Домашен глювайн и новогодишно шампанско в НЕМСКА тема 210

• 25 574
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз при втората бременност не си намерих никаква акушерка!!!!
При първата терминът ми беше 31.12 и много отказваха заради това, но втората беше с термин края на май. Нямаха места!

В крайна сметка не ми липсваше, но си е от полза. Особено с разни чайчета, соли и подобни неща за проблеми като неспиращи лохии или хемороиди.
С второто е по-лесно, защото знаеш какво горе-долу те очаква, та затова и не се притеснявах.

Аз също очаквам училищата да останат затворени 🤐
Мъжът ми също. Подготвяме от сега детето. 🙄

# 601
  • Germany
Защо мислите, че училищата ще останат затворени? Аз тъкмо прочетох, че нашият министър казва, че удължаване на ваканцията няма да има. Най-вероятно ще има някакъв вид редуване на присъствено и дистанционно обучение.
 И това също мернах: “Ein Blick nach Baden-Württemberg: Dort hat sich Kultusministerin Susanne Eisenmann (CDU) weit vorgewagt. „Ich gehe davon aus und werbe sehr dafür, dass wir Kitas und Grundschulen in jedem Fall wieder in Präsenz öffnen und die Klassen 5, 6 und 7 sowie die Abschlussklassen im Blick haben – unabhängig von den Inzidenzzahlen“, sagte die CDU-Politikerin am Montag (28. Dezember).”

# 602
  • Варна
Аз само не разбрах, от къде се знае, че бъдещата родилка знае и говори английски?
Аз съм била на нейното място и изтърпях голям стрес с първото ми раждане, въпреки, че поназнайвам това онова на английски. Добре , че акушерката ми беше рускиня и постоянно ми казваше "weiter, weiter", че да разбера какво да правя като раждам. То не, че бебето няма да излезе, но съвсем като не разбираш немски, си е шок.
Моят съвет е момичето да започне с избор на болница и акушерка, за да се реши донякъде  проблема с комуникацията.

# 603
Pea, подготвям се за ДО, а не за удължаване на ваканцията. Във втория случай няма да се налага да подготвям психически детето 🤣

# 604
  • Germany
Ясно. Аз моето го подготвям психически, че най-вероятно ще ходи на училище, защото на него не му се иска много 😆

# 605
Някои от приятелите ни очакват още повече затягане на локдауна след 10ти, тоест никакво излизане без причина, никакви контакти извън семейството и пътуване до работа с документ от работодател. На мен баш това не ми се вярва, но няколко седмици дистанционно обучение за учениците ми се струва вероятно. Скоро ще стане ясно.

Ами след всичко до сега се очаква наистина това.

Аз казвам само, че децата, поне под 8 ми клас, така както аз чувам новините, ще тръгнат на училище. Което за мен е важното. Ако може да им отворят и спортните зали ще се радвам много.

Ако смятат да държат целия останал бизнес затворен колкото си искат то после да се оправят както знаят с последиците. Не мога да помогна с нищо.

Ася значи са станали много кът тези акушерки! 

# 606
  • Am Dorf (BB)
Честита нова година на всички! Пожелавам на вдички здраве и хармония 🧘‍♀️🍀
Аз раждах преди 2 год., търсих хебаме в 9гс и вече всички бяха заети. Успвх да намеря "с връзки" и то само за Wochenbett, групите й в подготвителните курсове бяха заети. Аз, обратно на белла, не знаех, че има градове БЕЗ проблем с намирането на акушерка 🤣

Ние посрещнахме НГ сами. Имаше фойеррверки, но живеем в градче с доста къщи, а не в мегаполис с блокове. Съседите ми също си бяха по домовете, не се чуваше кой знае какво празнуване. В България в нормалните вечери беше по-шумно от миналата новогодишната вечер.
Надявяме се да отворят яслите от 11.01. На детето му е скучно и му липсват другарчетата и дните там. От няколко сутрини ни нарежда да правим Morgenkreis, да пеем. Кара бобикар вкъщи и обяснява как това било турнхалето на яслата.
Надяваме се, но се съмняваме.

# 607
Момичета,тенджерата ми под налягане вече не функционира така перфектно ( турска е и ми служи вярно 10 години), та исках да ви питам вие ползвате ли и можете ли да ми препоръчате някоя?

# 608
Аз ползвам тази и съм супер доволна. Взех я обаче на половин цена, но и сега гледам че има добро намаление.

https://www.otto.de/p/tefal-schnellkochtopf-clipso-minut-perfect … ationId=594747234

Преди това имах една на Fissler, която купих от Kleineinzeigen, но накрая й се скъса една гумичка и не ми се занимаваше да търся резервна, а и много пипкава работа и е опасно, ако не се направи добре. На Тефал няма гумички и клапани, които да могат да се развалят, много е лесна да употреба и с удобен таймър.

# 609
И аз искам да си купя тенджера под налягане, но не можах да си избера. Що мнения изчетох... 🥺 Ще следя и аз какви ги пишете.

# 610
На мен тенджерата на Soft Click ми е много скъпа, но ми харесва. Явно ще търся някой по-стар и прост модел.

# 611
  • Berlin
Instant Pot 👌

# 612
Моята е на Sillit,
Имам я от 7-8г, от Зегмюлер я взех, същата като тази за 80€:

https://www.segmueller.de/product-landing-page/?with_categories= … &gclsrc=aw.ds

Тежичка е, незнам другите как са. Тогава се двоумях между тази и един сет на WMF с две тенжери и един капак за под налягане.
Обаче за бобови са малки, тази е идеална.

Чета, че локдаунът се удължава, за училищата и КиТас не били решили само още.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 21:53 от asyalein

# 613
  • DE
Ето една добре намалена, онзи ден я гледах https://www.lidl.de/de/gsw-energiespartopf-glasdeckel-mit-dampfv … siegelung/p263425

# 614
Здравейте и Честита Нова Година! Нова съм в темата, току що я открих. Живея от година и половона със семейството си в Германия, имам син на 15 години. Ще ми е интересно и приятно да ви следя.

Общи условия

Активация на акаунт