Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 009
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 8 046
Според мен лимоновият сок има нещо общо със сгъстяването на крема, а не е само заради вкуса. И, ако е така, едва ли може да се замени.
За сметаните мисля, че едната е прясна сметана, нещо като турския каймак. В Бг нещо подобно предлагат от мандра Лесидрен, но тяхната е много гъста, няма никаква течност и трябва да си много внимателен при разбиването ѝ, че за секунди става на масло. Аз я разбърквам леко с лъжица и чак като добавя друг продукт, в случая е кондензираното мляко и лимоновия сок, включвам миксера и то на ниска скорост.

# 391
  • Мнения: 4 263
Здравейте, един лаишки въпрос. Ще правя най-вкусната шоколадова торта, но се оказа, че нямам бакпулвер. Може ли вместо това да сложа сода? По рецепта са 8 гр.сода и 8 гр. бакпулвер...

# 392
  • Мнения: 10 754
Бакпулверът се замества със сода с лумонтузу.

# 393
  • Мнения: 4 263
И на мен ми се върти такова нещо, но в какво съотношение трябва да са. Лимонтозу поне имам Smile 1:1 ли? Оф, пусти мързел, освен да се метна до магазина да не прецакам блатовете

# 394
  • Мнения: 10 754
Аз бих се метнала:joy веднъж така два пъти ходих през нощта за шоколад, защото първо се оказа, че някой го е изял, а след това от блеене успях да запаля втория Joy

# 395
  • Мнения: 4 263
Joy ужас

Оф, ами моят зор е заради мъжа ми. Канени сме на рожден ден утре и исках да направя торта за рожденика. Обаче ММ е против да се занимавам, да сме били купили отнякъде утре. Сигурно щото трябва да се занимава с малката Smiling Imp И аз му обяснявам колко бързо се забърква сместа и оттам нататък само се изпичат блатовете... Няма да рискувам обаче без бакпулвер...

# 396
  • София
  • Мнения: 12 762
Joy ужас

Оф, ами моят зор е заради мъжа ми. Канени сме на рожден ден утре и исках да направя торта за рожденика. Обаче ММ е против да се занимавам, да сме били купили отнякъде утре. Сигурно щото трябва да се занимава с малката Smiling Imp И аз му обяснявам колко бързо се забърква сместа и оттам нататък само се изпичат блатовете... Няма да рискувам обаче без бакпулвер...

Дай да я видим рецептата.

# 397
# 398
  • София
  • Мнения: 12 762
Слагаш общо сода 12-13 г и добавяш лимонтозу на върха на ч.л..

# 399
  • Мнения: 4 263
Благодаря, Ваня Hug

Отново съм аз. Търся рецепта за крем с маскарпоне и се спрях на тази: https://recepti.gotvach.bg/r-40800-%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B … BD%D0%B5?l=3#prod Дали е вкусен? Не искам шоколадов крем за шоколадовата торта, че ми става твърде шоколадово Smiley Иска ми се да сложа и някакъв плод за свежест, може би круши, ако намеря по-меки.

# 400
  • София
  • Мнения: 12 762
Благодаря, Ваня Hug

Отново съм аз. Търся рецепта за крем с маскарпоне и се спрях на тази: https://recepti.gotvach.bg/r-40800-%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B … BD%D0%B5?l=3#prod Дали е вкусен? Не искам шоколадов крем за шоколадовата торта, че ми става твърде шоколадово Smiley Иска ми се да сложа и някакъв плод за свежест, може би круши, ако намеря по-меки.

Маскарпонето не се разбива с миксер. Ето това съотношение е по-добро, ще ти се получи по-стегнат кремът, а и количеството е повече: Кростата с крем от маскарпоне и малини.

# 401
  • Мнения: 4 263
Отново благодаря, запазвам си линка. Иначе направих крем по другата рецепта. За първи път правя крем с маскарпоне и за мен това е КРЕМЪТ Heart Eyes

Иначе забравих за сложа хартия за печене на дъното на формата... Освен това избързах и не изчаках да изстине блатът, че го и рязах топличък. Резултатът е, че и двата блата се начупиха. Едвам сглобих подобие на торта. Добавих и парченца круша в крема, а долния блат напоих с малко ликьор, подобен на Бейлис. И понеже блатовете са натрошени, трохите се смесиха при измазването отгоре 😆 Дано става за ядене, пък на външния вид няма да му се втелясвам много, само наши хора ще сме си Bowtie имам още 2-3 часа да измисля някаква замазваща гафовете декорация, ама може и така да я оставя Satisfied

https://i.postimg.cc/5tzVx2Qr/IMG-20211204-134458.jpg

# 402
  • Мнения: 10 754
Ще стане, споко Joy домашното си е домашно
Това е класически крем, повечето хора го харесват. На мен лично не ми допада свръх много, освен ако не е с някоя чудесна 36% сметана. Предпочитам мадкарпонето със заквасена сметана, масло, конд. мляко ..трябва да се пробва.
Та ще ти е успешна тортата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 403
  • Мнения: 4 263
Не ми хареса блатът напоен с Куин Марго Smiley Крушите пък не ги усетих изобщо. Тортата като цяло - средна хубост. Но може би не успях да ѝ се насладя, защото бях преяла с други неща преди това Stuck Out Tongue Winking Eye

Понеже бях пребита от тичане по хлапето цял ден, накрая ми остана време да разточа син фондан от Лидл, изрязах 3 звездички с формички и бях тръгнала да оформям буквички с нож за "Честит рожден ден", но времето ме притискаше, а и имах включване от детето, искаше да "помага" активно и финиширах само с "Честито" Joy

За рождения ден на ММ мисля да се пробвам с Шварцвалска торта Sunglasses

Ще ги потърся тези вариации на кремове с маскарпоне, благодаря за идеите. С бита сметана ми хареса много обаче. Със заквасена ми се струва, че може да киселее, а с масло да е прекалено мазно. С кондензирано мляко ми звучи добре. За свареното мляко ли става въпрос, дето руснаците му казват сгущонка?

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 22:08 от Барбалена

# 404
  • Мнения: 10 754
Хич не я харесвам тази шварцвалдска торта..
Нормално е конд. мляко. Минимално включвам маскарпоне, заквасена сметана и кон. мляко. Но... може мадкарпонето да се разбие и с малко масло, може да се добавят бял шоколад и какво ли не. Въпрос на вкус Sunglasses
Круши в днешно време .. за съжаление рядко има ароматни. Масово всичко е като трева. То сега продуктите не са продукти. Може ананас, де да знам.

Общи условия

Активация на акаунт