Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 013
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 4 263
За швардцвалдската торта сякаш в темата четох суперлативи. И понеже последните 4-5 пъти правя само най-вкусната шоколадова торта, следващия път ми се иска да е нещо различно Grinning А кремове освен яйчен и крем със сметана и шоколад, други не знам и не съм правила, този с маскарпонето ми се видя върхът Grinning А и много ми прилича на кремовете на моя любима сладкарка Heart Eyes Та, такъв аматьор съм аз с тези два крема дето си правя аз Thinking

Надявам се ММ да донесе малко торта, да я пробвам утре пак на по-празен стомах Joy

# 406
  • Мнения: 10 754
Душице, хубаво е тортите да се правят ден-два по-рано. В същия ден не.
Ти за твоя М шоколадова ли искаш?

# 407
  • Мнения: 4 263
Ох, знам, аз затова се надявам да ми сложат за вкъщи, за да я опитам престояла 24 часа след сглобяването Grinning Обаче нямах време, а и е много трудно с дете на две да се отдадеш изцяло на това, което правиш Weary Дори кафето, което се слага в шоколадовата торта, ми беше тегаво да го направя с едни бутащи всичко ръце Head Band 

За ММ ми се иска просто да не е "най-вкусната шоколадова торта" този път, че ни писна на всички Grin Та, не държа да е шоколадова, а да е нещо различно

# 408
  • Мнения: 10 754
Напомни ми утре да ти пиша за няколко мега любими торти
Разбирам те - 2 бр деца и 🐕 затова паля шоколади през нощта, я!

# 409
# 410
  • Мнения: 10 754
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html?m=1

Много различна и мнооооого вкусна торта. И супер бърза и лесна. Аз не слагам боровинки и не душа във вода. Реакцията на всички е ммммммммм! Дори и противниците на тиквите.

# 411
  • Мнения: 4 263
През нощта съм правила и аз миналата година, ама се буди често и е кофти, ако съм сложила блатовете да се пекат или забърквам нещо на котлона, или тъкмо разбивам сметаната Smiling Imp Тогава трябва да намеся и ММ, ама нещо хич не му допада да ми асистира... Да не съм се занимавала, а да съм поръчала. То вярно, че за РД на детето поръчах, ама това не значи, че не се утрепах с други неща. А в 01:30 правих зайци от фондан, щото тортата беше много красива, но исках и нещо по-детско. Разбира се, и зайците не ми харесаха, ама кой заек ще се получи добре в 02:00 часа... Но хайде, да речем, че резултатът беше задоволителен, но имах друга представа
https://i.postimg.cc/dVqfYvTm/IMG-20211110-093729.jpg
https://i.postimg.cc/ZqXjCh0Q/IMG-20211119-130046.jpg
https://i.postimg.cc/T1fVD2xt/IMG-20211110-101248.jpg

Благодаря ви, сега ще хвърля едно око на предложенията Hug

# 412
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Може и торта Килиманджаро
http://www.vkusnoteka.bg/2018/06/blog-post_14.html

# 413
# 414
  • Мнения: 142
И аз след дълго мислене (същота нещо беше и при мен с най-вкусната шоколадова торта:) се спрях на тази https://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Изглежда вкусна и не трудна за приготвяне Simple Smile Но момичетата са дали страхотни предложения, които ще са ми от полва и на мен за следващия път, когато се чудя Simple Smile

# 415
  • Мнения: 2 859
Дами, здравейте,

записала съм си следната рецепта за блат Виктория, помня, че съм го правила няколко пъти и ставаше екстра:
Продукти   15см    18см   20см-за 8 и 10см дълбочина   23см-за 8 и 10см дълбочина   26см-за 8 и 10см дълбочина   30см
Масло   100g   150g   200gm -250g   300g-350g   400g-450g   600g
Ситна захар   100g   150g   200gm -250g   300g-350g   400g-450g   600g
Яйца   2   3   4-5   6 -7   8-9   10
Брашно с бакпулвер   100g   150g   200gm -250g   300g -350g   400g-450g   600
Сироп   75ml   100ml   100ml   150ml   200ml   250ml
Допълнителни овкусители:
Ванилов блат:  Добавете семената от 1 шушулка ванилия или 5мл-1ч.л. есенция от ванила
Лимонов блат: Добавете ситно настъргана кора от 2 лимона
Портокалов блат: Добавете ситно настъргана кора от 2 портокала
Шоколадов блат: Замества се 50 г от брашното с 50 г какао на прах
Блат с ядки: Замества се 50 г от брашното с 50 грама смлени/начукани ядки по желание
Температура за печене 180’C, Gas 4
За получаване на добър блат е необходимо всички продукти да са със стайна температура! Време за печене – от 20 до 90мин, в зависимост от големината на тавата. За среден размер тава –около 50-60 мин, като задължително се прави проба с клечка. Ако блата не е изпечен, проверявайте на интервали от 10 мин. 

Всичко хубаво, но не помня този сироп дали се слага в тестото за блата или е за напояване на опечения блат. При описанието за приготвянето на самия блат не се споменава, затова си мисля, че не се слага в тестото за блата. Моля да потвърдите или не моите разсъждения Simple Smile

# 416
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Като гледам съставките и количествата им, няма причина сиропът да се слага в блата.

# 417
  • някъде тук
  • Мнения: 621
Здравейте, може  ли да помоля за насоки как да направя торта футболна тениска😊:sunglasses
Ще стане ли най вкусната шоколадова торта да направя?

# 418
  • Варна
  • Мнения: 256
За много години дами, бъдете здрави ! Понеже на 31 декември бях рожденичка си направих любимата ми Гараш отново.

Обожавам комбинация от много орехи и шоколад, споделяла съм я преди, но май без рецепта. За тази използвах :
8 яйца
320г орехи
2 млечни и 1 тъмен шоколад
125г краве масло
150гр захар
есенция ром
За крема : разтопих шоколадите, малко след намаляването на температурата добавям сурови 4 жълтъка, които предварително съм отделила. Накрая мекото масло, което е било на стайна температура. После в хладилника.
 Блатовете са само орехи ситно смлени и белтъци и захар, които разбивам на сняг (използвам една дълбока купа, защото се вдигат, след което добавям орехите ). Върху хартия за печене намазвам и пека до лек златист цвят. За да не губя време, докато се пече единия, приготвям друг.
Бързо я сглобявам, ако има някой по кофти блат го намествам по средата.
Украсих я набързо с едни бонбони от свекървата. Цялата работа със сглобяване около 2 часа с пречкащите се деца на почти 3 и 9 😀. Винаги оставям 1 блат за проба, пък и за зверчетата.
 В оригинал някога от където я научих беше 400гр орехи за 10 яйца, 300гр захар 2 пакета масло, но всичко намалих, въпреки това е пак много тежка. Чук чук не съм имала проблем със суровите яйца, просто ги мия отвън , внимателно разделям, когато смесвам с топлия шоколад първо добавям към тях и тогава в общото количество. Тия температури ги целя на усет.
П. С. Шоколада е лилавите млечен и 2 екстра какао. Понякога съм смесвала и с Л... р  или един немски от Лидл купуван на блокчета S...ten. Слагам и малко ванилия в крема.
  Абсолютен непрофесионалист съм, но споделям, защото много я обичам.
Дали е правилно незнам, но понеже ми се е случвало при разтопяване на шоколада да изглежда все едно е пресечен, просто добавям капки вода и до изглаждане бъркам.
  Направих я на 30 следобед,за да престои до вечерта на 31. Кръгчетата на хартия за печене изрязах с дъно на тава 26см.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 16:38 от Dessy1988

# 419
  • София
  • Мнения: 4 973
Добър ден!
Даите ми рецепта за точни пропорции за торта

Общи условия

Активация на акаунт