Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 566
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
Аз установих, че доста ми се подува корема от кисело зеле (домашно) - проблем, който нямам като ям разни треволяци. И кз ми е по-висока. Иначе ми е много вкусно

# 406
При мен домашно диво ферментирало зеле има много добър "слабителен" ефект Sweat Smile Но не прекалявам с количества заради солта.

# 407
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Според мен е ок сок от диво ферментирало зеле- но зависи от количеството.

мислех си по кафеена чашка на ден, вместо цитратите и лимона с вода.
но е по-солено...

# 408
И мен взе да ме боли корем от кисело зеле. Преди го нямах тоя проблем, много го обичам.
Мери, имаш още доста за сваляне, вероятно и доста складирана енергия. Дай си време, прави по-дълги фастове и ще се получи. А за докторите, дето не знаели дали е “удачно”... нямам думи, трябва да им благодариш сега, че са те изложили на “по-малък риск” и теб и детето, с тоя гестационен диабет. Имай предвид, че и детенцето, да е живо и здраво, е предразположено към ИР и диабет. Внимавай и с неговата храна.

# 409
  • София
Ендото ми предписа за черния дроб някакво брашно от бял трън. Понеже не съм чувала за него реших да ви питам дали сте пили, или дали имате отзиви. За отмазняване. Това е като добавка. Режим спазвам, пия и глюкофаж. Свалила съм 10 кг от март насам и продължавам, че имам още 10-12. Храненето ми допада и свикнах с него. Само млякото от кафето още мъча, но по скоро ще го спирам и ще минавам на чай.
Зелев сок и кисело зеле със свинско много обичам. Не прекалявам, заради солта, но не ми се отразява зле на корема.

# 410
Здравейте!

Преди време една позната ми сподели хранителен режим за отслабване, но в момента трябва да го приложа не само заради излишните килограми, но и заради здравословни съображения. Имам синдром на Хашимото с хипофункция на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност. Бих искала да го споделя с вас и ще се радвам да дадете обратна връзка. Притеснявам се единствено как да започна,  тъй като в началото препдолагам тялото ми ще бъде в шок. Не ми се иска да изпадам в моменти със силно чувство на глад или главоболие. Мисля да се консултирам с диетолог, който да ми помогне в изграждането на режим.

# 411
Не мисля, че може да изпадаш в състояния на силен глад при този режим. Това изглежда като високомазнинно нисковъглехидратно хранене - всички позволени храни са силно засищащи, не действат силно върху инсулин и кръвна захар и заради това го няма типичното за високо въглехидратно хранене прегладняване. Пробвай едно и също количество калории в един ден да са ти от хляб, а на следващия ден само от мазнини и ще видиш как на първия ден ще си прималяла от глад 2-3 ч след хранене, а от мазнините може дори да не си способна да изядеш такова количество калории.
Ако откриеш диетолог, който да препоръчва такова хранене - дай му контактите тук. По-вероятно е да ти обяснява да ядеш пълнозърнести, плодове и да ограничиш мазнините, което освен да те държи гладна и да ти докара йо-йо ефект (ако изобщо свалиш, после да качиш повече), друго едва ли ще направи

# 412
Да, а също ако препоръча честичко и по малко хапване - бягай с 200.

# 413
За да няма главоболие, стрес и т. н. най-добре е към режима да се мине плавно. Аз така направих. Първо махнах хляба, после зърнени и варива, накрая намалих плодовете и един ден осъзнах, че скоро не съм яла никакъв плод освен горски плодове в малко количество. Разбира се, някои хора предпочитат от раз да изключат всичко извън режима. Аз лично не съм имала главоболия и др. подобни неразположения- макс няколко часа да съм имала главоболие. Аз съм разглезена откъм главоболие, глава ме боли много рядко и забелязвам когато се случи...Подчертавам, че обичах да ям почти всякакви храни от изключените и все пак не мога да кажа, че се чувствам лишена. Simple Smile

# 414
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте!

Преди време една позната ми сподели хранителен режим за отслабване, но в момента трябва да го приложа не само заради излишните килограми, но и заради здравословни съображения. Имам синдром на Хашимото с хипофункция на щитовидната жлеза и инсулинова резистентност. Бих искала да го споделя с вас и ще се радвам да дадете обратна връзка. Притеснявам се единствено как да започна,  тъй като в началото препдолагам тялото ми ще бъде в шок. Не ми се иска да изпадам в моменти със силно чувство на глад или главоболие. Мисля да се консултирам с диетолог, който да ми помогне в изграждането на режим.

Много добре и прегледно систематизирани храни. Предлагам да сложим линк към поста на първа страница, за всички, които питат това може ли и онова може ли да се яде. Не разбирам защо не са разрешени лимоните само, но останалото е добро за начало.

Не се притеснявай! Започни бавно да намаляваш ВХ и да заменяш с протеин. В началото е добре да се яде често и по малко за да няма скоци на захар, а с времето, като влезеш в кетоза изобщо няма да ти се яде и ще можеш да ядеш веднъж или 2 пъти дневно. После заменяш протеин с мазнина, пак бавно. Протеините не засищат бързо и затова мене ме посъветваха да ям час преди обичайното време, в което огладнявам за да не изпитвам глад въпреки, че съм се наяла.

Успех и благодаря за листите с храни.

# 415
Добре направен списък, да.

Аз съм от тези, които минаха на режима от раз. Имах неразположения в началото като сърцебиене и слабост, но аз не мога да действам полвинчато и постепено. Около месец имах отчетливи симптоми на абстиненция, после постепено утихнаха и от тогава съм ток и жица. Главоболия аз не съм имала.

# 416
Аз имах главоболие около седмица, изтърпях го без хапове. Спрях зърнени и плодове от раз, както и сладко, с изключение на малко черен шоколад. Бобовите ги орязах доста. Все още изпитвам често глад, надявам се, че е заради кърменето и нуждата от повечко калории за тази цел. Иначе се чувствам добре в повечето случаи. Спя малко и издържам така, за разлика отпреди. Кафе не пия и никога не съм пила.

# 417
  • Paris, France
Миоки, за някои хора, особено мъже е възможно да се мине на режим бързо, но за други, особено жени с наднормено тегло и мазнини това излишно увеличава агонията и даже пречи на отслабването.

На предишна страница, вчера, дама беше писала, пе се храни ВМ, но КЗ и седи над 5. Ако тя, вместо да се тъпче с мазнини, беше намалила плавно ВХ и заменила с протеин вече щеше да е в кетоза. Като се почне ВМ хранене, организмът на затлъстелите не успява да се опразни от глюкоза. На такива хора им трябва няколко дни или седмици пълен глад, но това също не е лесно.

Мене ме болят глава няколко пъти в началото, но аз си имах мазнини, собствени 🤩. Ти си била слаба и не си имала собствени мазнини, които да ти пречат.

Тази година няколко пъти минавам от кетогенна на ВВ и обратно. Ден пост и започвам. Нищо не ме боли, не съм гладна, но не съм дебела и не съм ИР.

# 418
Недоспиване+ вгх водят до много гадно чувство на глад+ отпадналост...Дори и сега има моменти когато при недоспиване ми става зле (чувството не е на глад, но е доста неприятно и мога в този смисъл- като интензивност- да го сравня с пристъргващ глад), въпреки че принципно на глад вече издържам доста лесно.
Списъкът е хубав. Само частта със зеленчуците над и под земята ми напомня за АУ... Grinning Някои хора имат нужда от подобни подробни списъци на "позволено"/"забранено". За мен е по-лесно да наблягам на позволените храни. Но да, полезно е да има подобен списък (само дано повече хора четат 1-ва стр.).

# 419

Здравейте , новак  съм в тази тема .!
Поради аборт настъпил в 9г.с . на 12.10 , започнах с изследванията и едно от тях именно това ИР . Резултатите са от днес Sad разчитам ги и виждам , че явно имам ИР , но има ли вероятност тя да се е провокирала от бременноста ?
Изинавам се глупавият въпрос , този месец .... толкова много изследния и се чувствам .... .

Общи условия

Активация на акаунт