровени съкровища и зададени задачи. Аз все се каня да изпробваме лятото някое.

# 642
  • Немция
Да това е причината да не работят с Антолин защото реално не оценява нивото на детето. Моето хвана всяка книга от вкъщи де що я има качена там и направи въпросника, някои книги ги знае наизуст и то не защото ги е чел, а защото аз съм му ги чела.
Целта на Антолин е да се поощрява четенето, да се създава навик да чете книги. Точките са за мотивация.
И на моите момчета съм чела книги, попълвани в Антолин. Не виждам нещо проблемно в това, важен е интереса към четивото , както и да разберат съдържанието на книгата.

# 643
Именно . Четене с разбиране. Много важно за правилно решаване на всякакви тестове или текстови задачи. 

# 644
Да де това е целта, но на практика не изглежда така. Както по-горе някой писа който има сестра, брат и им попълват или пък при нас както аз съм му чела книги и той ги обработва. Не мога да го спра. Получава се нереална оценка кой колко е прочел. А децата се радват на точки независимо как ги получават. С Лезео сега не е така.
Мога да препоръчам приложението g:geo за geocaching-а който споменах. С деца да търсиш съкровища, има сред природата, в градовете, през ноща и тнт.и за възрастни е супер.
Редактирам. Обсъждали са го учителите и са решили да отхвърлят Антолин защото не им показва реално напредъка на детето. Както казах има деца като моето с много точки и такива с николко.

Общи условия

Активация на акаунт