Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 725
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Искаш да кажеш...приятното е в това, че гладът не преминава в нетърпим глад, нали? Grinning Да, приятно е да не си зависим от храна и внезапен глад Blush
Онзи ден едни симпатични касиерки си говореха..."Искаш ли да продължаваш да си ми най-добрата колежка?...Ще отидеш ли да ми купиш малко...шоколад, че от 2 часа не съм яла? "... Wink

# 76
Чак приятно не бих го нарекла, не и самото чувство за глад. Ама то и не е общоприетото усещане за глад де, просто усещам че стомахът ми е празен и предимно до там се приключва. Няма драми, прималяване, причернявне, не съм тръгнала да приритвам или да пращам някого за храна че сакън да не се гътна...
В този смисъл наистина ми е хубаво че не робувам на храната, както виждам много хора край мен. Точно по същия начин - час по час нещо дъвчат, падала им захарта... Ми то и аз да ям фафли през два часа, мойта и тя ще падне. Я се наяж с месо и малко салата да те видя ще си мислиш ли за глупости Grinning Не ми вярват, клатят глави и ми обясняват че трябвало глюкоза за мозъка. Горкият ми мозък значи, направо не е за завиждане Grinning

"Глад" в продължение на ехеее, над половин ден, а да не говорим за двуцифрен брой часове без храна е трудно да ги обясниш на някой дето е свикнал да яде често. Не ми вярват че аз ама хич не страдам и не, няма да се свлека на пода ако реша че не ми се обядва. Случва се, макар и рядко, то по-шокиращото е ако си кажа че не закусвам и не съм яла от предната вечер. Знаете - най-важното хранене и прочие. Не мога да им обясня че това "гладуване" не се случва насила и не ми причинява нищо лошо, дори напротив.

# 77
Искаш да кажеш...приятното е в това, че гладът не преминава в нетърпим глад, нали? :grinning: Да, приятно е да не си зависим от храна и внезапен глад Blush
Онзи ден едни симпатични касиерки си говореха..."Искаш ли да продължаваш да си ми най-добрата колежка?...Ще отидеш ли да ми купиш малко...шоколад, че от 2 часа не съм яла? "... Wink
Оооо, да да!!! Определено, не ми е лошо, не треперя /от глад/, не съм нервна, раздразнителна. Далече съм от мисълта, че 3 месеца са достатъчни, но се надявам, че когато направя изследвания няма да изпадна в шок.
Приятна не точно е думата, може би, но е такова чувство в сравнение с предишните чувства на глад.

# 78
Да, точно това е нормалния глад, а не онзи откачения глад.

Ох, Рися ти си тежък случай.
А кз и инсулинът как са ти сега? Какви са стойностите?
Ето пример как един витамин може да прецака нещата. Не са толкова безобидни.
Така като описваш човек може да остане с впечатление, че си била на НВ. Всъщност ти само картофи ли си яла по-често.
Какво ти беше реално менюто преди сегашния режим?
Много е тегаво така, когато не прекаляваш с нищо, даже не ядеш вредните за ИР, неща и пак да си прецакан. Тогава решението е трудно за намиране.
Аз бях лесна. Коренна промяна, затова и имаше добри резултати.

Имам и позната с диабет. Тя хляб яде рядко. Понякога яде картофи и ориз. Обича си протеини, яде салати. Може да се каже, че що годе го спазва режима. И откриха диабет. Пи хапчета, нормализира се, после ги спря и сега няма проблем от година.

Пречи, да. Всичко с калций...

А шоколад беше писала, че не може. Защо? Срещнах статии в които пише, че и там имало желязо.
Малко натурален няколко часа преди или след желязото, може ли?
Днес по-навик си сипах мляко, ама аз слагам малко. А желязото го пия 6-7 часа след това.
Едва ли е драма.

# 79
При ИР е по-добре само еритритол.

Не, не може. Не може никакъв подсладител.

E, NikoT е класически български мачо, роден знаещ всичко. Ама всичко. Така че само "преместване" му е цаката. А той да си яде подсладителите, като не се сеща да си тества инсулина след подсладител.

Мда, чакам аз великото доказателство.
Ама виж как мижитурски игнорира поста ми Grinning

миналата година спрях да пиша в темата защото получих закани на ЛС от нов потребител, "мъж" между другото.
обидите и заканите дойдоха след въпроса ми защо се чувства длъжен да пише за всякакви псевдо научни методи за отслабване в единствената тема за диетичен режим при ИР, която (по мое мнение) е с ударение на ИР, не на отслабването. макар и да са свързани.
сега се чудя дали нямам дежа вю. Sad

Ти сериозно ли се връзваш на някакви идиот от интернет и правиш каквото ти кажат Grinning
Айде по-сериозно. Теглиш им една, блокираш и не се връзваш на комплексирани мижитурки.
Защо пишеш така грубо и невъзпитано? Напоследък си меря редовно кръвната захар и знам, че без лекарства и с правилен хранителен режим бързо я вкарах в нормата. Сега намерих теста на еритритола, за който писах. Ако ти знаеш за друг реален тест показващ противното е добре да го постнеш. “В интернет можем да срещнем най-различни твърдения за влиянието на заместителите на захарта върху кръвната захар. На много места можем да прочетем, че мозъкът получавайки сигнал за сладко отделя инсулин. Но инсулинът е „враг“ на кетоните. Ако отделяме инсулин, нивата на кетони ще падат. Нека проверим дали това ще се случи. ...... От резултата до тук следва да заключим, че в рамките на 30 мин след приема на 45гр подсладител нямаме абсолютно никаква промяна в кръвната захар или инсулина. И трите подсладителя, които консумирахме са напълно инертни към кръвната захар и по никакъв начин не влияят върху нея или състоянието на кетоза.” https://keto-bg.com/keto-zdrave/keto-podsladiteli-2020/

# 80

Защо пишеш така грубо и невъзпитано? Напоследък си меря редовно кръвната захар и знам, че без лекарства и с правилен хранителен режим бързо я вкарах в нормата. Сега намерих теста на еритритола, за който писах. Ако ти знаеш за друг реален тест показващ противното е добре да го постнеш. “В интернет можем да срещнем най-различни твърдения за влиянието на заместителите на захарта върху кръвната захар. На много места можем да прочетем, че мозъкът получавайки сигнал за сладко отделя инсулин. Но инсулинът е „враг“ на кетоните. Ако отделяме инсулин, нивата на кетони ще падат. Нека проверим дали това ще се случи. ...... От резултата до тук следва да заключим, че в рамките на 30 мин след приема на 45гр подсладител нямаме абсолютно никаква промяна в кръвната захар или инсулина. И трите подсладителя, които консумирахме са напълно инертни към кръвната захар и по никакъв начин не влияят върху нея или състоянието на кетоза.” https://keto-bg.com/keto-zdrave/keto-podsladiteli-2020/

Ще пиша както си искам. И защо реши само на мен да си обидиш. Назад те нарекоха български всезнаещ мачо.
Отговорях на st. Dobri. Ако си въпросният човек, който си я обиждал -  си заслужаваш това. Ако не си, какво се бъркаш в чужди разговори.
В първия пост съм написала за подсладителите. И линкче има.За втори път ти го пиша. Ама не четеш.
А от теб искам да разтвориш 75 грама еритрол в 300 мл вода, да го изпиеш и да направиш обременяване. На гладно, второ и трето боцкане.
За да ни докажеш.
Иначе си яж каквото си искаш. Не е моя работа. Но не толерирам разпространяването на невярна информация.
Колкото до изследването, което си дал е доста некоректно.
Къде по-дяволите и инсулина и защо нагло твърдят, че е бил нормален.
Това е все едно да постна само кз и да тръбя, че и инсулина е нормален.

# 81
Елора, шоколада- заради какаото казват...или ако е млечен- заради това. Има много инфо в Гугъл, ако ти се търси...Аз лично си хапвам понякога по квадратче черен шоколад или пък си правя какао за пиене (далеч от желязото). То и не ми се яде всеки ден черен шоколад. Grinning

# 82
Нека проверим дали това ще се случи. ...... От резултата до тук следва да заключим, че в рамките на 30 мин след приема на 45гр подсладител нямаме абсолютно никаква промяна в кръвната захар или инсулина. И трите подсладителя, които консумирахме са напълно инертни към кръвната захар и по никакъв начин не влияят върху нея или състоянието на кетоза.”[/b] https://keto-bg.com/keto-zdrave/keto-podsladiteli-2020/
Колко са били тези които са консумирали подсладителя? Проблеми някакви с КЗ и инсулин, металобитен синдром, други заболявания имали ли са? Наднормено тегло имали ли са? Това не е изследване, а експеримент, който не показва нищо. Дори и да не вдига КЗ и инсулин, не се значе дали не предизвиква някакви други реакции, ама всеки сам си избира отровата.

# 83
  • София
NikoT, това което написах, е да си измериш инсулина след подсладител, не кръвната захар, а Елора доразви "темата" с предложение да провериш инсулина трикратно, на 0ва, 60та и 120та минута. Постни тук резултата и тогава можеш да твърдиш, вече базирано на факти,  безопасни ли са подсладителите за ИР.

# 84
  • пак там
Все ви се чудя... що изобщо отговаряте на подобни хора? След сблъсъка с един тук вече не им отговарям. Изобщо.

Елора, аз картофи ядях постоянно. Много ги обичах, умирах за тях. В зелена салата си слагах нарязани картофи. И на практика, извън описаните в предишния ми пост неща, това си и ядях - месо с картофена салата, винен кебап с картофено пюре, картофена супа със сирене, салата от всякакви зеленчуци с картофи... Е, не на всяко хранене, но на ден по веднъж ядях картофи.

Аз затова и казвам - не се чувствайте виновнии, ако сте се хранили ВВ, но и не се оправдавайте, когато нарушавате НВ. Важно е.

И аз този месец малко поолабих, както казваше дядо ми Simple Smile . Явно в началото на зимния период си е сериозна борба на нарушената ми система с базовите стандарти на нормалната. Нормалната иска да заглади косъма, а нарушената - да остане сравнително здрава. И трябва да й помогна, защото става беля иначе. Преди няколко дни ми бяха донесли подобие на лютеницата на раздора Simple Smile, та гризнах по две филии в два поредни дни. На втората вечер вече устата ми беше пресъхнала на пустиня. Станах, по нощите си измерих кз и се хванах за главата - 13,8. Ужасих се и последните дни изпълнявам много чинно всичко, ама до точката! Онзи ден мерих кз - вече беше в рамките на нормалното - 7,2. Е, за мен и засега нормално, но... Лека-полека вървим натам!

За шоколада - направих си вариант - двеста грама пълномаслена сметана с няколко лъжици черно какао, без захар тоест, + масло. На вкус - даже по-хубаво от купешките черни, и без грам подсладител. Хапвам си го с кеф - по 1 ч.л. на ден е идеално.

И още малко да спомена... Както тук се бъркат чисто кето и нв, така и навън бъркат ИР с диабет. А подсладителите имат много важна особеност - изобщо не закачат кз, но бълват инсулин като за световно. И вероятно в случая с диабетиците е идеално, защото друг начин да се свали кз няма, но за ИР-ките - си е беля. Макар че, като се замисля, ако се следва теорият на моята стара ендокриноложка, че всъщност ИР е прикрит диабет, защото ние не виждаме как се вдига кз и как я сваля инсулинът... , може да се окаже, че и за диабетиците не е добре. Аз се пазя от всякакви такива двояки мнения и по соломоновски съм отсвирила всички подсладители, ама другите - не знам, може и да се подведат...

# 85
Долче, и аз по блокче и то не всеки ден. Имам натурален от 85, 90 и 99 %
Все ми купуват, мислят си, че ги ям бързо, а аз ги мотая месеци.
Засега съм забранила, че се трупат много.
Ами добре, ще гледам преди и след желязото да няма шоколад.
Млечен не ям, единствено на работа ако по повод почерпят.
Кои други храни пречеха? Значи имаме кафенце, мляко, шоколад, черен и зелен чай. Друго?

Рися, как да не отговориш на такива. Ако ги оставиш, то темата ще е бъкана от съвети - яж подсладители и ще стигне и до пасти, торти, хляб и други такива.
Да ти кажа за мен и за диабетиците не е ок. Ама те да се оправят.
Минала съм пътя на подсладителите. И от опит мога да твърдя, че си вдигат инсулина. Познавам си тялото.
Картофите според мен и опита ми са си доста въглехидратни. А ти си ги яла ежедневно. На всичкото отгоре си омесвала картофи с месо. Което веднъж Невена обясни, че не е хубаво. Вярно, че е салата картофената, ама не е за нас.
Впрочем писала ли съм ти за пектина? Дали си пробвала с него да смъкнеш кз?
А магданозец?

# 86
На мен ми е ясно, че освен хляб и сладки има още безброй въглехидратни храни и че само тяхното изключване от менюто няма да помогне, но ми беше интересно дали картофите, ориза, пастата и др. са довели до диабет при Рися. Зачудих се дали не е била вегетарианка, затова попитах.
Ами всъщност не са само въглехидратите, които разболяват. Растителните мазнини от семена също. Даже в някои случаи са много по-вредни. Особено пък хидрогенираните.

# 87
Повечето дето пишем тук всъщност никога не сме имали проблеми с висока кръвна захар... по-скоро хипогликемии. Малко са дето са стигнали и до висока захар и да пишат в тази тема. Предполагам че за диабет има поне една друга тема някъде и повечето ще да са там.

# 88

Ами всъщност не са само въглехидратите, които разболяват. Растителните мазнини от семена също. Даже в някои случаи са много по-вредни. Особено пък хидрогенираните.
Ако се приемат сурови ядки, не мисля, че е толкова лошо.

# 89
Нека проверим дали това ще се случи. ...... От резултата до тук следва да заключим, че в рамките на 30 мин след приема на 45гр подсладител нямаме абсолютно никаква промяна в кръвната захар или инсулина. И трите подсладителя, които консумирахме са напълно инертни към кръвната захар и по никакъв начин не влияят върху нея или състоянието на кетоза.”[/b] https://keto-bg.com/keto-zdrave/keto-podsladiteli-2020/
Колко са били тези които са консумирали подсладителя? Проблеми някакви с КЗ и инсулин, металобитен синдром, други заболявания имали ли са? Наднормено тегло имали ли са? Това не е изследване, а експеримент, който не показва нищо. Дори и да не вдига КЗ и инсулин, не се значе дали не предизвиква някакви други реакции, ама всеки сам си избира отровата.
Има инфо на първа страница. Това, че за много години не му е станало нищо на даден човек не значи, че даден продукт е безвреден, но е факт, че на този етап няма доказани вреди при прием на умерени количества еритритол. “....::::Докато преди около 17 години открива високо-мазнинното, ниско въглехидратно хранене. През следващите години го спазва с различни периоди на прекъсвания и залитания и към други сходни режими- палео, south beach и т.н. Което в крайна сметка единствено го довежда до убеждението, че ВМ-НВХ, понастоящем наричано КЕТО хранене е това, което дава най-големи ползи и резултати. Цяла редица здравословни фактори като наследствен диабет и рак му налагат този начин на хранене. Топенето на излишните мазнини и забавените процеси на стареене са бонус към опазването на здравето.”

Общи условия

Активация на акаунт