Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 568
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Аз от каквото чета, съдя че локдаунът не само ще се удължи, но и ще се втвърди.

# 616
Аз от каквото чета, съдя че локдаунът не само ще се удължи, но и ще се втвърди.
Следя изказванията най - вече на Кречман и Сузане Айзенман. Двамата са на различно мнение.
Да видим на 5- ти какво решение ще вземат.
Мисля, че локдаунът дава резултати. Поне от десет дена бройките при нас са под 200, има дни, в които са дори и под 100. А преди бяха редовно над 200 новозаразени на ден.

тоник, добре дошла в темата👍🍀

# 617
Тъкмо влизам да попитам кога ще решават пак..и магазините до кога остават затворени. Обещала съм на детето играчка, но сам да си избере от магазина. Трябваше да е другата седмица, но май няма да ги отворят, а?
Тенджера под налягане и аз много искам, но така да ме е страх да боравя с нея.

# 618
#Reina, и мен ме е страх, но не мисля, че тенджерите, които се продават тук, са опасни.
Едно време, докато студентствах и живеех в общежитие, в общата кухня веднъж на едни индийци им гръмна тенджерата под налягане. 🤪 Но тя беше някаква много допотопна. Поизплаших се, но за щастие бях далече от котлоните.

На мен 5-ти ми се вижда рано за решения. Истинските бройки ще лъснат малко по-късно.

# 619
В новините чух, че разногласията са за училището и ДГ. Иначе за магазините - да си останат затворени. Ще видим другата седмица. В София имам тенджера под налягане от стария тип с металния капак и винтила. Никога не съм имала проблем с нея. Но аз спазвам всички инструкции и се презастраховам винаги. Ако можех, бих си я взела тук, но нямам кола, а тя е тежка и неудобна за пренасане. Sunglasses

# 620
Доста твърд ще е , да ... 
Нищо няма да отворят.
Само училиата и детските градини . Предполагам.

# 621
  • Германия
Едната ми шефка вчера пусна мейл, че не очакват да отворим на 4-ти и да се подготвим психически за още една седмица седене у дома и да чакаме нова информация.
От едното училище ни пратиха задачите за следващата седмица и..вече съм се примирила вътрешно, че до зимната ваканция ще сме на домашно или в добрия случай- на 1 седмица у дома, 1 седмица в училище.

# 622
  • Немция
Честита Нова година! Да сте здрави, щастливи и все така бъбриви и през 2021!!! Stuck Out Tongue Winking Eye

Пепе, вие сте една от малкото провинции, които смятат да започнат със занятията на 4ти. 13 от 16 провинции удължиха коледната ваканция. Хамбург също смята да започне от 4ти януари.... Ама ще видим дали ще е 4ти наистина.
В НРВ ваканцията е до 11ти януари. Всички ученици от 8ми клас нагоре преди коледната ваканция бяха вкъщи на дистанционно, докато в Хамбург е по желание или поне сега е така. Зависи много от министъра на провинцията.

Коя зимна ваканция имаш предвид-междусрочната ли?

# 623
На нас отдавна ни казаха преди 11 януари никой да не се вясва в офисите, но вероятно и тогава няма да ходим.
Аз се чудя дали няма да ни направят всеобщ вечерен час. Във Франция вече е от 18 часа.

# 624
  • Немция
Пепе, сега видях, че в Тюрингия имате 1 седмица зимна ваканция. В НРВ няма такава, дори междусрочна няма.

Софт, не ми се вярва чак вечерен час от 18 часа.

# 625
... Истинските бройки ще лъснат малко по-късно.
Бройките не ме плашат, а цифрите които ще лъснат .

# 626
+1, само моята е на Crockpot Express, ползвам всеки ден, и като я купих преди две години беше по-евтина от хубавите обикновени тенджери под налягане. А иначе преди 14 години си дойдох със “зестрата” в Германия Joy , която включваше и една руска тенджера под налягане, купувана като съм била на 5-6 години, с връзки Joy Имах голям респект към ползването й и рядко се престрашавах.
И при нас намаляха бройките, от абсолютен хотспот с близо 400 сега сме на 188 и се надявам да не е временна тенденцията. И с вечерния час от 21 часа си свикнах вече и не ми прави впечатление, за 18 часа обаче не мога да си представя да го наложат.

# 627
Аз само казах, че във Франция са го наложили. И там сигурно не са си го представяли.
Тук явно ще удължат локдауна с две или три седмици.

https://www.n-tv.de/politik/Zwei-oder-drei-Wochen-laengerer-Lock … icle22266790.html

# 628
Амииии... поне до април както чета.
Но не можем да ги спрем, така че се надявам да имат план за измъкване , да не е чист идиотизъм. Защото и фактора идиотизъм не може да се изключи.
Затова само за децата се надявам да не им губят детките години от живота, а поне да ги пуснат сред други деца и занимания .
Другото ние възрастните ще го поемем някак. Твърдия и още по-твърд локдаун.
Ние тъкмо обядвахме и сега ще излизаме на разходка в снега. Докато не се е стопил. Че май поспря да вали навън.
Лек ден на всички!

# 629
Синьо ужас, много ме е страх от такива гърмения. На нас скоро нутрибулет-а ни изгърмя докато моя мъж се опитал да пасира супа в него понеже ни се развали пасатора. Още имаме по стените супа, но ще боядисваме на пролет.
Днес по новините дискутираха, че положението няма да се нормализира до края на годината.

Общи условия

Активация на акаунт